Растерни тавани ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Растерни тавани ?
Някой има ли такъв таван? Освен в офисите ви естествено
Какви са предимствата, недостатъците. Трябва да слагам на един апартамен нещо лекичко, гипсокартон не може, защото е гредоред и ще тежи доста. Тези растерни тавани могат ли да се направят като цял таван без да изглежда като офис, защото апартамента ще е за живеене? Ако има някой който се занимава нека пусне и цени може и на ЛС колко се взима на квадрат и ако знаете магазини, където има богат избор на такива панели споделете, че в нет-а е оскъдна информацията. Само в budmax видях различни панели ...

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Растерни тавани ?
Няма как да не стане като в офис, реди се конструкцията и се пълни с паната. Друг е въпроса че не е с кой знае колко по - лек от гипсокартона като цяло.
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Като колегата К.Одаджийски мисля, че няма да натежи кой знае колко. Правил съм кръпка:

Тавана, както се вижда, беше паднал заедно с дъските. Мазилката беше достатъчно дебела. Долу- горе като картона. Така, че по тегло не се различаваха. Дори боклука беше по- тежък. Пооформих дупката, така че да хвана парчето картон за гредите/не дъските/ и да останат малки фуги. Стана, а вече 4-5 години не е паднал.
Мисълта ми е, че гредите могат да понесат натоварването и е по- добре картон от растера. Ако съм схванал мисълтта ти "могат ли да се направят като цял таван без да изглежда като офис", т.е. без конструкцията, а да ползваш само платната- могат, ама ще изглеждат като жълтите павета- накъдрени и ще дразни. Ако все пак не съм те разбрал правилно- няма начин да изглежда като офис. По- кофти ще е. Даже, по някое време ще ти се прииска да живееш в офис. Според мен да направиш растер в апартамент е
. Колкото по- малко е пространството- толкова по- гадно е.
За цени мога да кажа, че до като се занимавах с глупости, растера идваше по- скъпо от окачения таван до момента с шпакловката и боята. Като краен продукт окачения таван от картон беше с 2- 3лв. по- скъп, но си заслужава.
Ако все пак казаното до тук не те удовлетворява и имаш малко по- изчанчени идей -

... и пари, пари, пари...

Тавана, както се вижда, беше паднал заедно с дъските. Мазилката беше достатъчно дебела. Долу- горе като картона. Така, че по тегло не се различаваха. Дори боклука беше по- тежък. Пооформих дупката, така че да хвана парчето картон за гредите/не дъските/ и да останат малки фуги. Стана, а вече 4-5 години не е паднал.
Мисълта ми е, че гредите могат да понесат натоварването и е по- добре картон от растера. Ако съм схванал мисълтта ти "могат ли да се направят като цял таван без да изглежда като офис", т.е. без конструкцията, а да ползваш само платната- могат, ама ще изглеждат като жълтите павета- накъдрени и ще дразни. Ако все пак не съм те разбрал правилно- няма начин да изглежда като офис. По- кофти ще е. Даже, по някое време ще ти се прииска да живееш в офис. Според мен да направиш растер в апартамент е

За цени мога да кажа, че до като се занимавах с глупости, растера идваше по- скъпо от окачения таван до момента с шпакловката и боята. Като краен продукт окачения таван от картон беше с 2- 3лв. по- скъп, но си заслужава.
Ако все пак казаното до тук не те удовлетворява и имаш малко по- изчанчени идей -

... и пари, пари, пари...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще викна майстора който слага гипсокартона в нас да каже и той мнение. Мислех, че растера е много по-лек от гипсокартона, но явно не е голяма разликата.
Опънат таван,не се закача за съществуващия таван.
Това е произволно:http://meridiancommerce.eu/products/cat/80
Това е произволно:http://meridiancommerce.eu/products/cat/80
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси колега, не бях чел за тия "опънати тавани", само цените май им идват малко високи и не знам дали си заслужава инвестицията....
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен окачен таван с гипсокартон определено ще е по-тежък от растерен да не говорим че идва по-евтинко и без голямото цапане на картона ,но "ефекта на офиса" няма как да го избегнеш ! За баня или коридор става ама за хол или спалня някак не ми се връзва ! А иначе опънатите тавани са уникални ама и цените им също 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Гипсокартон 9мм с конструкция захваната с дълги види за дърво става вечно!
Има си технология на Кнауф за случаи като твоя- двойна конструкция през 40см.
няма никакъв шанс да падне!
Не един съм сложил и като човек който се занимава отдавна и се е учил от хора които се занимават с това от както го има в България мога да ти гарантирам, че знам какво говоря и не ги смятам нещата на "око".
Има си технология на Кнауф за случаи като твоя- двойна конструкция през 40см.
няма никакъв шанс да падне!
Не един съм сложил и като човек който се занимава отдавна и се е учил от хора които се занимават с това от както го има в България мога да ти гарантирам, че знам какво говоря и не ги смятам нещата на "око".
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С гипсокартон ще е. Опънатите тавани наистина са много красиви и биха ми свършили идеална работа, но цените са доста високи. Апартамента ще се дава под наем за това не си струва голяма инвестиция.
- aylin78
- Автомобил:
- Двигател:
Добре 4е купуваш сега,ами ако беше преди кризата???Растерния таван има и олекотени пана,но той пак е скъпияак,ако бях около теб работим с някой от вносителите и можех да ти помогна поне с около 15-20 % отстъпка,но сега съм в Силистра и не мога да ти помогна:(Не съм в София ина4е на драго сърце
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм слагал картон на подобен таван...
Ползвахме най тънкия (не помня колко беше, някакви УК стандарти) и го монтирахме директно върху стария таван, на гредореда. Не стана бързо но пък условията на клиента бяха изпълнение - леко, ново и евтино
Ползвахме най тънкия (не помня колко беше, някакви УК стандарти) и го монтирахме директно върху стария таван, на гредореда. Не стана бързо но пък условията на клиента бяха изпълнение - леко, ново и евтино

AmW написа:Аз съм слагал картон на подобен таван...
Смятам,че подобно изпълнение е само и единствено евтино.Двойната скара в случая е задължителна,ама той майстора т'ва би трябвало да си го знае...

П.П.Никви грижи с 12,5 мм гипскартон и скара през 50см.

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виждал ли си стройтелсвото в УК какво е?
Малко по различно е от това тук, за това и позволява по различни подходи.
А този таван може да се направи с картон, стига желание да има човек.
п.п. Освен евтино стана ново и леко и по никакъв начин не се различава от всеки друг таван.
Малко по различно е от това тук, за това и позволява по различни подходи.
А този таван може да се направи с картон, стига желание да има човек.
п.п. Освен евтино стана ново и леко и по никакъв начин не се различава от всеки друг таван.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”