Мнение за VW Jetta 1.8 ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мнение за VW Jetta 1.8 ?
Здравейте може би пускам тема която се повтаря но изчетох форума и не намерих нужната информация която ми трябва.Въпроса е следния хвърлил съм око на една Jetta 1.8 моноинжекцион 90 г. със тесните брони на малко километри е(поне така пише).Колата няма газова уредба но аз ще и сложа така че се интересувам от разхода на гориво както и какъв изпарител да и сложа електрически или вакумен?
- eCy!
- Автомобил: Golf
- Двигател: BMN
Re: Мнение за VW Jetta 1.8 ?
1.8 моното е железен мотор в града ще ти гори около 10л./100км. бензин. На газ нещата стават лоши разхода е съшия само че почват едни проблеми държи високи обороти или пък си дава газ сама и т.н. Започва се с разни емулатори рестарти на копютъра и всичкото това няма управия. Моето лично мнение е да я караш на бензин, аз когато карах РП на бензин нямах никакви проблеми в момента в който сложих газ нешата се промениха отрицателно....
- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
eCy! написа: На газ нещата стават лоши разхода е съшия само че почват едни проблеми държи високи обороти или пък си дава газ сама и т.н. Започва се с разни емулатори рестарти на копютъра и всичкото това няма управия.
Не съм съгласен колега и сигурно доста колеги с абс-и и аам-та на газ ще ме подкрепят,може при монтажа нещо майстора да не е направил както трябва.Относно въпроса на колегата за изпарителя знам само, че е Ренцо Ланди моя ама какъв е представа нямам,и до сега да не чуе оня рогатия няма ядове,иначе в града зависи от карането 11л , навън 9ка,ама пак казвам зависи колко ти е тежък десния крак.
- eCy!
- Автомобил: Golf
- Двигател: BMN
И аз познавам хора с ABS u AAM и нямат проблем само, че при RP си прави проблеми на газ определено за 3год. не 1-2ма маистори са я гледали и т.н.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
1.8 е хубав мотор като концепция за годините си. Само че това са доста стари вече коли и е възможно повече да я ремонтираш, отколкото да й се радваш. Отваряй си очите преди покупката, че после да не стане така, че да съжаляваш, задето си я купил. Старата кола е като яма за пари - винаги има нещо да се прави по нея. Не знам каква е идеята като цяло - евтин превоз, учебен автомобил, семейна кола, служебно магаре...
- steni
- Автомобил: Passat_b5
- Двигател: ADR 98
1.8 МI е добър мотор и лесно се газифицира.Относно въпроса за изпарителя - аз карам с ЛОВАТО и съм доволен, разходът на гориво е приличен.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
eCy! написа:И аз познавам хора с ABS u AAM и нямат проблем само, че при RP си прави проблеми на газ определено за 3год. не 1-2ма маистори са я гледали и т.н.
Братовчед ми за 2 години никакви проблеми не е имал,аз за 4 месеца на толедото също...въпроса е дали са търсили само проблема от газовото
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
дали ел. или вакуумен изпарител е съвсем все едно.При вакуумния,ако няма вакуум от двигателя,не пуска никаква газ,защото вътре има вакуумна мембрана,която пуска и спира газта,според вакуума и действа като предпазен клапан.Останалото е същото като на електрическия. При електрическия има външен ел. клапан,който пуска и спира газта и той се командва от копчето.Ако копчето е умно,няма да имаш проблеми - то следи дали имаш импулси по кабела от бобината до делкото (т.е. дали двигателя работи или не) и ако има импулси - пуска газ,ако няма - не пуска,най-грубо казано.
По повод двигателя - 1.8 моно е безумно здрав двигател.Аз съм с 1.8 моно (ABS) на газ и разхода е приличен за Пасат комби 90 коня с климатроник и не мога да се оплача.Задържа обороти и прави мизерии,ако не е доизпипана добре газовата и настройките и ,както и предварението на запалването ,иначе такива неща се случват много рядко.При RP-то е малко по-тегаво с газта,ама пак състоянието не е плачевно.

По повод двигателя - 1.8 моно е безумно здрав двигател.Аз съм с 1.8 моно (ABS) на газ и разхода е приличен за Пасат комби 90 коня с климатроник и не мога да се оплача.Задържа обороти и прави мизерии,ако не е доизпипана добре газовата и настройките и ,както и предварението на запалването ,иначе такива неща се случват много рядко.При RP-то е малко по-тегаво с газта,ама пак състоянието не е плачевно.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си мислех че моноинжекциона е един и същт при 1.8 явно съм се лъгал колата ако я взема ще се кара само на газ иначе нема икономия.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами то и RP-то си работи на газ.Ако се нагласи като хората,си работи чудесно,като от време на време може само да си дава газ или да работи на 2000 оборота за кратко време при пуснат педал на газта и такива глупости,ама това се преживява на фона на разходите за бензин.Всичко е въпрос на правилен монтаж и добра нстройка на двигателя и газовата.На Джета не се слага 1.8 моно от по-новото поколение (с код ABS),защото го създават края на 91-ва година 

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Моноинжекциите на 1,8 са 3 вида - на Passat B3 се слагат 2 модела (и двата с вакуум за делкото) - с една и с 2 оси на дросела, а на Golf 2/Jetta 2 се слага само модел с 1 ос на дросела. На по-новите Golf 3/Vento/Passat B4 и т.н. се слага третият модел (пак с 1 ос), който вече е без вакуум за делкото.
Имат и дребни разлики в щуцерите на маркучите за бензина, но не са от значение.
Като цяло 1,8 моно е страхотен мотор, ако е читава колата - не се замисляй, купи я!
Имат и дребни разлики в щуцерите на маркучите за бензина, но не са от значение.
Като цяло 1,8 моно е страхотен мотор, ако е читава колата - не се замисляй, купи я!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”