Колко дизел ви горят колите ?
-
bushidoz
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко ви горят колите ?
оп сори
хич не съм видял, че е в раздел дизелови агрегати, а само гледам колко ви горят колите... моя грешка
3600 км. из Европа, с максимално пълен багажник и 4-ма хора в колата и ски багажник = 6,6/100км. Като се има впредвид, че въртях немалко из Алпите, което е изкачване и слизане постоянно.
Бях със зимните 16-ки, което също може би оказва влияние. За качеството на европейското гориво може би няма нужда да го коментираме както и състоянието на магистралите им.
По магистралите около 120-130км/ч. Над тая скорост усещам, че почва да лапа повече.
Бях със зимните 16-ки, което също може би оказва влияние. За качеството на европейското гориво може би няма нужда да го коментираме както и състоянието на магистралите им.
По магистралите около 120-130км/ч. Над тая скорост усещам, че почва да лапа повече.
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
София градско - м/у 5,6 и 5,8/100 с много леко каране с ръчки само където се налага. Б5 АФН с чип. Извънградско сам с малко багаж и не повече от 120 на магистралата съм постигал 4,8/100. Те това е.
Моя 1Z в задръстванията в София дава по-сериозен разход - 7-7,5/100, зимата и отгоре...
Иначе в малък град без светофари и с галене се постига каталожния 6,5
Напоследък съм леко зле с финансите и извънградско карам като пенсионер и правя нечовешки икономии - 3,9/100, главно с яко ползване на ППХ, но пак казвам това не е нормално шофиране. Ако се кара нормално със постоянна скорост 100-110 дава 4,3-4,6. Предоволен
Иначе в малък град без светофари и с галене се постига каталожния 6,5 Напоследък съм леко зле с финансите и извънградско карам като пенсионер и правя нечовешки икономии - 3,9/100, главно с яко ползване на ППХ, но пак казвам това не е нормално шофиране. Ако се кара нормално със постоянна скорост 100-110 дава 4,3-4,6. Предоволен

- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
ako вляза в софийските задръствания - 9-9,5/100
на междуградско - между 5 и 6, зависи колко е натоварена колата и къде се движа /магистрала или друг път/
при над 180км/ч - 12 на сто по комп
1,9 BLS двигател, 4х4, 105 коня и едно магаре
на междуградско - между 5 и 6, зависи колко е натоварена колата и къде се движа /магистрала или друг път/
при над 180км/ч - 12 на сто по комп
1,9 BLS двигател, 4х4, 105 коня и едно магаре
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Фабията засега много радва с разхода
при галене на педала на газта и ранно превключване на предавки ми даде 5,5 л./100км. градско /засичане - пълно...пълно /
извънградско не я жаля , но при 140 на равен участък моментния варира от 5,7 до 6,5
при константни 70 км/ч на пета предавка и галене на педала 2,8
не знам до колко са реални показанията за моментния разход
при галене на педала на газта и ранно превключване на предавки ми даде 5,5 л./100км. градско /засичане - пълно...пълно /
извънградско не я жаля , но при 140 на равен участък моментния варира от 5,7 до 6,5
при константни 70 км/ч на пета предавка и галене на педала 2,8
не знам до колко са реални показанията за моментния разход
- SoManyRetards
- Автомобил:
- Двигател:
bangobango написа:София градско - м/у 5,6 и 5,8/100 с много леко каране с ръчки само където се налага. Б5 АФН с чип. Извънградско сам с малко багаж и не повече от 120 на магистралата съм постигал 4,8/100. Те това е.

-
tarikat89
- Автомобил:
- Двигател:
Имам един въпрос..всеки казва че колата гори наи мално когато е достигнала наи големия си въртящ момент там в 2000-2200об/мин зависи от двигателя..
аз обаче гледах едно предаване на Top Gear и там правиха тест с едно Ауди и до колкото разбрах човека караше мисля на 6та предавка с около 1200об/мин понеже това било наи икономичното понеже почти не се подавало газ..и т.н. кое е вярно сега на възможно наи ниските обороти ли трябва да се кара за да е икономично или на наи големия въртящ момент на колата?
