BMW E39 или какво друго
Re: BMW E39 или какво друго
Относно поддръжката не мога да кажа нещо точно определено, но имай в превдид, че 5-та серия е премиум клас автомобил и цените на оригиналните части са си пари. Разбира се, винаги има алтернативи. Знам, че градско този двигател стига до 13-14 л. бензин, така че слагането на ГИ е повече от задължително. Щом имаш точно определени критерии, това е добре. Ако намериш читав автомобил, мисля няма да съжаляваш.
- Presian
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: BAG
А защо не погледнеш и нещо такова? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз нямам против да ми се пише в темата не се притеснявай. Това което колегата написа за повишаването на налога на дизела не го бях чувал. Но бях чувал че ще направят данъците да се плащат според еко стандарта който дадената кола има. И може би алтернативните горива ще са ни единственото спасение, защото иначе парите трябва да се дават за катализатор, който струва колкото един газов инжекцион. Те затова и си продават колите защото вече не могат може би да покрият стандартите.
Колегата kiril спомена ще е по-добре да се купи кола с по-нова година. Това наистина е добра идея. Но пък лошото е, че колкото е по нова колата толкова повече те цакат със скъпи части. А за 5 - 6000 лева не мисля, че може да се вземе кой знае каква нова кола. Да речем че, парите са 8000. Пак не може да се вземе свястна, по-нова кола. Затова смятам, че по добре е да се вземе нещо до 2000 година защото вече тези коли се водят стари. А и са на по 11 години и повече.
Ако да речем се дадът 7000 лева за 2002 година Рено Лагуна 2, с който и да е мотор, то аз дори и във форума на Рено не мога да прочета хубави мнения за тази кола. А и също така на мен Френска кола не и се нрави чак толкова.
Смятам, по-добрия избор е Германска кола. А те кои са? Opel, Volkswagen, Audi, BMW, Mercedes.
Опелите не ми харесват кой знае колко, но са доста евтини като цена. За поддръжката не знам. Уж били евтини частите им, но пък чувам че не били толкова здрави.
Volksawgen-а пък единствено мога да си позволя Golf 4 или Passat B5. Golf-а си е класическа градска кола но пък няма да ни стига защото когато тръгнем по селата сме 4 човека с доста багаж винаги.
Ако е Golf то трябва да е комби. Но цените са им малко височки.
Passat-a пък с прословутото си окачване много ме плаши. Въпреки, че и на Е39-тката сщяо е алуминиево но пък със 2 пъти по малко носачи. До колкото съм разбрал за Пасат и за А4 цената на окачването на страна е по 400 лева, докато на Е39 цената за страна е до 300 лева. Говорил съм с хора които карат такива Passat-и и казват че разход на газ за 1.8/1.8Т във Варна им е 15л/100км. Същия разход споменават и за Е39 520i.
Та дори и по каталожни данни разходите се разминават с 300мл. А BMW-то е с около 100 килограма по тежко от Passat-a.
Интериора на BMW-то някак си повече ми допада, докато на Passat-а стои малко по-спартански. Поне на мен не ми харесва чак толкова.
Това, че на външност ми харесва BMW-то повече спор няма. Но там е работата, че не дизайна кара колата. Ами за една кола са важни цената на поддръжката и разхода.
Ако беше за дизайн, то Alfa Romeo 166 е доста по-удобна и комфортна но пък поддръжката и не била за всеки джоб въпреки че цената на Alfa 166 от 2000г. е около 5000 лева. Като вътре има Климатроник, кожен салон и навигация. Обаче поддръжката удря под кръста.
За Ауди-то какво да кажа, цените са същите като на VW но като отидеш да купуваш части и като кажеш Ауди и веднага ти дават част от VW но със 20 лева по-скъпо.
Ето че и SAAB 9-5 може да се купи за тези пари. Корава кола е. Но пък и там поддръжката бие яко под кръста нищо че в сервиза на Opel, я поправят. Ама щото е SAAB и цените трябва да са космически.
Та затова пускам тази тема за да си изразите мнението и наблюденията около Е39-тката и алтернативите му.
Колегата kiril спомена ще е по-добре да се купи кола с по-нова година. Това наистина е добра идея. Но пък лошото е, че колкото е по нова колата толкова повече те цакат със скъпи части. А за 5 - 6000 лева не мисля, че може да се вземе кой знае каква нова кола. Да речем че, парите са 8000. Пак не може да се вземе свястна, по-нова кола. Затова смятам, че по добре е да се вземе нещо до 2000 година защото вече тези коли се водят стари. А и са на по 11 години и повече.
Ако да речем се дадът 7000 лева за 2002 година Рено Лагуна 2, с който и да е мотор, то аз дори и във форума на Рено не мога да прочета хубави мнения за тази кола. А и също така на мен Френска кола не и се нрави чак толкова.
Смятам, по-добрия избор е Германска кола. А те кои са? Opel, Volkswagen, Audi, BMW, Mercedes.
Опелите не ми харесват кой знае колко, но са доста евтини като цена. За поддръжката не знам. Уж били евтини частите им, но пък чувам че не били толкова здрави.
Volksawgen-а пък единствено мога да си позволя Golf 4 или Passat B5. Golf-а си е класическа градска кола но пък няма да ни стига защото когато тръгнем по селата сме 4 човека с доста багаж винаги.
Ако е Golf то трябва да е комби. Но цените са им малко височки.
Passat-a пък с прословутото си окачване много ме плаши. Въпреки, че и на Е39-тката сщяо е алуминиево но пък със 2 пъти по малко носачи. До колкото съм разбрал за Пасат и за А4 цената на окачването на страна е по 400 лева, докато на Е39 цената за страна е до 300 лева. Говорил съм с хора които карат такива Passat-и и казват че разход на газ за 1.8/1.8Т във Варна им е 15л/100км. Същия разход споменават и за Е39 520i.
Та дори и по каталожни данни разходите се разминават с 300мл. А BMW-то е с около 100 килограма по тежко от Passat-a.
Интериора на BMW-то някак си повече ми допада, докато на Passat-а стои малко по-спартански. Поне на мен не ми харесва чак толкова.
Това, че на външност ми харесва BMW-то повече спор няма. Но там е работата, че не дизайна кара колата. Ами за една кола са важни цената на поддръжката и разхода.
Ако беше за дизайн, то Alfa Romeo 166 е доста по-удобна и комфортна но пък поддръжката и не била за всеки джоб въпреки че цената на Alfa 166 от 2000г. е около 5000 лева. Като вътре има Климатроник, кожен салон и навигация. Обаче поддръжката удря под кръста.
За Ауди-то какво да кажа, цените са същите като на VW но като отидеш да купуваш части и като кажеш Ауди и веднага ти дават част от VW но със 20 лева по-скъпо.

