Преди седмица си купих Пасат, производство 2000-та в доста прилично състояние и се надявам да стана редовен член на този форум

Едно нещо ме приеснява само. Колата е 1.9 ТДИ помпа-дюза. На педала на съединителя се усеща едно леко чукане, или по-скоро вибрация, в такт с бръмченето на двигателя. Има го на празни обороти, усеща се нещо и когато се кара, включително и бързо. Ходих на няколко майстора, като всички освен един казаха, че било нормално, но то си го има постоянно. Аз обаче не мога да открия друга кола, на която да й вибрира съединителя по такъв начин. Смених целия съединител - комплект. Стария си беше оригиналния и не беше съвсем за смяна. След това няма никаква разлика - вибрацийката си е там. Не се чува нищо, просто леко си вибрира отчетливо. От юнитрейд един юнак ми обясни, че съединителя бил хидравличен и затова по него се усещали вибрациите от мотора, което са си откровени глупости, според мен.
Когато отвориха съединителя забелязах, че маховика може да се премести с ръка, но трудно - има ход около 2-3 сантиметра наляво и надясно.
Колата е преглеждана вече основно и няма никакви други забележки освен тази лека вибрация. Прилича на добре гледана и поддържана кола. Компютърната диагностика също е ОК - само единият (1-ви) цилиндър работел маааалко по-слабо от останалите (каквото и да значи това). Иначе показателите били отлични - два пъти го гледаха.
Моля, дайте ми някакъв съвет или насока за този съединител.