аз обаче гледах едно предаване на Top Gear и там правиха тест с едно Ауди и до колкото разбрах човека караше мисля на 6та предавка с около 1200об/мин понеже това било наи икономичното понеже почти не се подавало газ..и т.н. кое е вярно сега на възможно наи ниските обороти ли трябва да се кара за да е икономично или на наи големия въртящ момент на колата?
-
Ivelin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tarikat89 написа:Имам един въпрос..всеки казва че колата гори наи мално когато е достигнала наи големия си въртящ момент там в 2000-2200об/мин зависи от двигателя..
Колега те нещата са навързани, малко обороти = ниска скорост = ниско съпротивление на въздуха = по - нисък разход. На 2000 оборота разхода ще ти е по висок от на 1200 оборота но и ще се движиш с ненормално ниска скорост. Ако имаш търпение да пътуваш с 60-70 км/ч за да спестиш половин кило нафта карай с 1200 оборота
-
tarikat89
- Автомобил:
- Двигател:
тва ми е ясно на мен ..
въпроса е че тук всеки вика наи икономично било на 2000-2200об/мин когато бил въртящия момент ,а реално не е така..релано на колкото по малко оборота се движи колата..тя се движи почти на свободен ход и харчи малко.. но реално какъв е разхода може само човек които има борд с моментен разход да направи една проба..
въпроса е че тук всеки вика наи икономично било на 2000-2200об/мин когато бил въртящия момент ,а реално не е така..релано на колкото по малко оборота се движи колата..тя се движи почти на свободен ход и харчи малко.. но реално какъв е разхода може само човек които има борд с моментен разход да направи една проба..
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
tarikat89 написа:тва ми е ясно на мен ..
при моя AHF най-малкия разход дава при 1400 об/мин....падне ли под тях или вдигнат ли се и разходът се вдига...превключвам на по-ниска и разходът пак пада....разбира се по борд-комп...
-
tarikat89
- Автомобил:
- Двигател:
а каква е разликата в литри ? колко по икономично е ? 
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
И как точно в ежедневието ще караш с 1200 оборота за да постигнеш свръхминимален разход ?? Имаше в Правец един стар /ама много стар/ таксиджия който караше волга на газ,предполагам че той щеше да е кумира на тези с икономичното каране.....така лееекичко се търкаляше тази кола че може да е горял 4/100 газ,но предполагам ако ме повозеше 2 мин щях да сляза и да тичам до там за където съм тръгнал ! Тия от Топ Гиър може да са правили ТЕСТ за икономично каране но това не значи че някой по принцип кара така 
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Stivi написа:И как точно в ежедневието ще караш с 1200 оборота за да постигнеш свръхминимален разход ?? Имаше в Правец един стар /ама много стар/ таксиджия който караше волга на газ,предполагам че той щеше да е кумира на тези с икономичното каране.....така лееекичко се търкаляше тази кола че може да е горял 4/100 газ,но предполагам ако ме повозеше 2 мин щях да сляза и да тичам до там за където съм тръгнал ! Тия от Топ Гиър може да са правили ТЕСТ за икономично каране но това не значи че някой по принцип кара така
1400 об на 4-та са 60 км/ч....на 3-та около 45...какъв е проблема да си караш с 1400 об градско????И да ти гори 6/100 ???
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Stivi написа:И как точно в ежедневието ще караш с 1200 оборота за да постигнеш свръхминимален разход ?? Имаше в Правец един стар /ама много стар/ таксиджия който караше волга на газ,предполагам че той щеше да е кумира на тези с икономичното каране.....така лееекичко се търкаляше тази кола че може да е горял 4/100 газ,но предполагам ако ме повозеше 2 мин щях да сляза и да тичам до там за където съм тръгнал ! Тия от Топ Гиър може да са правили ТЕСТ за икономично каране но това не значи че някой по принцип кара така
1400 об на 4-та са 60 км/ч....на 3-та около 45...какъв е проблема да си караш с 1400 об градско????И да ти гори 6/100 ???
Бъди сигорен ,че не е горяла 4 -100!!Волга както и да я таркаляш няма да гори толкова.Това се отнася и за колите които караме сега.Която си гори си гори!Както и да го таркалям моето Ивеко си гори над 10 ,но все пак е камион.
Върни се в “Дизелови агрегати”