BMW E39 или какво друго
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BMW E39 или какво друго
Здравейте колеги. Влязла ми е муха в главата да си взимам Е39-тка 520i. Обаче чувам доста противоречиви мнения и ме интересува и вашето мнение, пък може от някъде да изскочи истината.
За алтернатива се сещам за Passat B5 цената им е еднаква. Прочетох и темата за сравнението между B5 и E39 и така и не разбрах кое е по-добро.
Споделете бихте ли си купили Е39 и защо. Също така какво друго алтернатива бихте избрали и защо.
Виждам, че поддръжката на Passat-a е малко по скъпо от колкото на BMW-то. Защо така се получава.
Всяко мнение е добре дошло!!!!
За алтернатива се сещам за Passat B5 цената им е еднаква. Прочетох и темата за сравнението между B5 и E39 и така и не разбрах кое е по-добро.
Споделете бихте ли си купили Е39 и защо. Също така какво друго алтернатива бихте избрали и защо.
Виждам, че поддръжката на Passat-a е малко по скъпо от колкото на BMW-то. Защо така се получава.
Всяко мнение е добре дошло!!!!
- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM
Re: BMW E39 или какво друго
Доста труден въпрос кое от двете
Може би трябва да се качиш да покараш и 2-те да усетиш разликата предно-задно
и което ти е по на сърце
А разликата за която говориш в поддръжката може би идва от алуминиевото окачване на пасата.
Макар,че според мен няма разлика в поддръжката
Към какъв двигател за пасата си се насочил ?
Аз бих избрал едно пасатче Б5.5 комби дизел 131 или 150 кончета
пред бмв-то

Може би трябва да се качиш да покараш и 2-те да усетиш разликата предно-задно

А разликата за която говориш в поддръжката може би идва от алуминиевото окачване на пасата.
Макар,че според мен няма разлика в поддръжката

Към какъв двигател за пасата си се насочил ?
Аз бих избрал едно пасатче Б5.5 комби дизел 131 или 150 кончета

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
БМВ 525 ТДС и това задно е просто радост за душата
.
От бензиново БМВ без газ бих се отдръпнал, че те си обичат да си попийват бензинец
. А иначе предполагам тук най много съвети ще ти дадат за пасата, и защо ли се учудвам
.

От бензиново БМВ без газ бих се отдръпнал, че те си обичат да си попийват бензинец

- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само да допълня, че каквато и да е, ще е с бензинов двигател и ще бъде поставен газов инжекцион.
-
- Автомобил:
- Двигател:
взимай по голям бензинов мотор на БМВ-то,при 520 ще си разочарован как разни ТДИ-та ще те правят смешен
(градско/извънградско)а и ще харчат по малко.Ако имаш пари,вземи 525Д или 530Д-това са хубавите дизели,ТДС не ти трябва,ще плачеш много.
Пасата си е машина,но петицата е по кола според мен,само трябва да се научиш да караш зимата със задно.

Пасата си е машина,но петицата е по кола според мен,само трябва да се научиш да караш зимата със задно.
Е39 2.0 с ГИ умирали,поне така разправяха,когато и аз се колебаех тук във форума за същата...
Помисли за 2.5 - 3.0 с ГИ май е друго
Аз също бях навит на Е39,просто това си е 5-ца Бумер
но си карам Голфо и съм доволен
след време обаче бих искал Баварец,но скоро няма да дезертирам от тук
ПП Погледни за мнения в мойта тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=235126&hilit=%D0%B539 имаше доста писано за Е39 2.0
Помисли за 2.5 - 3.0 с ГИ май е друго

Аз също бях навит на Е39,просто това си е 5-ца Бумер

ПП Погледни за мнения в мойта тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=235126&hilit=%D0%B539 имаше доста писано за Е39 2.0

- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Колега, ако си се насочил към бензиново Е39, ще те посъветвам да търсиш 525 или 528
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
Карал съм Пасат 5 1.9тди 110коня и 5.5 131коня пак дизел - от другите - е39 520 бензин с ГИ BIGAS и
е39 525d автомат (най добрия автомат който съм карал).
Не съм имал "удоволствието" да ремонтирам нито един от горните автомобили - така че за поддръжката само съм чувал,
но като комфорт - определено БМВ-то е няколко класи над Пасата (въпреки че на задната седалка е по тясно от VW-то),
а 520-ката с ГИ за малко над 2000лв. върви и харчи съвсем прилично.
Зимата определено с Пасата е по безпроблемно.
Успех
е39 525d автомат (най добрия автомат който съм карал).
Не съм имал "удоволствието" да ремонтирам нито един от горните автомобили - така че за поддръжката само съм чувал,
но като комфорт - определено БМВ-то е няколко класи над Пасата (въпреки че на задната седалка е по тясно от VW-то),
а 520-ката с ГИ за малко над 2000лв. върви и харчи съвсем прилично.
Зимата определено с Пасата е по безпроблемно.
Успех
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А нормален разход на 520-ката с газовия инжекцион какво трябва да означава.
А това с по-скъпата поддръжка на Passat-a мит ли е или си е в действителност така.
Каква друга алтернатива освен тези двете бихте ми предложили. С кое бих минал най-тънко.
А това с по-скъпата поддръжка на Passat-a мит ли е или си е в действителност така.
Каква друга алтернатива освен тези двете бихте ми предложили. С кое бих минал най-тънко.
- pavlingm
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AFN
- Контакти:
stanev11 написа:взимай по голям бензинов мотор на БМВ-то,при 520 ще си разочарован как разни ТДИ-та ще те правят смешен(градско/извънградско)а и ще харчат по малко.Ако имаш пари,вземи 525Д или 530Д-това са хубавите дизели,ТДС не ти трябва,ще плачеш много.
Аз бих добавил само 530i - най-добрият двигател за мен, особено ако ще го караш извън града. Градско гори 14-16/100
Обаче е доста скъп.
TDS - недей.
Последна промяна от pavlingm на Вто 12 апр 2011 10:37, променено общо 1 път.
- ExTr3mNuQ
- Автомобил:
- Двигател:
BMW 520I ако го настъпваш 20разход ще го минеш.Взимай 525 TDS и си карай и там е голям разхода ама си струва:10 нафта си ги гори.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бъди внимателен с дизелов автомобил. Зависи докога смяташ да го караш. Като сметнеш, че ще има нова методика на оценяване за годишният данък, където тежеста ще падне върху годините на автомобила, и вредните емисии, които дават за този автомобил. Отделно подръжката му на двигателя.
А и новата изненада, която ни подготвят:
ЕС вдига двойно дизела с налог
http://banks.dir.bg/2011/04/12/news8403078.html
ЕС планира да вдигне цената на дизела почти двойно, като въведе данък върху вредните емисии от него.......
Съвет: Купи си нов автомобил, бензин. Може да не се фукаш с БМВ, но ще видиш разликата.
ЕС планира да вдигне цената на дизела почти двойно, като въведе данък върху вредните емисии от него.......
Съвет: Купи си нов автомобил, бензин. Може да не се фукаш с БМВ, но ще видиш разликата.
Колега Е39 520i е умрял мотор за това купе, тежко е. Трудно тръгва, набира и т.н. Имам френд който кара такова с ГИ и сега ще ъпгрейдва маторя с такъв от 528, 193 к.с. Колеги казват, че разхода е почти идентичен от 520 и 528, разбира се с по-нормално каране, а за вървенето и дума не може да става. Това е, което знам от притежатели на такива. Дизеловия TDS 525 знам че прави доста проблеми, иначе навървява, ама казваш че си се насочил точно към бензин, та няма да говоря на тема дизел.
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да така е ама не ми трябва кой знае каква мощ. И проблема е колата трябва да е до 2000сс и 160 коня. А единствената 5-тица която влиза в този критерии е 520i. Возил съм се в такава и според мен си ускорява пре достатъчно. Хареса ми,и според мен по-голям мотор на дали ще ми трябва. Повече ме притеснява това дали поддръжката не е по солена от алтернативите му. Затова споменах какво съм чувал за Passat-a B5.
Пасата е алтернатива в този ценови диапазон но е в долният клас. По принцип би трябвало да има по-ниска цена на поддръжка и по ниска продажна цена но нещата реално не са така.
Голф-а 4 също е на тази цена и сигурно има същата поддръжка като пасата. Но пък на мен вече ми идва малка като обем вътре.
Пасата е алтернатива в този ценови диапазон но е в долният клас. По принцип би трябвало да има по-ниска цена на поддръжка и по ниска продажна цена но нещата реално не са така.
Голф-а 4 също е на тази цена и сигурно има същата поддръжка като пасата. Но пък на мен вече ми идва малка като обем вътре.
- Ceki4aGTI
- Автомобил:
- Двигател:
kiril_bulgaria написа:Бъди внимателен с дизелов автомобил. Зависи докога смяташ да го караш. Като сметнеш, че ще има нова методика на оценяване за годишният данък, където тежеста ще падне върху годините на автомобила, и вредните емисии, които дават за този автомобил. Отделно подръжката му на двигателя.
Колеги, извинявам се, че не пиша по темата но това, което прочетох направо ме удари по главата. В линка който колегата Кирил е дал по горе в статията пише следното нещо "..... ака в страни като Германия цената на литър дизел от 45 цента ще скочи на 75 през 2020 г " Нима сега в Германия карат на 45 цента нафта ?!?!? Как може такова нещо а при нас да е пъти по-скъпо ?!! Извинявам се пак че не пиша по темата

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”