4Х4 турбо
Re: 4Х4 турбо
По добре " Халдекс " . Ще дойде момент - двигателят ще ти " умалее " - няма да имаш трансмисия за другият . Излиза по - евтино в дългосрочен план .
Последна промяна от yms на Пет 08 апр 2011 16:24, променено общо 1 път.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Резервоарите при всички 4х4 коли от VAG-групата, които аз знам, е различен от нормалните с предно предаване. На Голф 2 и 3 включително!
Дъно на багажник - китайско/тайвански/турски заместител няма да има (защото не е масов детайл), оригинално също едва ли вече може да се намери ново (защото са минали над 10г. от спиране на модела). Иначе цената му е хиляди левове - номерата са 1H0813115 и 1H0813141E (хечбек) + 1H9813116B (ако е комби). Може би и други детайли са нужни, не ми се рови да ги вадя. Ако си намериш някъде случайно цени, виж колко са, аз не намирам някой изобщо да ги предлага.
Последното го оставям без коментар, защото е безмислена идея. По принцип всичко може да се направи, но не е оправдано финансово.
Според тоя линк през 2008г. този детайл 1H0813115 е струвал 229.10 euro в цивилизованите страни. Тук е доста по-скъпо!
Според друг линк пък, 1H0813141E е бил € 102.44. Пак казвам, в БГ идват по-скъпо. Само тия 2 детайла са ти над 800лв. Със сигурност трябват и други дреболии.
ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да направиш от стар VW с предно такъв с 4х4 задвижване е да имаш за донор друго цяло купе (без ДВГ) + скорости, диф, кардан и т.н. Т.е. цяла кола без двигателя.
Дъно на багажник - китайско/тайвански/турски заместител няма да има (защото не е масов детайл), оригинално също едва ли вече може да се намери ново (защото са минали над 10г. от спиране на модела). Иначе цената му е хиляди левове - номерата са 1H0813115 и 1H0813141E (хечбек) + 1H9813116B (ако е комби). Може би и други детайли са нужни, не ми се рови да ги вадя. Ако си намериш някъде случайно цени, виж колко са, аз не намирам някой изобщо да ги предлага.
Последното го оставям без коментар, защото е безмислена идея. По принцип всичко може да се направи, но не е оправдано финансово.
Според тоя линк през 2008г. този детайл 1H0813115 е струвал 229.10 euro в цивилизованите страни. Тук е доста по-скъпо!
Според друг линк пък, 1H0813141E е бил € 102.44. Пак казвам, в БГ идват по-скъпо. Само тия 2 детайла са ти над 800лв. Със сигурност трябват и други дреболии.
ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да направиш от стар VW с предно такъв с 4х4 задвижване е да имаш за донор друго цяло купе (без ДВГ) + скорости, диф, кардан и т.н. Т.е. цяла кола без двигателя.
- GOLF 2 GTI16v
- Автомобил:
- Двигател:
за всеки има различен изход от проблема с багажника аз махнах лигена за резерната гума и му заварихме права ламарина и сега багажника изглежда както преди до тук е по лесно от каквото и да е друго решение НО по този начин няма как да сложиш резервоар освен ако не си го направиш според мястото кадето искаш да е аз си го направих така според мен по лесен начин няма при всички положения да имаш друга кола за донор е най добрият вариянт защото винаги има нещто което липсва и трудно се намира
viewtopic.php?f=52&t=113630&start=105

- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Не са хиляди левове. Дъно за тройка синхро все още има в Порше България и цената му беше нещо от сорта на 800-900 лв. Без отстъпки. Има и турски заместители. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vento написа:ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да направиш от стар VW с предно такъв с 4х4 задвижване е да имаш за донор друго цяло купе (без ДВГ) + скорости, диф, кардан и т.н. Т.е. цяла кола без двигателя.
това не е вярно , трябва ти резервоар , дъно на багажника и мост от синхро, разточковаш си дъното и слагаш това на негово място. Хубаво е да имаш донор , за да вземеш всичко. освен заваряването на дъното, всичко друго си идва на място- от донора.
- Vento
Викаш да си кара със скоростите от предното, а? 

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Точно той няма да го каже 

- Vento
Да де, ама тенденциозно пропусна скорости, кардан и дреболии.
Абе аз съм на мнение, че най-добре е да си намериш същата кола 4х4 с каталясал мотор или ударена челно или таванизирана и да си гледаш кое как е и да го прехвърляш. Най-лесно и според мен като теглиш чертата (и разпродадеш каквото ти остане) и най-евтино излиза.
Абе аз съм на мнение, че най-добре е да си намериш същата кола 4х4 с каталясал мотор или ударена челно или таванизирана и да си гледаш кое как е и да го прехвърляш. Най-лесно и според мен като теглиш чертата (и разпродадеш каквото ти остане) и най-евтино излиза.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vento написа:Викаш да си кара със скоростите от предното, а?
не бре човек , говорим за разликите в купетата само. а е ясно че трябва донор
Абе за какво ви е това 4х4 бре? Я си карайте на предно! И баба може на 4х4 да прави стартове!
Я карайте малко на 350кс само на предно да видите, как всеки взет старт срещу друга кола е един малък празник!!!

Я карайте малко на 350кс само на предно да видите, как всеки взет старт срещу друга кола е един малък празник!!!

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
sk. написа:Абе за какво ви е това 4х4 бре? Я си карайте на предно! И баба може на 4х4 да прави стартове!
Я карайте малко на 350кс само на предно да видите, как всеки взет старт срещу друга кола е един малък празник!!!![]()
![]()
Адаш, ти май обичаш да ти е трудно?
Ем.. един ден, като се науча.. всички ще викат "ей колко трудно се карат 300++ кс на предно, пък Ради как хубаво стартира"

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sk. написа:Абе за какво ви е това 4х4 бре? Я си карайте на предно! И баба може на 4х4 да прави стартове!
Я карайте малко на 350кс само на предно да видите, как всеки взет старт срещу друга кола е един малък празник!!!![]()
![]()
баба ти ти пише ... и на предно сме карали

Да, след 100 предното го застига, като спрял
То е ясно, че разликата в старта е огромна, но докато по Европа дават 9-ки на FWD, ние тука даваме 13-ки. Проблема не е, че се въртят само едните гуми
.
А за 4х4 конкуренцията ще е убийствена и за да направиш бърза кола, която да не пада от всеки, ще ти трябва ебати цифрата пари..
.
Я виж на предно, 3-4 хил лв. + едни хубави гуми и майсторлък и

То е ясно, че разликата в старта е огромна, но докато по Европа дават 9-ки на FWD, ние тука даваме 13-ки. Проблема не е, че се въртят само едните гуми

А за 4х4 конкуренцията ще е убийствена и за да направиш бърза кола, която да не пада от всеки, ще ти трябва ебати цифрата пари..

Я виж на предно, 3-4 хил лв. + едни хубави гуми и майсторлък и

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Много се отклонявате от темата. Всъчщност никъде не е писано, че целта е драг (макар, че се подразбира
).