Може ли да се пере спортен филтър с Меглио

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Re: Може ли да се пере спортен филтър с Меглио

Мнениеот golfajiata golf 2 » Вто 08 мар 2011 19:28

Хайде колеги има ли някой от вас преки наблюдения на разхода със спортен филтър убеден съм че има все някои тази шукарийка.Казвайте да не купя и после да ми даде 20/100 :lol: ПП. мисля да взема със щит против бързо замърсяване и да смуче по студен въздух през решетката,ето на такъв съм се спрял:
sport.jpg
sport.jpg (49.64 KиБ) Видяна 2194 пъти

Потребителски аватар
BUHALA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BUHALA » Сря 09 мар 2011 8:21

За миенето - на два мотора и една маздичка имам истински К$N филтри и без никакви негативни последствия си ги мия 1-2 пъти в годината с меглио. Никакъв проблем - стават нови, почистването с Меглио е абсолютно същото като със оригиналният K$N комплект. След изпирзнето в комплекта има спрей за омазняване - аз лично го заместих със спрей Вазелин за 5 лв от Бриколаж. Много приятен продукт - вазелин + алкохол - не напластява а омазнява супер финно. На етикета на K$N омазнителя също пише че съдържа вазелин :wink:

Споменах моторите защото много от нас знаем че мотора е лигава машинка и малко нещо да не му е ок и пова да кашля и да се разболява. С тази профилактика няма забележки по работата на финно настроените мотоциклетни двигатели ....

Така че смело - Меглио, плакнене на течаща вода - съхнене - омазняване със спрей-вазелин и огън по пътя :D

П.П. Имам предвид текстилните спортни филтри.

Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfajiata golf 2 » Чет 10 мар 2011 21:25

Ей скъпи колеги па един нема да каже как е разхода с тоя прословут спортен филтър че съм се мерактисал да слагам та знае ли се кажете да знам дали да си го избивам от главата :screwy Поздрави!

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пет 11 мар 2011 8:40

golfajiata golf 2 написа:Ей скъпи колеги па един нема да каже как е разхода с тоя прословут спортен филтър че съм се мерактисал да слагам та знае ли се кажете да знам дали да си го избивам от главата :screwy Поздрави!

При мен няма разлика, но аз съм с дизел.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пет 11 мар 2011 13:10

Ако ви притеснява, че тунинговането на нещо ще ви повиши разхода, то забравете за тунинг! Карайте си колите както са излязли от завода.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Пет 11 мар 2011 13:53

golfajiata golf 2 написа:Ей скъпи колеги па един нема да каже как е разхода с тоя прословут спортен филтър че съм се мерактисал да слагам та знае ли се кажете да знам дали да си го избивам от главата :screwy Поздрави!

Ще се вдигне с не повече от 12 литра на 100 км, нищо притеснително :063: :063:
А сега сериозно-ти какво очакваш, вярно разхода леко може да се повиши, но нищо особено, даже спортните филтри някои ги ползват за икономия спрямо хартиените филтри. Но що не си караш колата както е и да почнеш да тунинговаш когато можеш да си го позволиш просто :?:

Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfajiata golf 2 » Пет 11 мар 2011 14:46

Аз не искам да си тунинговам голфа просто искам малко по спортен звук а именно от този филтър даже и спортно гърне не бих си сложил да ми дуе главата :lol:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пет 11 мар 2011 22:14

Всяка замянана оригинална част с друга, различна от нея по параметри, е тунинг. В тоя смисъл и спортният филтър.

Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfajiata golf 2 » Съб 19 мар 2011 11:09

Колеги на приятел със спортен филтър на Опел Кадет 1.6 моно му е свалил 1 литър газ на 100 от разхода а звука много радва скоро ще копувам едно филтърче и ще пиша резултати! :да: love.vwclub

Потребителски аватар
BUHALA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BUHALA » Пон 21 мар 2011 0:19

Всичко е въпрос на изпарител

Спортен филтър ...... спорт ...... газ.... scare

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 04 апр 2011 20:41

Искам снимка на силиконов спрей или там каквото ползвате за напръскване на спортният филтър след обстойното му напръскване с меглио и измиване с вода!Мерси.

krasypekov
Автомобил:
Двигател: APR 1999

Мнениеот krasypekov » Вто 05 апр 2011 17:06

Дразни малко това "Меглио", нека да е "Мельо", както е в оригинал, демек по-добре, :wink:

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пет 08 апр 2011 14:51

Velko написа:Искам снимка на силиконов спрей или там каквото ползвате за напръскване на спортният филтър след обстойното му напръскване с меглио и измиване с вода!Мерси.

:?

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 08 апр 2011 15:19

BUHALA написа:За миенето - на два мотора и една маздичка имам истински К$N филтри и без никакви негативни последствия си ги мия 1-2 пъти в годината с меглио. Никакъв проблем - стават нови, почистването с Меглио е абсолютно същото като със оригиналният K$N комплект. След изпирзнето в комплекта има спрей за омазняване - аз лично го заместих със спрей Вазелин за 5 лв от Бриколаж. Много приятен продукт - вазелин + алкохол - не напластява а омазнява супер финно. На етикета на K$N омазнителя също пише че съдържа вазелин :wink:

Споменах моторите защото много от нас знаем че мотора е лигава машинка и малко нещо да не му е ок и пова да кашля и да се разболява. С тази профилактика няма забележки по работата на финно настроените мотоциклетни двигатели ....

Така че смело - Меглио, плакнене на течаща вода - съхнене - омазняване със спрей-вазелин и огън по пътя :D

П.П. Имам предвид текстилните спортни филтри.

Аз вазелин ползвам за мазане на уплътнения на врати ,скърцащи тампони и смазване на анални отверстия...ама за филтри :screwy !? Ма нищо де-ако си скапеш филтъра от вазелина винаги мое си намажеш ...отверстието. Дето се вика-да ти е по леко, че сам си се на...играл :wink:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 08 апр 2011 16:14

neon написа:Аз вазелин ползвам за мазане на уплътнения на врати ,скърцащи тампони и смазване на анални отверстия...

анален терорист :talk: :063:

Върни се в “Направи си сам!”