Ще започна от най-трудната част - работа под колата без подемник

Става въпрос за възстановяване на покритието на дъното.
Към момента почти всичко е свалено.
При първоначалния оглед открих някои проблемни места, които с оглед на възрастта на колата според мен са нормални, но

Така, че трябва да го направя.
Говорим за следното:
- преди почистване проблемните места изглеждат така:

- след отстранявяне на покритието до здраво се открива тази гледка.

И какви всъщност са ми въпросите:
- стъпка 1 "почистване" - с ръчна телена четка или с четка на бормашина или флекс според мен не се изчиства добре. Другия вариант за който се сещам е флекс със диск за шлайф, но дали не е опасно да не се прекали. А и на някои места достъпа ще е труден. Въпрос: какъв е най-ефикасния начин?
- стъпка 2 "нанасяне на защитно покритие" - според мена стъпките трябва да са следните:
1/ръждопреобразувател - има ли значение какъв ще се използва
2/някакъв грунд - какъв е подходящ за тези места?
3/Нанасяне на ново защитно покритие на обработените места след отстраняване на всички тези места по дъното - освен "Боди" друго не познавам, но дали това е най доброто?
4/Цялостно боядисване на дъното - нещо което да наподобява оригиналното, но какво?
Това е старата част от темата, но все още актуална.
Меко казано съм лаик в сферата на бояджийста професия

Но пък имам желание

Реших да се пробвам с мястото, което не изисква идеално прави повърхности, а именно двигателния отсек.
Всичко ми е ясно до отстраняване на всичко под предния капак
От там натам се нуждая от съвети
Като начало искам да премахна някаква грапава изолация /като гума/ която е нанесена оригинално на някои места - около бомбетата на амортесьорите например.
С какво ще е най лесно и добре?
След това искам да запълня някои излишни отвори по коша - какви са възможностите - виждах някъде го правят със стъкломат и епоксидна смола, но незанам със времето дали няма да се напука кита, който трябва да се нанесе след смолата за заглаждане. Другия вариант за който се сещам е заваряване /или наваряване на малките отвори/.
Идва време за сваляне, до необходимото, на старата боя - какви шкурки да ползвам - грапавини и тип /водна май трябва да е?/.
Следва кита - какъв да бъде и той - ако може и марки да препоръчате.
Да кажем, че всичко това е направено - каква трябва да е основата за боята - на места ще съм стигнал и до метал т.е ще съм свалил оригиналното антикорозионно покритие. Преди основата за боята нанася ли се шприц кит /мисля, че трябва да е така/ или отгоре

Като стигна до боядисване ще продължа с въпросите.
Ще има снимки и описание на процесите.
Като цяло мисля, че ще са полезни тези съвети и за други колеги.
Колата е Джета 90г.
Благодаря на всички отзовали се.