Параметри на дебитомера на GTI, PB мотор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
turbogti
Автомобил:
Двигател:

Параметри на дебитомера на GTI, PB мотор

Мнениеот turbogti » Сря 09 авг 2006 8:46

Дебитомерът ми е с BOSCH номер 0280202106, който във Фолксваген е 037906301. Колата нещо не ми харесва как набира и то най-вече, когато загрее и за това реших да замеря нещата ползвайки инфото от Аутодата. Та там пише, че съпротивлението между 2 и 3 краче на дебитомера трябва да е вариращо и плавно изменящо се, при движение на клапата. При мен определено е вариращо, но много странно :wink: . Първо почва да се повишава (от 500 Ома), след това скача бая (14кОма) и после пада дори и под първоначалната стойност и всичко това с подскоци на стойностите :shock .
Въпросът ми е дали някой знае точно как трябва да изглеждат тези стойности, че изчетох всичко тук във форума, че и бая из Нета ама явно не уцелвам нещата.
Благодаря!

ПС: Механически клапата ми се движи плавно по целия си ход.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 09 авг 2006 8:53

това трябва да се мери със стрелкови уред с висок клас на точност за да е реално. и да се осигури що годе плавно движение на клапата-което на ръка мн. трудно става.
не мисля че мериш точно... лъже те...

отделно имам един дебитомер от 2Е-можеш да тестваш с него ако искаш. :wink:

Потребителски аватар
turbogti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbogti » Сря 09 авг 2006 11:15

Много е вероятно да не меря точно, но съм останал с впечатление, че трябва стойностите да се повишават постепенно, докато клапата опре в крайно положение, а при мен не е така...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”