Ето че и SAAB 9-5 може да се купи за тези пари. Корава кола е. Но пък и там поддръжката бие яко под кръста нищо че в сервиза на Opel, я поправят. Ама щото е SAAB и цените трябва да са космически.
Та затова пускам тази тема за да си изразите мнението и наблюденията около Е39-тката и алтернативите му.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ceki4aGTI написа:Колеги, извинявам се, че не пиша по темата но това, което прочетох направо ме удари по главата. В линка който колегата Кирил е дал по горе в статията пише следното нещо "..... ака в страни като Германия цената на литър дизел от 45 цента ще скочи на 75 през 2020 г " Нима сега в Германия карат на 45 цента нафта ?!?!? Как може такова нещо а при нас да е пъти по-скъпо ?!! Извинявам се пак че не пиша по темата![]()
защото от БМВ-та не разбирам не ми и харесват пък и много бъркат в джоба
В Германия нафтата е към 1.50 евра
Според мен са имали предвид еко-данъка да се увеличи от 45 на 70 евроцента - демек още 50ст отгоре на цената :S
Да добавим че догодина акциза върху нафтата ще се дигне с още 20-30лв на тон (демек след ддс - към 5ст на крайната цена)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Даже 1.60 евро, в неделя гледах по бензиностанции в немско
- Ceki4aGTI
- Автомобил:
- Двигател:
Ужас
От 2,3 години насам се купуват само дизелови автомобили защото нафтата беше г/д колкото бензина но разхода на дизела си е доста по малък от на бензиновия двг. Сега ще стане обратното
. Колега защо не видиш Шкода или Сеат пак са си немски автомобили все пак са от ВАГ групата. Напоследак чувам доста добри мнения за Октавиите , Леона и Сеата 

Навремето и аз така питах колега, у BMW форума, ама за Е46. Накрая отидох до Германия, забравих всичко какво съм питал и са ми казали и се върнах с Е39, от профила. Кола не се купува по форумни мнения, еле у VW форум си тръгнал да питаш за BMW. И то точно определен модел. Отвори BMW форума и чети на воля, мнения, препоръки, проблеми и т.н. А най-добре, тръгвай на оглед, търси оферти и си купи кола и се кефи. Тая тема може и 10 стр. да стане, все тая. Ето, виж какво се върти у BMW форума, пък и не само там: http://bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=46 . Има тема в под форума за Е39, кое колко струва като чаркове, може да се ориентираш за поддръжката. Ей я на: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 35&t=93901
Успех.
Успех.
- btkmobail
- Автомобил:
- Двигател:
Ceki4aGTI написа:УжасОт 2,3 години насам се купуват само дизелови автомобили защото нафтата беше г/д колкото бензина но разхода на дизела си е доста по малък от на бензиновия двг. Сега ще стане обратното
. Колега защо не видиш Шкода или Сеат пак са си немски автомобили все пак са от ВАГ групата. Напоследак чувам доста добри мнения за Октавиите , Леона и Сеата

- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз и там съм писал тема ама искам и без пристрастни мнения. Защото в BMW форума ще кажат хубави неща за 5-тицата въпроса е и другите какво мислят. 

