таблото с обортомера
таблото с обортомера
Здравейте,колеги!Искам да си сложа табло с оботромер от Голф3 1.9ТД а моята е чист дизел и ме дразни тоя голям часовник,аз ще карам ли или часа ще гледам.Та въпросат ми е как работи обортомера и буксите за другите уреди еднакви ли са като на моето табло.Не съм го разглобявал още да видя как е отзад.Пускат ли се допалнителни кабели и от каде взема инпулси обортомера.Благодаря предварително!
- martin4o_mom4e
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PF 1988
Re: таблото с обортомера
Нищо не се пуска допълнително,взимаш таблото с обортомер и го слагаш на мястото на старто ти.Буксите си стават без проблем
Вадиш старото,слагаш новото 

а аз съм със 1.9 тд със часовник ако си намеря с обортомер ще стане ли защото ми казаха че трябвало кабел от бобината да се прекара
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
От коя бубина на дизела ще вземаш сигнал
. Нещо май те мятат на крушата, сливи да береш
.

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
toshko18 написа:а аз съм със 1.9 тд със часовник ако си намеря с обортомер ще стане ли защото ми казаха че трябвало кабел от бобината да се прекара
Мухахахахахаха

Не съм се смял така от години ква бобина кви 5 лв бре ако ми покажеш де ми е на дизеловия пасат бобината ще ти го подаря

Виж си генератора/алтернатора/динамото/или както още се сетиш дали има клема "W" ако има и има закачен към нея кабел със цвят червен със черна лента то в такъв случай е "plug and play" или иначе казано слагаш табло от ТД и си свиркаш. От ТДИ НЯМА да стане

Оборотомера при ТДИ взима сигнал от компа а не от динамото