MK4 TDI R32 Black

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: MK 4 TDI Black edition

Мнениеот Bai Sando » Вто 29 мар 2011 10:27

crank666 написа: Дали силикона ще е достатъчен ? Притеснява ме да не някой да му помогне да се отлепи, защото нямам гараж. Наскоро си бях купил алуминиеви капачки за винтилите и след 3 дни забелязах, че са станали нечетен брой. :076:

Моя го лепих с черен силикон + две видии от вътрешната страна на капака.Иначе не мога да разчитам само на силкона.Вижда ми се паянтаво.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Вто 29 мар 2011 12:02

Виж сега , ако решат да го крадът дори и да е хванат с види , болтове или каквото и да е ще го вземат . Ако е хванат ще го счупят и пак ще го вземат . Така че залепи си го със силикон и няма да мръдне . Моя го слагах преди 2 години и не е мъднал никъде - лепих го с лепило на бизон двукомпонентно , а по фугите сложих черен силикон че ми се видя грозно така по фуги да остане .

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Вто 29 мар 2011 12:08

crank666 написа: Дали силикона ще е достатъчен ? Притеснява ме да не някой да му помогне да се отлепи, защото нямам гараж. Наскоро си бях купил алуминиеви капачки за винтилите и след 3 дни забелязах, че са станали нечетен брой. :076:

С монтажен силикон за стъкла. Не знам дали е същия като черния ( аз взех от приятел от кобра) но щом държи задното стъкла при отворени прозорци при 100+ км в час значи трябва да е мн здраво. С него лепих на приятел спойлерчето, че нямаше дупки на стъклото (голф )

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Вто 29 мар 2011 13:08

Моят го лепих с черен монтажен силикон и вече почти втора година не е мръднал и при 200 км/ч. Фатката е да го притиснеш хубаво и да го оставиш да изсъхне добре. След това няма грижи. А ако някой реши да го взима - ше го вземе, няма спасение с каквото и да е, няма кво да се лъжем. Чукай на дърво и тва е.

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Вто 29 мар 2011 14:24

Вчера взех колата от ремонт, всички части бяха монтирани ( Иво свърши отличната работа)
Трябва да направя малко снимки на двигателния отсек.
Днес пак имаше малко заигравка с двигателя, утре пак евентуално и вече започвам със боята.
Освен колектора с рейс паип и 225-ците, днес премахнах дебитомера и малко преправих тръбата от филтъра. На мястото на дебитомера изрязах парче дебела пластмаса по шаблон, пробих я, захванах я със 2 видий на мястото на оригиналните и допълнително уплътних със черен силикон.

Малко случайни снимки от телефона. Скоро ще монтирам крилото и ще я дам за пребоядисване на багажника и тавана. Тогава ще я снимам с апарата.
DSC_0055 modified.jpg
DSC_0058 modified.jpg
DSC_0059 modified.jpg
DSC_0054 modified.jpg

Малко раздвиждане по темата. Колата е при бояджия за пребоядисване на тавана. След като я взема от бояджията отива на майстор, за да се установи от къде ми идва въздух в горивото и да се реши проблема със забиването във високите обороти. Влезнала ми е и една друга муха в главата да я правя централната линия ( капак, таван, багажник, антикрило ) във черен мат фолио на 3М или карбоново пак на 3М , но карбоновото ми идва дебело като цена, а не знам дали мата ще контрастира достатъчно с череният металик. :stll think:

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Пет 08 апр 2011 14:00

Тавана утре е на шприц кит, а вторник излиза от бокса с нова боя. Има още доста работа и идеи по боята, но малко ще се наложи да изчакам, защото ще пътувам няколко дни и колата ми трябва.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Пет 08 апр 2011 17:11

Браво колега, колко коня сега се крият под капака?

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Пет 08 апр 2011 17:46

Принципно със тези разпръсквачи и това буталце могат да се изкарат 190 к.с.(максимума при перфектни други условия) , но при мен нещо не са толкова. След като я изкарам от бояджията колата ще иде на майстор защото имам много въздух в горивната система, следствие на което нямам добро изгаряне и нямам мощност във високите обороти. Имам и един друг проблем с ел. част на помпата, но от него само е неспокойна на място. Мисля да сложа и един air kit и да спирам с двигателя :077:

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пет 08 апр 2011 18:07

Как работи мотора без дебитомер ? Нещо не ми е ясно . Я пообясни за по неуките като мен .

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Пет 08 апр 2011 19:04

След направата на чипа, компютъра се настройва да работи без дебитомер. Като се закачи на ваг-ком излиза като грешка(неизправен дебитомер), но колата е настроена да работи без него и не се бърка работата на двигателя при неговото отсъствие.

Потребителски аватар
Gogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gogov » Пет 08 апр 2011 19:17

Как да го разбирам,ако се прецака дебитомера, който струва не малко пари си слагам един чип,който може би е на половина като цена от тази на дебитомера.Всичко ще е ОК ли :roll: :roll: :roll: Нещо доста странно ми се струва но пък щом казваш :roll: при положение че знам кой ти прави колата съм склонен да ти вярвам

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Пет 08 апр 2011 19:32

и моята върви без дебитомер вече 10 000 км. Единственния недостатък е че колата пропушва

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Пет 08 апр 2011 19:39

Като взема колата ще направя снимки. На мястото на дебитомера съм изрязал пластмаса от филтър на камион.(по формата на отвора за дебитомера) След което съм я захванал с видий, на мястото на 2-те дупки от оригиналния дебитомер и съм намазал със черен силикон за всеки случай да не влиза въздух от там. Моя го продавам за 80 лв, така че ако някой има проблем с дебитомера си... Не знам колко е цената на нов дебитомер, но смятам, че моята е добра. Чипа също не е много евтин като решение на проблема, но пък е и ъпгрейд :D
Като се замисля обаче не знам дали може да се премахне дебитомера със стандартен чип, защото аз имах дебитомер при първия чип(1.1бара), а след това се светнах да го махна на къстъм чипа(1,5 бара)

За пропушването не съм забелязал със 216-ките, но сега след смяната на разпръсквачите с 225-ци си попушва като я сръчкам.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 08 апр 2011 20:47

Gogov написа:Как да го разбирам,ако се прецака дебитомера, който струва не малко пари си слагам един чип,който може би е на половина като цена от тази на дебитомера.Всичко ще е ОК ли :roll: :roll: :roll: Нещо доста странно ми се струва но пък щом казваш :roll: при положение че знам кой ти прави колата съм склонен да ти вярвам

Ами да, може да го разглеждаш по този начин, горе долу цената на дебитомера и на чипа е една и съща.

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Съб 09 апр 2011 1:56

Колеги дайте съвет. Ще се изгубят ли много джантите ако ги боядисам графитен цвят ? Мисля, че ще стане малко по-агресивен с тъмен цвят джанти(което е целта), но като се загледам...джантата е 17-ка(не много голяма) и има доста спици, които няма много да изпъкват при тъмен графит или черен мат...а и колата е черна и да не се слеят много с боята :banghead:

Върни се в “Оптичен тунинг”