За удоволствието което създава VW!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Re: За удоволствието което създава VW!!!

Мнениеот ozyrus » Съб 19 мар 2011 12:06

Във Германия е по същия начин,немеца цяла седмица кара голф 6 до работа,обаче като дойде уикенда и изкарва лачената 2ка от гаража,затова съботите и неделите виждаш съвсем други автомобили по улиците.

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Вто 22 мар 2011 16:43

Да запалиш стария надежден и изключително приятен за каране автомобил е безценно. Да усетиш всяка тръпка на двигателя. Спирачката да създава някакво усилие и да нямаш никакво желание да ползваш ABS. Да дадеш газ и лекото купе да се изтреля, това е безценно. Колкото до рекарото, на моето съм му замислил реставрация и лятото смятам да го превърна в излязло от завода с оригинална тапицерия готово за още 500 000 км :bowdown
Да дам газ по завоите и гумите да се лепят на асфалта и колата да завива като на релси, да чувам истинския звук на мотора, всичко това е безценно. И да сигурността в тези коли не е на нивото на сигурността в по-новите, но когато сядам за волана последното нещо за което си мисля е какво ще стане с мен ако я ударя. Тази кола за мен е единствена по рода си има само най-важното: климатик, шибедах, адското парно и други не толкова важни екстри като предни ел стъкла и дигитално табло. Но какво повече ми трябва за да изпитам удоволствието от шофирането. Празен път без дупки и с много завой и прави heavy metal zork

Поздравявам автора за темата и да знаете има причина човек да не може да си купи запазена 2ка или 1чка. Никой не би се лишил от удоволствието да кара такъв автомобил.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 23 мар 2011 8:11

За съжаление авторът на темата продава автомобилът вдъхновил го да сподели страстта си във vw forum :stll think:
Радостното е , че го купува съфорумец .... :bowdown :beer :applause:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 23 мар 2011 8:50

ВескооооУ, навивай жИната и идвай :)

Потребителски аватар
bobiturboto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobiturboto » Сря 23 мар 2011 10:14

Колегата е напълно прав, от 97г,когато си купих първия голф мк1 чист дизел се влюбих в тази марка,от тогава съм сменил четири двойки и един пасат но една от тях мк2 1.6гтд не бих го заменил и с мк6 имам го осем години, и не ме епредал и оставил нито веднъж,като се има предвид че четери години го ползвах като работна кола и смело мога да твардя че мк2 е най здравата кола за нашите пътища,като се кача в него испитвам нечовешко удоволствие :bowdown

Потребителски аватар
bobiturboto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobiturboto » Сря 23 мар 2011 10:22

Колега тази кола не е за продаване и мойта беше стигнала до това дередже но с малко средства я въстонових в номален вид,според мен няма по здрав мотор от този .Но се пак ти сам си преценяваш,поздрави за темата :да:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 09 апр 2011 19:16

Автора не е истински фен, щом се раздели с така завладялата го кола mhihi Мен като ми се развали мотора толкова гадно ми стана, че неможеш да си представиш. Викам си ся ако е много трудно да се оправи, почвам да търся следващата 2-ка. През мисълта ми мина да идвам до София и да взимам твоята :Mr Green Fun Добре че всичко се оправи и сега колата отново е на пътя 8)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 09 апр 2011 20:42

Stefan написа:Автора не е истински фен, щом се раздели с така завладялата го кола mhihi Мен като ми се развали мотора толкова гадно ми стана, че неможеш да си представиш. Викам си ся ако е много трудно да се оправи, почвам да търся следващата 2-ка. През мисълта ми мина да идвам до София и да взимам твоята :Mr Green Fun Добре че всичко се оправи и сега колата отново е на пътя 8)

Авторът е повече от истински фен - отново е във VAG gruppe със Шкода Фабия или чешкото Поло :beer
Следващият ми автомобил със сигурност ще е Ауди :bowdown

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 13 апр 2011 12:18

Чакам момента, когато един ден отново ще имаш Голф 2 :Mr Green Fun И това съвсем сериозно :wink:

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Вто 17 май 2011 15:16

Дядо Голфред си замина! :cry:
Водеше се на името на баща ми, който живее в град Х. Той днес си го прибра за неопределен период от време. "Моето" малко, грозновато, синьо кубче вече го няма!
Усещането да си едно цяло с автомобила и рано сутрин с хъркане да включиш задна и да потеглиш за работа. Безценно! Ще ми липсва този възрастен продукт на немската автомобилна индустрия! Съвсем прост за експлоатация, верен моторен кон, който никога не ме остави на път! Той ме свързваше задочно с времето (малък съм и не си го спомням), когато автомобилите са били автомобили и мъжете са били мъже.
Дядо Голфред не беше "бегачка". Неговите едва пърпорещи, малко на брой кончета храбро се бореха с пътя и ми доставяха едно удоволствие от шофирането, което не познах, карайки "новите", тъпкани с електроника автомобили на мои познати. С бутоните по таблото, броящи се на пръстите на едната ми ръка, се боравеше толкова лесно и удобно, сякаш бяха станали продължение на ръцете ми, борещи се с лишения от сервоуправление волан.
Явно напук на моите почти любовни чувства към Дядото (така му казвах на галено), съседите ми решиха да го драскат с ключове, да му пукат гумените обувки и всячески да му пречат да излиза от къщичката си и да да ме отнася винаги безпрепядствено докъдето пожелаех... Въпреки всичко това, той за мен си остана най-хубавия и най-милия на света.
Довиждане, Дядо Голфред! Надявам се да се видим отново и пак да поемем заедно на път. Дълъг път! Като за последно!

