Реално нарушението е когато използваш автомобил без ГО.
Просто са решили "генерално" проблема, защото не им се следи кой използва и кой не... Сметнали всички за виновни до доказване на противното...
Ако колата е спряна от движение пак може да се движи и да предизвиква ПТП, но е по-лесно да се наложи на общо основание, отколкото на нарушителите...

Проверете дали имате валидна ГО! Писмо от гаранционен фонд
Re: Проверете си автомобилите дали имате валидна гражданска!!!
Varbona написа:Трудно ми е да прозра логиката, а за недвижим имот защо не е задължителна тази застраховка?
Защото не са се сетили,скоро,много скоро.

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Layer написа:Varbona написа:Трудно ми е да прозра логиката, а за недвижим имот защо не е задължителна тази застраховка?
Защото не са се сетили,скоро,много скоро.
varbona и layer моля ви такива неща на лс... Бота на гуглето сканира , а Дянков се чуди откъде да лапне...
@group® дано така се махнат и всички умрели кочини под път и на път
Не така просто ще ги спрат от движение (може би) но едва ли ще ги махнат!
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
На мен тази година ми предстои прехвърляне на Голфа който е тотално разглобен (и не ми е пред блока да плащам такса смет за него
) и какво се получава,всяко МПС което не е бракувано му се плаща данък в общината (е хубаво иди дойди ама не точно).И сега за финал на тая купчина желязо и ГО трябва да и платя поне докато си оправя документите. 

- aylin78
- Автомобил:
- Двигател:
Както винаги имитират европейско законодателство,има нещо подобно и в германия.Ама да поимитират и заплатите в европейски стандарт,като казаха 4е ще дигат заплати4ките с 30-тина лева ревнаха,а сега като нямаш Селка одговорност глоба от 400-600 за физ.лица и административно спиране от движение........Да ги е..т Истанбулските теляци!
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
ivo_555 написа:@group® дано така се махнат и всички умрели кочини под път и на път
Прав си, но все пак доста хора може да се замислят и да решат, че е по-добре за скраб и да вземе някой лев, отколкото да се занимава със спиране и пускане от движение.
Искрено се надявам да намерят начин да разкарат курниците.
Примерно спира от движение ладата - държи си я на платен паркинг или нещо такова извън града.
А не да ми спре пред входа, да потъне в 5см прах, листа и да седи така година, две, защото нямал пари, бил някъде или не знам си какво - като нямаш пари, нямаш кола - АмАн

group® написа:ivo_555 написа:@group® дано така се махнат и всички умрели кочини под път и на път
Прав си, но все пак доста хора може да се замислят и да решат, че е по-добре за скраб и да вземе някой лев, отколкото да се занимава със спиране и пускане от движение.
Искрено се надявам да намерят начин да разкарат курниците.
Примерно спира от движение ладата - държи си я на платен паркинг или нещо такова извън града.
А не да ми спре пред входа, да потъне в 5см прах, листа и да седи така година, две, защото нямал пари, бил някъде или не знам си какво - като нямаш пари, нямаш кола - АмАн
a като имам 10 коли и не са на бг патищата а са в двор, кво да хвана да им плата и на 10-те граждански а да ме хванат за чепа,поне не са на мое име.. жалко за собствениците...
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
Добре проверих,и излиза че нямам а всъшност имам платена е последната вноска преди месец (даже му дадох допълнителни 80 ст.за симеон дянков от нова година ги искъл независимо че договора с застрахователя ми е сключен преди година)
какво да правя да ходя да се разпавям с застрахователя ли? 

- inoi
- Автомобил: VW Golf III
- Двигател: AFT 1996
- Контакти:
За пореден път се убеждавам, че живеем в някъкво подобие на държава 
Не е това начина да разкараш купчините железа пред блока, които наистина са се превърнали в "недвижимо имущество".
Но така им е най-лесно.
Преди се пробваха със задължителна смяна на номерата - черни, жълти, бели, бели със знаменце, бели със звездички и т.н. сега измислиха друго.
Как в белите държави можеш да имаш две или повече коли, за които плащаш една застраховка и имаш една регистрация, и си караш която и когато си поискаш? Единственото изискване е да докажеш, че има къде да прибереш колите които не караш. Тука щот сме много паралии ще плащаме за всяка всичко. Нали си плащам данък за колата, която ми седи в гараж за който си плащам - какво още???
Ако искат и каското да го направят задължително
Но за съжаление няма как да се бориш с мафията държава
Ще се подчиняваме.
И в този ред на мисли:
Някой може ли да даде инфо каква е процедурата по спиране и съответно по пускане в движение на МПС /интересува ме дали може да ми съзадават проблеми при пускането/?
В сайта на КАТ има само за БРАКУВАНЕ!!!
Писах им и ще видим какво ще кажат.

Не е това начина да разкараш купчините железа пред блока, които наистина са се превърнали в "недвижимо имущество".
Но така им е най-лесно.
Преди се пробваха със задължителна смяна на номерата - черни, жълти, бели, бели със знаменце, бели със звездички и т.н. сега измислиха друго.
Как в белите държави можеш да имаш две или повече коли, за които плащаш една застраховка и имаш една регистрация, и си караш която и когато си поискаш? Единственото изискване е да докажеш, че има къде да прибереш колите които не караш. Тука щот сме много паралии ще плащаме за всяка всичко. Нали си плащам данък за колата, която ми седи в гараж за който си плащам - какво още???
Ако искат и каското да го направят задължително

Но за съжаление няма как да се бориш с мафията държава

Ще се подчиняваме.
И в този ред на мисли:
Някой може ли да даде инфо каква е процедурата по спиране и съответно по пускане в движение на МПС /интересува ме дали може да ми съзадават проблеми при пускането/?
В сайта на КАТ има само за БРАКУВАНЕ!!!
Писах им и ще видим какво ще кажат.
Последно кво ще се прави падат ли тея актове в съда или ?
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Хубава работа, ама българска! То добре в белите страни си сваляш номерата и не караш колата, ама след това, като искаш отново да я пуснеш в движение не ти искат технотест и да даваш 2 торби пари! Отделно казуса с гражданската на моторите през зимата...МАФИЯ!
Каква е моята Логика:
Как ще ми напишат акт,без да имат доказателство че карам без гражданска а имеено като доказателство се взема контролния талон,или акт ако нямаш такъв или снимка от камерата.
Как ще ми напишат акт,без да имат доказателство че карам без гражданска а имеено като доказателство се взема контролния талон,или акт ако нямаш такъв или снимка от камерата.
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко ок, а ако бракувам колата след като получа подобно уведомление какво правим?
Трябва ли нещо някъде да подам или забравям и довиждане.
Трябва ли нещо някъде да подам или забравям и довиждане.
- inoi
- Автомобил: VW Golf III
- Двигател: AFT 1996
- Контакти:
След два дни чакане няма вести от КАТ - запитах ги по мейла относно процедурите по спиране и пускане от движение.
Накой да има някакво инфо???
Дали и този път няма да се окаже "всяко чудо за три дни" - дали да не си направя ГО на вноски и да видим какво ще се случи след 3 месеца?
А дали все пак няма някакъв шанс да се оспори този опит за рекет от държавата???
Някой, някой...........

Накой да има някакво инфо???
Дали и този път няма да се окаже "всяко чудо за три дни" - дали да не си направя ГО на вноски и да видим какво ще се случи след 3 месеца?
А дали все пак няма някакъв шанс да се оспори този опит за рекет от държавата???
Някой, някой...........

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”