ААЗ перки
-
- Автомобил:
- Двигател:
ААЗ перки
колеги имам един проблем с моя ААЗ колата ми си загрява мисля нормално а на таблото никога до сега не ми е показвало повече от 70 градуса перките никога до сега не са се включвали а карам доста градско ако сменя температурен датчик дали нещата ще се оправят?
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Re: ААЗ перки
Колега по какво съдиш че колата ти загрява нормално?
Ако всичко е наред преди да достигне 80 градуса радятора трябва да ти е студен.
При теб така ли е?
Има вероятност да те лъже уреда, но не е задължително.
При мен като взех колата не вдигаше повече от 70 градуса, но смених термостата и взе да си поддържа 90 градуса извънградско.
След известно време взе да поддържа 80 градуса и аз си помислих че термостата се е скапал.
Сложих друг и пак същата работа.
Тогава оставих колата да трака на място доста време и по едно време ми се включи първата степен на вентилатора. Погледнах на таблото стрелката на 90 градуса. Тогава разбрах че уреда ми лъже с около 10 градуса, защото първата степен на вентилатора се включва на 100 градуса.
В момента си карам така колата но знам че ми показва по-малко от колкото е реално.
Може би ми е за смяна температурния датчик но не ми се занимава сега.
Така че колега провери си нещата при теб как са.
Най добре с мултицет който мери температура. Слагаш сондата в разширителния съд и гледаш какви са показанията на уреда на таблото и какви са на мултицета.
Ако всичко е наред преди да достигне 80 градуса радятора трябва да ти е студен.
При теб така ли е?
Има вероятност да те лъже уреда, но не е задължително.
При мен като взех колата не вдигаше повече от 70 градуса, но смених термостата и взе да си поддържа 90 градуса извънградско.
След известно време взе да поддържа 80 градуса и аз си помислих че термостата се е скапал.
Сложих друг и пак същата работа.
Тогава оставих колата да трака на място доста време и по едно време ми се включи първата степен на вентилатора. Погледнах на таблото стрелката на 90 градуса. Тогава разбрах че уреда ми лъже с около 10 градуса, защото първата степен на вентилатора се включва на 100 градуса.
В момента си карам така колата но знам че ми показва по-малко от колкото е реално.
Може би ми е за смяна температурния датчик но не ми се занимава сега.
Така че колега провери си нещата при теб как са.
Най добре с мултицет който мери температура. Слагаш сондата в разширителния съд и гледаш какви са показанията на уреда на таблото и какви са на мултицета.
-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси за споделения опит колега,значи колата загрява мисля нормално понеже както и ти оставих колата на място да работи и след 10 мин.термостата отвори което мисля че е нормално обаче след като оставих колата да работи като очаквах да се включи перката но това нв стана а на таблото ми показваше точно 70 градуса затова си мисля че можеби е от температурния датчик или уреда на таблото както при тебе не показва вярно
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Когато уреда ми показваше вярно първата степен на вентилатора се включваше когато стрелката стигне на следващото деление след 90 градуса.
-
- Автомобил:
- Двигател:
смени термостата и ще ти се оправи наи вероятно..ААЗ и градско и извънградско си поддържа винаги 90г при всичко изправно..
а до колкото знам перката включва първа степен на 95гр
а до колкото знам перката включва първа степен на 95гр
Върни се в “Дизелови агрегати”