Малко тъп правен въпрос ама нищо не намерих в нета
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
Re: Малко тъп правен въпрос ама нищо не намерих в нета
Добре е да имаш свидетел да потвърди че си се самозащитавал
- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
Лоша работа - с 6 шева няма как да мине за лека,тъй като за счупен пръст ти еб*ват мамката отвсякъде,пък натам ти си го смятай.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
А бе Иво... така странно поставяш въпроса... да не са те напухали някъде? 

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Здрав съм кат бик аз
Няма ми нищо. Аз не обичам да съдя ако стане нащо такова..Бой и ебане не се връща нали знаеш
Еле па със съд.. Даже и за турбо кит нема събера пари ако стане нещо такова
Ама то на момчето нищо не му е счупено всичко си му е на тялото. Няма използвани ножове над кръста и тн.
Всичко ще мине по живо по здраво според мен. Мисля, че събрах достатъчно инфо, за което благодаря!
DON'T TRY THIS AT HOME. И повече не гледайте клипчето на Joy Jones JR
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Щото виждате ли кви неща стават

Ама то на момчето нищо не му е счупено всичко си му е на тялото. Няма използвани ножове над кръста и тн.
Всичко ще мине по живо по здраво според мен. Мисля, че събрах достатъчно инфо, за което благодаря!
DON'T TRY THIS AT HOME. И повече не гледайте клипчето на Joy Jones JR
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Щото виждате ли кви неща стават

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
май ,май е средна!
Наказателен Кодекс!
Раздел II.
Телесна повреда
Чл. 128. (1) Който причини другиму тежка телесна повреда се наказва с лишаване от свобода от три до десет години.
(2) Телесната повреда е тежка, ако е причинено: продължително разстройство на съзнанието; постоянна слепота с едното или с двете очи; постоянна глухота; загуба на речта; детеродна неспособност; обезобразяване, което причинява завинаги разстройство на речта или на сетивен орган; загуба на единия бъбрек, слезката или на крило на белия дроб; загуба или осакатяване на крак или ръка; постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.
Чл. 129. (1) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който причини другиму средна телесна повреда, се наказва с лишаване от свобода до шест години.
(2) Телесната повреда е средна, ако е причинено: трайно отслабване на зрението или слуха; трайно затрудняване на речта, на движението на крайниците, снагата или врата, на функциите на половите органи без причиняване на детеродна неспособност; счупване на челюст или избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето или говоренето; обезобразяване на лицето или на други части от тялото; постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота, или разстройство на здравето, временно опасно за живота; наранявания, които проникват в черепната, гръдната и коремната кухина.
Чл. 130. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който причини другиму разстройство на здравето, извън случаите на чл. 128 и 129, се наказва за лека телесна повреда с лишаване от свобода до две години или с пробация.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., попр. - ДВ, бр. 31 от 1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) За лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка или страдание без разстройство на здравето, наказанието е лишаване от свобода до шест месеца или пробация, или глоба от сто до триста лева.
(3) Ако в случаите на предходните алинеи пострадалият е отвърнал веднага на дееца със също такава телесна повреда, съдът може да освободи и двамата от наказание.
лошо ...
Няма да мине лека...
А въръзки за медицинско не са необходими - струва 25 лева
средна е защото - шевовете си личат цял живот и се води обезобразяване на лицето , както си е посочено в наказателния кодекс - пределно ясно..
Мога да ти гарантирам че е така , защото 2 години съм работил по наказателния кодекс , имал съм такива дела.
А примерно много учудващо - 2 супени "плаващи" ребра са лека
Наказателен Кодекс!
Раздел II.
Телесна повреда
Чл. 128. (1) Който причини другиму тежка телесна повреда се наказва с лишаване от свобода от три до десет години.
(2) Телесната повреда е тежка, ако е причинено: продължително разстройство на съзнанието; постоянна слепота с едното или с двете очи; постоянна глухота; загуба на речта; детеродна неспособност; обезобразяване, което причинява завинаги разстройство на речта или на сетивен орган; загуба на единия бъбрек, слезката или на крило на белия дроб; загуба или осакатяване на крак или ръка; постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.
Чл. 129. (1) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който причини другиму средна телесна повреда, се наказва с лишаване от свобода до шест години.
(2) Телесната повреда е средна, ако е причинено: трайно отслабване на зрението или слуха; трайно затрудняване на речта, на движението на крайниците, снагата или врата, на функциите на половите органи без причиняване на детеродна неспособност; счупване на челюст или избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето или говоренето; обезобразяване на лицето или на други части от тялото; постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота, или разстройство на здравето, временно опасно за живота; наранявания, които проникват в черепната, гръдната и коремната кухина.
Чл. 130. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който причини другиму разстройство на здравето, извън случаите на чл. 128 и 129, се наказва за лека телесна повреда с лишаване от свобода до две години или с пробация.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., попр. - ДВ, бр. 31 от 1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) За лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка или страдание без разстройство на здравето, наказанието е лишаване от свобода до шест месеца или пробация, или глоба от сто до триста лева.
(3) Ако в случаите на предходните алинеи пострадалият е отвърнал веднага на дееца със също такава телесна повреда, съдът може да освободи и двамата от наказание.
лошо ...
Няма да мине лека...
А въръзки за медицинско не са необходими - струва 25 лева
средна е защото - шевовете си личат цял живот и се води обезобразяване на лицето , както си е посочено в наказателния кодекс - пределно ясно..
Мога да ти гарантирам че е така , защото 2 години съм работил по наказателния кодекс , имал съм такива дела.
А примерно много учудващо - 2 супени "плаващи" ребра са лека

като обясняваш как леко си го удар а има 6 шева,
кажи че той е налитал към теб и ти си си опънал само десния прав
и така се е увеличила тежеста на удара
п.с. лека или средна, пробвай да се разбереш по някакъв начин без съдилища,
щото със съдилищата резултата ще е същия само дето и няколко адвоката ще забогатеят
кажи че той е налитал към теб и ти си си опънал само десния прав

и така се е увеличила тежеста на удара
п.с. лека или средна, пробвай да се разбереш по някакъв начин без съдилища,
щото със съдилищата резултата ще е същия само дето и няколко адвоката ще забогатеят
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
след толкова профита и аз да кажа, ама какво да кажа, кате не съм го чел това от 1999 година.
според мен е граничен случай между средна и лека
замиси от конкретиката. подаден ли е сигнал вече в полиция/прокуратура?
писа ли вече обяснения?
ще подаде ли или няма да подаде...после зависи от разследващия полицай, евентуално прокурора и накрая от съда и твоя адвокат....
според мен е граничен случай между средна и лека
замиси от конкретиката. подаден ли е сигнал вече в полиция/прокуратура?
писа ли вече обяснения?
ще подаде ли или няма да подаде...после зависи от разследващия полицай, евентуално прокурора и накрая от съда и твоя адвокат....
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Попринцип уговорката е да няма такива простотии, но проблема е ако му щъкне нещо. Устни уговорки не харесвам от жени дето скачат да се бутат.. Мисля, че ще се размине. + това глупавото е, че никой не е виновен в точно тоя случай.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Vizor написа: Мисля, че събрах достатъчно инфо, за което благодаря!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”