проблем ел. стъкла Голф 3 - майстор в Стара Загора?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bushidoz
Автомобил:
Двигател:

проблем ел. стъкла Голф 3 - майстор в Стара Загора?

Мнениеот bushidoz » Сря 06 апр 2011 23:34

Здравейте, колеги

накратко - откакто си взех колата задните стъкла работят когато си поискат. В момента от месеци не работят изобщо. Светят си копчетата на ел. стъклата и при натискане се чува прещракване, но не се сваля. Отделно на предното стъкло се спуска и вдига на пресекулки, а не с едно натискане :( Изобщо работят си както поискат :beat_butt2 Някой да препоръча специалист в Стара Загора за проблеми с ел. стъклата ?

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Re: проблем ел. стъкла Голф 3 - майстор в Стара Загора?

Мнениеот mccoy » Чет 07 апр 2011 7:35

моите ги правиха в Пайнера (поставят аларми и авто аудио)- на ул. Патриарх Евтимий -бившата първа часна банка
малко скъпичко вземат ама си разбират от работата

ivomont
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivomont » Чет 07 апр 2011 12:00

Колега, извинявай , че ти ползвам темата !
Ако оправиш стъклата, пиши какъв е бил проблема. И моите се вдигат и спускат на пресекулки, т.е. на по 10 см. и трябва да натискаш няколко пъти копчето.

Потребителски аватар
victory1983
Автомобил: vw golf 3 1993
Двигател: ABF

Мнениеот victory1983 » Чет 07 апр 2011 18:18

Не отдавна имах такъв проблем-бръмчаха машинките,а стъклата не мърдат!При двете машинки имах прекъснат кабел в маншона на вратата,а на едната и платката беше заминала точно от това,че от време на време си натисках копчето и само бръмчене!Ходих при двама алармаджии,нищо не направиха и накрая сам си реших проблема!

Потребителски аватар
wazzz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wazzz » Съб 09 апр 2011 15:46

Тия ел. стъкла са с много кофти механизъм. Имат 100 слаби места... дават много дефекти.
Дори ми се случи да се намокри компресорчето на централното (не беше уплътнен добре стопа) и стъклата просто откачиха... Какви ли не проблеми имах и моя съвет към всички средно грамотни колеги... не се занимавайте с прехвалени майстори, опитайте първо само (освен ако нямате излишни пари :) ).
Ако имате проблем с някое стъкло, започнете от кабелите към вратата (в маншона) и нататък по веригата (и в двете посоки :D ).
Няма нищо сложно в общи линии, а и има много теми по въпроса във форума. Цял механизъм - нов (без моторчето) струва 50-60лв. Сваля се свръх лесно... общо взето мисълта ми беше, че ако имате малко време и търпение можете да се справите сами с повечето проблеми, които могат да възникнат с ел. стъклата.

поздрави

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 10 апр 2011 8:54

Само да спомена и аз - страдал съм от тези механизми много. Оригиналните са скъпи, Topran-ските не струват. Обаче вече 3 години се движа с Topran на едната врата (на другата намерих оригинален механизъм, втора употреба и е супер), като преди да монтирам Топран-а си го разглобих и гресирах от-до. Разглобявайте обаче внимателно, аз имах предишен опит и знам как се навива жилото на макарата и как и къде се натиска :D . Изглежда греста помогна. Поне засега.Иначе преди караха по няколко месеца и хайде пак нов. Също така сложих моите оригинални шини, че Топранските са меки.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”