голф 4 TDI AHF от къде да изведа въздух за буустметъра?
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: От къде да изведа въздух за буустметъра?
Щуцера на моя го монтирах на пластмасовата тръба която е преди егр-а . Дебеличка е и резбата стана идеална , сложих малко поксипол на резбата на щуцера за по здраво . Проблема с вибрациите както и с тракането на самия боостметър се решава като се сплеска маркуча значително . Аз ползвах така наречените спирачки , които намалят въздуха в аквариум .Тук трябва да се внимава да не се сплеска маркучето дотолкова че удеда да отчита лагаво (със закъснение), трябва да се намери златната среда - хем да не трепери стрелката и да не трака , хем да не отчита лагаво . Друг вариянт бил с масло в маркуча но не съм пробвал .
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Ей значи го сложи и не каза какво е станало...ц ц ц прати някоя снимка де.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
За да не тракат тези буустметърчета се купува едно филтърче за бензин, от тези които се разглобяват. Маха му се цедката отвътре. Срязва се маркуча към буустметъра и се наденва въздуха да минава през него. Целта е да се избегнат пулсациите на въздуха идващ от турбото. Това е решението само срещу 2-3 лева.
Гарантирано изпробвано и работещо!!!!
Някой ако има допълнителни въпроси...да пита.
Гарантирано изпробвано и работещо!!!!

Някой ако има допълнителни въпроси...да пита.
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Това също е вариант. Само искам да отбележа, че пулсациите не идват от турбото (няма как да идват пулсации от там), а точно от другия край - от отварянето и затварянето на клапаните.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
feikot написа:...
в гаража ми има снимка ... само на уреда де

колеги ще използвам темата за да ви попитам за един буустметар.Какво ознащава това че уреда е с МАП сензор?
Имали нещо по различно по монтирането му?
http://www.boostmetar.com/view_product.php?pid=1151
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mirkata_ написа:...[/url]
Не съм на 100 % сигурен но мисля че сензора взима сигнал от мап сензора на автомобила , демек по електронен път мери налягането . Или с други думи не се връзва както механичните със шлауфка ,а си взима сигнал от мап-а и по този начин отчита колко надува турбината.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
mirkata_ написа:колеги ще използвам темата за да ви попитам за един буустметар.Какво ознащава това че уреда е с МАП сензор?
Значи ,че си има собствен мап сензор и мери налягането по електронен път ,което от своя страна добавя значително забавяне на показанието на стрелката и моментни пикове няма да ги хващаш . С две думи не вземай такъв , по-добро от качествения механичен манометър НЯМА !
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Нищо не добавя...показанията са както преди така и след това...разликата е само че го няма тракането от уреда !
А като се сваля ЕГР клапана,тръбата,която идва от изпускателния колектор само от към към клапана ли се сваля или трябва и от другия край да се разкача,защото там са 2 щпилки и има вероятност да се скъсат.Поддава ли тази тръба поне малко за да се развие третия болт отдоло,който е затиснат от фланеца на тази тръба?
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
kamo_73 написа:А като се сваля ЕГР клапана,тръбата,която идва от изпускателния колектор само от към към клапана ли се сваля или трябва и от другия край да се разкача,защото там са 2 щпилки и има вероятност да се скъсат.Поддава ли тази тръба поне малко за да се развие третия болт отдоло,който е затиснат от фланеца на тази тръба?
Накисни ги добре с WD40 преди да ги развиеш , мойте съм ги развивал 10 пъти и не са се късали , за сега

Буустметъра вече е монтиран и работи
(остава само да огася вибрациите но мисля,че там няма да има проблем).Разпробих ЕГР от срещуположната страна на клапана за меко гасене там където има два отвора с вътрешни резби.Разпробих единия с5мм и нарязах резба м6,стана перфектно дълбочина около 15-20мм.Срещнах трудност при свалянето на тръбата отизпуск. колектор даже не можах да я развия,защото едната гайка се заобли и въобще не помръдна за разлика от другата макар обилното пръскане с ВД40,но това не е проблем,защото тръбата леко поддава колкото да изадиш третия болт на ЕГР отдоло.Като цяло много съм доволен сега обаче да попитам-като настъпя газта стрелката заковава на 0,9 бара-мисля че е нормолно но като я настъпя рязко пиково стига до 1,2-1,5 бара за много кратко време-това нормално ли е?

Върни се в “Дизелови агрегати”