Здр. колеги искам да заменя автоматичното(саморегулиращо се ) жило на съединителя с обикновенно.
Възможно ли е и от какъв модел WV става???
Поло-то е 1.6 75к.ц. 1997г.
В момента колата е с това жило. Имам и номера на жилото
6N1721335B
6N1721335D
6N1721335J
6X1721335

Смяна на автоматично жило с обикновенно? Поло 6н1 1.6!!!
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: Смяна на автоматично жило с обикновенно? Поло 6н1 1.6!!!
Възможно е , правил съм го , не ти го препоръчвам!
Преди 3 години горе-долу цената на обикновеното беше 40 лв , преди година 75 лв си взех саморегулиращо се
Преди 3 години горе-долу цената на обикновеното беше 40 лв , преди година 75 лв си взех саморегулиращо се
-
- Автомобил:
- Двигател:
Защо искаш да го сменяш???Аз го смених поради технически причини.На 3 хиляди и вече е към края си,постоянно го натягам.За извънградско става,но градско е прекалено тежко и за 40 50 мин в задръстванията не си усещаш крака...
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Да и аз съм правил 3-4 такива Поло-та с обикновено жило.Става,ама не е същото.Жилото от Евро07 струва няма 30лв с някаква странна марка,ама не са лоши...обаче не е като оригиналното.
За саморегулиращите се,спасението е да е истинско т.е. оригинално - или Закс за близо 90лв или оригинално на VAG за 130 и нещо лв...иначе има за по 40-50-60,ама не стават и изкарват много кратко време.
Поне личният ми опит с тези жила е такъв.

За саморегулиращите се,спасението е да е истинско т.е. оригинално - или Закс за близо 90лв или оригинално на VAG за 130 и нещо лв...иначе има за по 40-50-60,ама не стават и изкарват много кратко време.
Поне личният ми опит с тези жила е такъв.

Мерси за съветите и отговорите. Мислех да го сменя точно поради тази причина, че вече няколко пъти сменяме саморегулиращото се. Явно пак ще се слага такова ,но вече оригинално. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е сменян съединител и е сложен диск с усилени пружини и най- оригиналното саморегулиращо се жило не става, трябва обикновено, но с качествен гумен тампон....
А това мойто беше саморегулиращо но взе да се движи на пресекулки и го смених с обикновенно но много трудно се натиска, и да попитам това саморегулиращото се неможе ли да се оправи някак, защото е здраво по принцип?
-
- Автомобил:
- Двигател:
поправя се,ама от хора който разбират.Простолудието трудно се справя
,а за обикновенното жило е нормално да ти е много тежък педала.Нищо покараи така малко,после като го оправиш ще боравиш като състезател с мекият съединител 

И какво трябва да му се направи по точно да си го оправя?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”