От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
513
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2159
Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 11 апр 2011 18:28

При нас няма Еко Кинитрон :) има ама от другото еко, а пък при тях съм сипвал нафта и не ми харесва колата как върви.

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Пон 11 апр 2011 19:31

Аз от където и да сипя разлика не виждам се си е помия ,най-вече сипвам от лукойил щото ми е най-близо иначе и от ОМВ ама е същата боза, разлика няма грам ,зареждал съм и от други все тая не виждам разлика която да ме накара да си сипвам от определено място ,също забелязвам че всички бензиностанций удрят в кантара ,около 100 грама на един литър .

Потребителски аватар
ilian78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilian78 » Пон 11 апр 2011 19:54

през целият си съзнателен живот а именно 33г.никога не съм зарежзал нафта на бензиностанция.Само туба Братя.Колата ми е Голф 5 имал съм 4 и 3.Помпи дюзи и какво ли не.Повтарям ТУБАТА му е майката На 2.50няма как да стане от колонка на редовна цена. scare scare scare scare .

Потребителски аватар
snoopcar
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот snoopcar » Пон 11 апр 2011 23:03

ilian78 написа:през целият си съзнателен живот а именно 33г.никога не съм зарежзал нафта на бензиностанция.Само туба Братя.Колата ми е Голф 5 имал съм 4 и 3.Помпи дюзи и какво ли не.Повтарям ТУБАТА му е майката На 2.50няма как да стане от колонка на редовна цена. scare scare scare scare .

Абе то и ние искаме от тубата ама нема за всички. :D

Потребителски аватар
legaltk
Автомобил: 1.9 TDI
Двигател: AXR

Мнениеот legaltk » Вто 12 апр 2011 6:42

Sashko_Trg написа:Колеги от няколко дена наблюдавам че рекламират Премиум Дизела на ОМВ под друго име и се питам дали са сменили добавката с по-хубава ... ? Някой разреждал ли е или да знае от някъде ??? Аз от както започнаха да вдигат цените на петрола спрях да зареждам от там иначе наливах от премиума амаа 2.62 не ми се дават нещо вече :)

МаксМоушън - колега сподели, че с тази нафта разхода му паднал с 0,7 на сто. Момчето от колонката на бензиностанцията ми каза, че нафтата е същата. Общото мнение е, че е търговски трик - то Премиум, то Алпин и сега е Моушън. Най-добре всеки да си пробва лично и да си прави изводи за себе си.

Потребителски аватар
7 speed DSG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 7 speed DSG » Вто 12 апр 2011 12:13

От 01.01.2011 г. само и единствено на Ромпетрол (КАЗАХСТАН ПЕТРОЛ :Mr Green Fun)
:да:

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 12 апр 2011 16:55

legaltk написа:
Sashko_Trg написа:Колеги от няколко дена наблюдавам че рекламират Премиум Дизела на ОМВ под друго име и се питам дали са сменили добавката с по-хубава ... ? Някой разреждал ли е или да знае от някъде ??? Аз от както започнаха да вдигат цените на петрола спрях да зареждам от там иначе наливах от премиума амаа 2.62 не ми се дават нещо вече :)

МаксМоушън - колега сподели, че с тази нафта разхода му паднал с 0,7 на сто. Момчето от колонката на бензиностанцията ми каза, че нафтата е същата. Общото мнение е, че е търговски трик - то Премиум, то Алпин и сега е Моушън. Най-добре всеки да си пробва лично и да си прави изводи за себе си.

И аз да ти кажа си помислих така, че само са сменили името, а нафтата си е същата :) Аз като гледам и в сайта им, те са сменили на всички горива имената :) ама там пише само за това "Max Motion Standart Diesel" дизела с добавката го няма.

tocho49
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tocho49 » Сря 13 апр 2011 15:36

ОМV!!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
kokokode
Автомобил: Pasat tdi 1.9
Двигател: AHH 1999

Мнениеот kokokode » Чет 14 апр 2011 17:04

На дълъг път "Шел ви пауър дизел".
На градско няма голямо значение.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 14 апр 2011 18:28

snoopcar написа:
ilian78 написа:през целият си съзнателен живот а именно 33г.никога не съм зарежзал нафта на бензиностанция.Само туба Братя.Колата ми е Голф 5 имал съм 4 и 3.Помпи дюзи и какво ли не.Повтарям ТУБАТА му е майката На 2.50няма как да стане от колонка на редовна цена. scare scare scare scare .

Абе то и ние искаме от тубата ама нема за всички. :D

Едва ли всички колега. Аз не бих си сложил нищо съмнително от туба. Предлагали са ми, но не съм взимал, няма и да взема mhihi :beer

Потребителски аватар
snoopcar
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот snoopcar » Чет 14 апр 2011 18:43

bnick написа:Едва ли всички колега. Аз не бих си сложил нищо съмнително от туба. Предлагали са ми, но не съм взимал, няма и да взема mhihi :beer

То е ясно,и аз не бих сложил нещо на колата за което незнам какво има в него.Но при сигурен източник не виждам какъв е проблема да се слага от "тубата".

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Чет 14 апр 2011 18:50

snoopcar написа:
bnick написа:Едва ли всички колега. Аз не бих си сложил нищо съмнително от туба. Предлагали са ми, но не съм взимал, няма и да взема mhihi :beer

То е ясно,и аз не бих сложил нещо на колата за което незнам какво има в него.Но при сигурен източник не виждам какъв е проблема да се слага от "тубата".

С този AFN не виждам какво се притесняваш толкова. Една цедка, сипваш и караш. При нас с по-модерните дизели да му мислим повече.
Имал съм AFN и толкова тубна нафта съм му сипал, че разлика спрямо най-скъпия дизел на бензиностанциите не съм видял. ;) Естествено сега и за 50ст/л да ми дават нафта, в тая кола няма да я сипя.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Чет 14 апр 2011 19:23

Споделям пресни впечатления от днес с новия дизел на OMV МaxxMotion от 2.60, заредена на изхода на Казанлък за Ст. Загора - минати около 130 км, сред които прибиране от село, малко старозагорско каране, малко новозагорско, ходене и връщане от едно село до Нова Загора + случайна дръпка по пътя с един познат с Алфа 2.4 JTD 130-140 коня ли е, не я знам - разход 5.3 :shock и почти никакво пушене. Говорих си с момчето на бензиностаницията, докато ме гледаше как си пълня резервоара (винаги сам си зареждам), питах го аджеба ква е тая нафта и с кво е по-различна и вика, че наистина има разлика със стария Премиум - добавката е друга, а и цвета на самата нафта бил по-различен. Не знам кво има в нея, ама с 2 думи - доволен съм.

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Пет 15 апр 2011 17:03

Много скъпо да го Е*а тук при нас тоя мак моушън дизела е 2.70 не си струва изобщо, но съм решил да заредя 1 2 пъти. Вече не е като преди да зареждам такава нафта :)

Потребителски аватар
kirqka_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirqka_85 » Пет 15 апр 2011 20:25

Зареждам главно на ТУБА ОЙЛ и от време на време на ОМВ или РОМПЕТРОЛ !!!

Върни се в “Дизелови агрегати”