Нотариус

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Re: Нотариус

Мнениеот vanko_VW » Пет 08 апр 2011 7:53

my heart iS iCe написа:
Ceki4aGTI написа:А като я прехфарла на мое има нали отпадат данаците на предишния собсвтеник, смисал не е мое задължение :dummy:

Значи, за да прехвърлиш колата на твое име, трябва собственика да си плати всички данъци, ако има задължения към общината неможе да я прехвърли! Ти нямаш нищо общо! Но естествено не му погъсявай данъците, за да ти прехвърли колата!

или моя случай не е същия или ти не си прав

миналата година прехвърлих един автомобил на мое име и го регистрирах в даначното без проблем
а историята му е следната, а имената са примерни:
колата е регистрирана в БГ 2006г. на името на Асен ......

след което той през 2008г. я продава на Георги само с договор за покупко-продажба и същия Георги не и сменя талоните и не я завежда в данъчното

аз Иван, купувам колата през 2010г. и отивам при нотариус с Асен(той си е собственик по талон) и правим договор за покупко-продажба, след което отивам в данъчното и без проблем си регистрирам колата и плащам данъка от момента в който колата е моя до края на 2010г. , аслед това си прехвърлям колата и в КАТ

Потребителски аватар
Ceki4aGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ceki4aGTI » Пет 08 апр 2011 10:42

Aneto написа:Питай чичко Гугл за словосъчетанието нотариус+калкулатор
излизат онлайн калкулатори, които могат да ти дадат доста близка до реалната цена за кола, имот и т.н. Скоро пробвах и разликата спрямо това което ми показа Гуглето и това което поиска нотариуса беше незначителна.

Колега намерих нещо в гугъл но нещо нищо не излиза. Нещо не права като хората :dummy:

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Съб 09 апр 2011 2:53

Ceki4aGTI написа:
Aneto написа:Питай чичко Гугл за словосъчетанието нотариус+калкулатор
излизат онлайн калкулатори, които могат да ти дадат доста близка до реалната цена за кола, имот и т.н. Скоро пробвах и разликата спрямо това което ми показа Гуглето и това което поиска нотариуса беше незначителна.

Колега намерих нещо в гугъл но нещо нищо не излиза. Нещо не права като хората :dummy:

Просто на случаен избор излезнха тези:
http://notary.bghot.com/
http://www.calculator.bg/1/avtomobili_taksi_danatzi.html
http://www.notarial-calculator.imoti-bulgaria.com/

има още дузина подобни....

Потребителски аватар
Ceki4aGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ceki4aGTI » Съб 09 апр 2011 18:18

Колеги днеска свърших работа :banana жалко обаше 112 лв им дадох :cry: но поне КР-а вече е в гаража :drunk :drunk :banana

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 09 апр 2011 18:41

Ceki4aGTI написа:Колеги днеска свърших работа :banana жалко обаше 112 лв им дадох :cry: но поне КР-а вече е в гаража :drunk :drunk :banana

Честито, със здраве да си го шофираш, да почерпиш, а и не забравяй снимки да ни покажеш! :beer

Потребителски аватар
Ceki4aGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ceki4aGTI » Съб 09 апр 2011 20:02

Снимки хм.. не е в най-доброто състояние. Понеже съм студент а знаете бюджета на 1 студент :oops: ще ми трябва месец , месец и половина да го постегна :oops: :Mr Green Fun

Върни се в “ОФФ-Топик - други”