Може ли да се пере спортен филтър с Меглио
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Може ли да се пере спортен филтър с Меглио
Хайде колеги има ли някой от вас преки наблюдения на разхода със спортен филтър убеден съм че има все някои тази шукарийка.Казвайте да не купя и после да ми даде 20/100
ПП. мисля да взема със щит против бързо замърсяване и да смуче по студен въздух през решетката,ето на такъв съм се спрял:
- BUHALA
- Автомобил:
- Двигател:
За миенето - на два мотора и една маздичка имам истински К$N филтри и без никакви негативни последствия си ги мия 1-2 пъти в годината с меглио. Никакъв проблем - стават нови, почистването с Меглио е абсолютно същото като със оригиналният K$N комплект. След изпирзнето в комплекта има спрей за омазняване - аз лично го заместих със спрей Вазелин за 5 лв от Бриколаж. Много приятен продукт - вазелин + алкохол - не напластява а омазнява супер финно. На етикета на K$N омазнителя също пише че съдържа вазелин
Споменах моторите защото много от нас знаем че мотора е лигава машинка и малко нещо да не му е ок и пова да кашля и да се разболява. С тази профилактика няма забележки по работата на финно настроените мотоциклетни двигатели ....
Така че смело - Меглио, плакнене на течаща вода - съхнене - омазняване със спрей-вазелин и огън по пътя
П.П. Имам предвид текстилните спортни филтри.
Споменах моторите защото много от нас знаем че мотора е лигава машинка и малко нещо да не му е ок и пова да кашля и да се разболява. С тази профилактика няма забележки по работата на финно настроените мотоциклетни двигатели ....
Така че смело - Меглио, плакнене на течаща вода - съхнене - омазняване със спрей-вазелин и огън по пътя
- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Ей скъпи колеги па един нема да каже как е разхода с тоя прословут спортен филтър че съм се мерактисал да слагам та знае ли се кажете да знам дали да си го избивам от главата
Поздрави!
Поздрави!- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golfajiata golf 2 написа:Ей скъпи колеги па един нема да каже как е разхода с тоя прословут спортен филтър че съм се мерактисал да слагам та знае ли се кажете да знам дали да си го избивам от главатаПоздрави!
При мен няма разлика, но аз съм с дизел.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Ако ви притеснява, че тунинговането на нещо ще ви повиши разхода, то забравете за тунинг! Карайте си колите както са излязли от завода.
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
golfajiata golf 2 написа:Ей скъпи колеги па един нема да каже как е разхода с тоя прословут спортен филтър че съм се мерактисал да слагам та знае ли се кажете да знам дали да си го избивам от главатаПоздрави!
Ще се вдигне с не повече от 12 литра на 100 км, нищо притеснително
А сега сериозно-ти какво очакваш, вярно разхода леко може да се повиши, но нищо особено, даже спортните филтри някои ги ползват за икономия спрямо хартиените филтри. Но що не си караш колата както е и да почнеш да тунинговаш когато можеш да си го позволиш просто
- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не искам да си тунинговам голфа просто искам малко по спортен звук а именно от този филтър даже и спортно гърне не бих си сложил да ми дуе главата 
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Всяка замянана оригинална част с друга, различна от нея по параметри, е тунинг. В тоя смисъл и спортният филтър.
- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги на приятел със спортен филтър на Опел Кадет 1.6 моно му е свалил 1 литър газ на 100 от разхода а звука много радва скоро ще копувам едно филтърче и ще пиша резултати!

- BUHALA
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко е въпрос на изпарител
Спортен филтър ...... спорт ...... газ....
Спортен филтър ...... спорт ...... газ....

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Искам снимка на силиконов спрей или там каквото ползвате за напръскване на спортният филтър след обстойното му напръскване с меглио и измиване с вода!Мерси.
-
krasypekov
- Автомобил:
- Двигател: APR 1999
Дразни малко това "Меглио", нека да е "Мельо", както е в оригинал, демек по-добре, 
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Velko написа:Искам снимка на силиконов спрей или там каквото ползвате за напръскване на спортният филтър след обстойното му напръскване с меглио и измиване с вода!Мерси.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
BUHALA написа:За миенето - на два мотора и една маздичка имам истински К$N филтри и без никакви негативни последствия си ги мия 1-2 пъти в годината с меглио. Никакъв проблем - стават нови, почистването с Меглио е абсолютно същото като със оригиналният K$N комплект. След изпирзнето в комплекта има спрей за омазняване - аз лично го заместих със спрей Вазелин за 5 лв от Бриколаж. Много приятен продукт - вазелин + алкохол - не напластява а омазнява супер финно. На етикета на K$N омазнителя също пише че съдържа вазелин![]()
Аз вазелин ползвам за мазане на уплътнения на врати ,скърцащи тампони и смазване на анални отверстия...ама за филтри
!? Ма нищо де-ако си скапеш филтъра от вазелина винаги мое си намажеш ...отверстието. Дето се вика-да ти е по леко, че сам си се на...играл - pe6kata
- VW експерт

- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
neon написа:Аз вазелин ползвам за мазане на уплътнения на врати ,скърцащи тампони и смазване на анални отверстия...
анален терорист