Колеги то не е за смях за рев си е от такива майстори ........... иначе проблема са самоотстрани ако мога така да го нарека Изгуби си маслото
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Re: Изгуби си маслото
Колеги то не е за смях за рев си е от такива майстори ........... иначе проблема са самоотстрани ако мога така да го нарека - Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Проблем изобщо не е имало, ама е сложно да ти се обясни... Колата е угаснала по други причини, несвързани с маслото.
Аааа - питай моля те тия майстори кое реле точно е за маслената помпа, че и моето май не включва (на нито една от 5-те ми коли)
Притесняаааам се някак си!
Аааа - питай моля те тия майстори кое реле точно е за маслената помпа, че и моето май не включва (на нито една от 5-те ми коли)
Притесняаааам се някак си!- patzo_sl
- Автомобил:
- Двигател:
Колега питай ги какво реле да си купиш,че в магазина неразбират и да ти го сменят.И да видим колко ще ти поискат за смяна

- whity
- Автомобил: VW GOLF MK IV
- Двигател: ASV
Здравейте, извинявам се че пиша в темата. Но иначе ще станат милиони теми, така имам малък въпрос Колко лошо е маслото да ми е под тоя индикатор на щеката, не мога да се ориентирам, не ми свети лампата колата си върви, но все пак си е под линията - колата е Golf 3 ABF.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Долей си масло, що за въпроси задаваш? "Кога ще ми умре магарето, като не го храня"?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Поне на ладата за да светне лампата трябваше щеката изобщо да не стига до маслото, ама да се кара с масло под минимума е позволено до първата бензиностанция и трябва да гледаш повече време лампата за маслото отколкото пътя за да можеш да изключиш двигателя две секунди след като светне, ако се забавиш е почти сигурно, че ще си търсиш нов двигател. И трябва да внимаваш колата да не се накланя на никъде, ако коляновия вал остане за няколко секунди без масло мотовилковите лагери задират и двигателя ще блокира, ако не блокира ще задерат и основните.
Отговор на въпроса ти дава самата щека на нея има Минимум и максимум и е извънредно важно маслото да ти е в тези граници.
Това за магарето си е съвсем точно сравнение - изобщо не е пресилено.
Отговор на въпроса ти дава самата щека на нея има Минимум и максимум и е извънредно важно маслото да ти е в тези граници.
Това за магарето си е съвсем точно сравнение - изобщо не е пресилено.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Докато помпата смуче масло, няма опастност за мотора от ниско ниво. За различните мотори нивото е различно. Нищо не се маже от разплискване на маслото от картера, всичко зависи от помпата. И светването на лампата за 3 - 4 сек при до средни натоварвания, е съвсем безопасно. Казвам го от опит. Имам по пътя за селото ми една детелина, на която почти всички коли при мераклийско каране им святкам лампата.
- whity
- Автомобил: VW GOLF MK IV
- Двигател: ASV
Мерси за отговорите, долях масло. Сега е на макс-а на индикатора. И още 1 въпрос, какво мислите за MOTUL 15W-50 300V COMPETITION. Спрял съм се на него дали е подходящо за АБФ.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
whity написа:Мерси за отговорите, долях масло. Сега е на макс-а на индикатора. И още 1 въпрос, какво мислите за MOTUL 15W-50 300V COMPETITION. Спрял съм се на него дали е подходящо за АБФ.
10w40 е маслото,което се препоръчва за VW....марката си я избира всеки.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Ако моторът ти не е издухан, по добре карай с 10W-40.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”