Бахти...чак ми се доплаква като си помисля, че вече го няма...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 22 май 2011 10:30

Да бе и аз се просълзих :(
Не преигравате ли малко... всички писали в темата?
Удоволствието да караш 20-25 годишна кола с трудно влизащи скорости, лоша шумоизолация, стар двигател, остарял външен и вътрешен вид и тн....
С класата щяла да се разпадне... абе хора обичате си колите ама айде малко по обективно моля ви!
Мислех, че автора е един от малкото истински фенове във форума но избра новата кола пред иначе така голямото удоволствие от карането на стария голф...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 22 май 2011 12:40

AmW написа:Да бе и аз се просълзих :(
Не преигравате ли малко... всички писали в темата?
Удоволствието да караш 20-25 годишна кола с трудно влизащи скорости, лоша шумоизолация, стар двигател, остарял външен и вътрешен вид и тн....
С класата щяла да се разпадне... абе хора обичате си колите ама айде малко по обективно моля ви!
Мислех, че автора е един от малкото истински фенове във форума но избра новата кола пред иначе така голямото удоволствие от карането на стария голф...

Тука ако не похвалим марката, къде другаде mhihi А автора си купи друг ВАГ, можеше и да не го направи, коли бол :да:

Потребителски аватар
botor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botor » Нед 22 май 2011 13:18

ozyrus написа:Във Германия е по същия начин,немеца цяла седмица кара голф 6 до работа,обаче като дойде уикенда и изкарва лачената 2ка от гаража,затова съботите и неделите виждаш съвсем други автомобили по улиците.

...ами тука и носталгията може да си казва думата(човешката душа е елементарана и повторяема).и аз ще вметна няколко реда за удоволствието.преди доста време имах астра ф,наистина желязна количка с познатия проблем-ръждицата. така и се кефех едно време,най вече заради преживяванията с нея.но почнаха и мислите да я сменям,не че не е вършила работа,нооо прогреса не седи на едно място.така се получи че ми попадна един голф 4(благодарение на брат ми).той вече беше доста по стабилен като окачване,имаше климатик,а спирачките...и са страхотни.да не говорим че има и еърбеци,за които отдавна се замислях по сериозно.нали живота ни не струва колкото една ламарина,пък била тя и класика.за удоволствието от VW- да има го.дали е неповторимо-доста субективно.дали ще сменя марката-да,ако ми предлага повече сигурност и комфорт,за нормална цена.а относно "старите бараки на по 20"-днешните коли са вече без душа,правят ги маркетолозите а не инженерите.така че не виждам защо едно голфче единичка да не те развълнува повече от едно кади или от едно ново зализано широко.поздрави и безаварийна на всички :D

Потребителски аватар
Plamen S.P.
Автомобил: Golf mk2 GTI 16V
Двигател: 1.8 KR

Мнениеот Plamen S.P. » Сря 25 май 2011 18:44

Дори и когато само се отпусна в кожената седалка на моето пасатор4е 88 година ии усетя аромата на кожа смесен с аромата на спрей за табло и цигарен дим ме обзема едно много яко 4увство и изпитвам някаква носталгия когато едно време за 5 лева джиткаш цял ден из града с типи4на газарска стойка.В момента събирам парички да вдъхна малко живот на старата колица и поемам пак по уличките. heavy metal zork heavy metal zork heavy metal zork :D :D

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пет 27 май 2011 20:53

Да, определено дадени модели са коли с дух които създават удоволствие. Transporter T3 е един от тези модели. Боботещ голям боксер отзад, невероятна видимост, страхотно здраво окачване, огромно вътрешно пространство... усещането че си в кораб - предразполага към обиколки на света. Не мога да кажа същото за другата ми кола Голф 3. Ежедневна кола с хидравлика, здрава.. но до там - просто да се отмъкнеш до работа, със зор се завирам в нея от тези огромни пластмаси които те притискат отвсякъде. Никаква емоция. Имам и един Austin с 1.3 А+ BL мотор и Стромберг карбуратор. Тази английска кола определено предоставя огромна емоция на пътя... а звука.. звука е... Та не всичко е дали е VW.. всичко е индивидуално като усещане... модел..виждане..

Някой обичат безшумни коли с форма на яйце, които имат плюшен салон и печка на задните части, филтър на въздуха и 8 канална Рап система 200 вата... а други истинските коли като Джеймс Бонд без хидравлика и страхотен звук и поведение на пътя. Емоцията е част от характера и духа на всеки отделен човек. Това е идеята. Изображение

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”