- Ceki4aGTI
- Автомобил:
- Двигател:
ALiGaToR написа:Аз и там съм писал тема ама искам и без пристрастни мнения. Защото в BMW форума ще кажат хубави неща за 5-тицата въпроса е и другите какво мислят.
Ми от мойте наблюдения от мн. време във форума още от преди да си направя регистрация колегиалността и разбирането между хората е доста голямо. Все пак за това е форума, така че може и да има много пристрастия но според мен хората който могат да изкажат менението си безпристрастно са много повече. Все пак сме тука да си помагаме

Видях темата ти във форума и последното, което мога да кажа за изказалите се колеги е, че са пристрастни. Обърни внимание какво ти е писал sadex 5, към кого да се обърнеш, няма да сбъркаш. Ако ти трябват някакви координати на въпросния колега, ще помогна.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Е39 е добър автомобил в пъти по-добър от Пасат,стига да имаш пари да го подържаш и да му наливаш бензин намя какво да се чудиш 

- produxan
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и и пасата и бмв са доста добри машини , но определено ако е дизел пасата го превъзхожда по всички критерии разход,ускорение,здравина,еластичност , да не казвам ,че и бензиновите мотори са по добри особено ако е 1.8Т . Бмв е38 съм карал ТДС мотора е много здрав ама много , не знам късмет ли е ,но просто мотора няма умора не ускорява кой знае колко ,но не е и бавен разхода му в Бургас е 10 за това помисли ако си от София не ти мърда поне 12-13 нафта !!! Имай предвид ,че е39 ТДС е по-бавен от седмака , защото скоростите му са други . Кара се с полусинтетика 10в40 на бмв побира към 7 литра масло ако не е и 7.5 подружката му като мотор не е доста скъпа както се говори . Бензиновите мотори на бмв горят като за последно 318Ис 13-14 в Бургас 320 -15 градско не съм подържал бензинов мотор на бмв и не знам за какво става дума но съм карал гори много развърта се бавно 6-така тръгва чак към 4.5-5 оборота иначе няма чупене страшно здрав мотор . Та съвета ми е ако взимаш бмв дизел търси 530Д върви доста а гори колкото ТДС . Бензин бмв не ти трябва на тази цени на бензина и този натоварен трафик . И се пак според мен най-добре остани в ВАГ лигата
. На каквито и коли да се кача винаги Вагена ми доставя най-голямо удоволствие да го карам и за мен е по добър от бмв 

- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На TDS-ите никога не съм бил такъв фен, както и на дизеловите двигатели. А бензиновия както споменах ще се кара задължително с газ. При положение, че ще има газова уредба и не знам дали си струва да се взима каквато ида е по-маломощна. При разлика от 3 литра газ това са 3 лева на 100 километра. Което от своя страна не е малко но не е и чак толкова много.
И като вземем заводските данни на пасата и ги сравним с на 5-тицата. То разликата е там с 400 милилитра. Което като се постави газова уредба смятам, че ще горят на кантар.
Да обаче разликата между Пасатите 1.8 и 1.8Т е около 1.5 литра на градско което е доста странно, а извън градско 100 милилитра в полза на 1.8T. Не знам как се получава тази работа. Интересното е, че 1.8 и 1.8Т автоматиците им горят еднакво.
Този разход не знам колко е реален на 1.8Т но приятел с А4 с 1.8Т мотора каза, че разхода в града е 13 на бензин. Преди това Ауди имаше точно такава 5-тица и каза че и то имало съвсем същия разход, преди да се блъсне.
Да речем, че наистина 1.8Т има по-нисък разход. Мен ме притеснява това, че е с турбина. Както знаем взимаме ги на незнаен брой километри. И вероятно турбината скоро ще изпищи. Което по груби сметки е 1200 лева за нова.
Един познат си купи преди време Ситроен Ксантия турбо дизелова. Ами стоя колата 2 месеца в бокса докато събере парички да поправи турбината. Иначе като я купуваше нито димеше нито нищо но след малко каране изпищя.
А 1200 лева реално погледнато са едно цялостно окачване на Е39-тката.
Реално погледнато са много пари, но там е въпроса че за новите коли това не са чак толкова много пари.
Там е работата, че кола без минуси няма. Затова трябва да видим кое е по-малкото зло от двете.
Също така разхода в града както казват много хора е много относителен. Зависещ много от стила на каране основно и от трафика.
За пример един мой познат. Имаше Опел Омега В 2.0 16V 136 коня и гореше в града около 13 газ. Продаде я и купи малолитражка за да може да има нисък разход в града. Новата му кола е Fiat Bravo 1.2 16V 80коня. Колата тежи 900 килограма има 2 врати но разхода и в града е 10 газ. Като под какъвто и да е предлог не може да свали под бариерата от 10 литра. Е по сегашните цени на газта това са 3.50лв разлика на 100 километра. И забележете 3.50 лв. е разликата между 1.2 и 2.0 двигател. Където разликата във вървежа е осезаема.
Да вземем най-лошия случай. BMW-то да гори 15 газ а Пасата 13 газ. Ами разликата е 2.35лв.
Само дето ако реалният разход на BMW-то е толкова то и на Passat-a няма да е по-различен.
А в момента, този с А4-ворката кара BMW E38 730iL. Кола 5.1м с 218 конски сили 3.0 мотор, тежаща близо 2 тона. И на всичкото отгоре е с автоматични скорости. По думите на познатия ми разхода е 16.5 на 100 км градско. Шофьора още и се кефи и я изпъва тук таме.
Ами представете си ако беше с механични скорости и ако се караше по-спокойно. Смятам че разхода и би бил 15 в града. Скоро ще дам и сведение колко гори и на газ тази 7-мица.
С това многото писане искам да ви сравня разходите на различните автомобили и да излезе на яве разликата между малолитражка и луксозна кола.
И както най-важния фактор при закупуване на кола е разхода, то производителите са се погрижили да изравнят тези им показатели.
Явно по-важното е кое се чупи по-лесно и на кое какви са цените на резервните части.
И като вземем заводските данни на пасата и ги сравним с на 5-тицата. То разликата е там с 400 милилитра. Което като се постави газова уредба смятам, че ще горят на кантар.
Да обаче разликата между Пасатите 1.8 и 1.8Т е около 1.5 литра на градско което е доста странно, а извън градско 100 милилитра в полза на 1.8T. Не знам как се получава тази работа. Интересното е, че 1.8 и 1.8Т автоматиците им горят еднакво.
Този разход не знам колко е реален на 1.8Т но приятел с А4 с 1.8Т мотора каза, че разхода в града е 13 на бензин. Преди това Ауди имаше точно такава 5-тица и каза че и то имало съвсем същия разход, преди да се блъсне.
Да речем, че наистина 1.8Т има по-нисък разход. Мен ме притеснява това, че е с турбина. Както знаем взимаме ги на незнаен брой километри. И вероятно турбината скоро ще изпищи. Което по груби сметки е 1200 лева за нова.
Един познат си купи преди време Ситроен Ксантия турбо дизелова. Ами стоя колата 2 месеца в бокса докато събере парички да поправи турбината. Иначе като я купуваше нито димеше нито нищо но след малко каране изпищя.
А 1200 лева реално погледнато са едно цялостно окачване на Е39-тката.
Реално погледнато са много пари, но там е въпроса че за новите коли това не са чак толкова много пари.
Там е работата, че кола без минуси няма. Затова трябва да видим кое е по-малкото зло от двете.
Също така разхода в града както казват много хора е много относителен. Зависещ много от стила на каране основно и от трафика.
За пример един мой познат. Имаше Опел Омега В 2.0 16V 136 коня и гореше в града около 13 газ. Продаде я и купи малолитражка за да може да има нисък разход в града. Новата му кола е Fiat Bravo 1.2 16V 80коня. Колата тежи 900 килограма има 2 врати но разхода и в града е 10 газ. Като под какъвто и да е предлог не може да свали под бариерата от 10 литра. Е по сегашните цени на газта това са 3.50лв разлика на 100 километра. И забележете 3.50 лв. е разликата между 1.2 и 2.0 двигател. Където разликата във вървежа е осезаема.
Да вземем най-лошия случай. BMW-то да гори 15 газ а Пасата 13 газ. Ами разликата е 2.35лв.
Само дето ако реалният разход на BMW-то е толкова то и на Passat-a няма да е по-различен.
А в момента, този с А4-ворката кара BMW E38 730iL. Кола 5.1м с 218 конски сили 3.0 мотор, тежаща близо 2 тона. И на всичкото отгоре е с автоматични скорости. По думите на познатия ми разхода е 16.5 на 100 км градско. Шофьора още и се кефи и я изпъва тук таме.
Ами представете си ако беше с механични скорости и ако се караше по-спокойно. Смятам че разхода и би бил 15 в града. Скоро ще дам и сведение колко гори и на газ тази 7-мица.
С това многото писане искам да ви сравня разходите на различните автомобили и да излезе на яве разликата между малолитражка и луксозна кола.
И както най-важния фактор при закупуване на кола е разхода, то производителите са се погрижили да изравнят тези им показатели.

Явно по-важното е кое се чупи по-лесно и на кое какви са цените на резервните части.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Приятел по това което пишеш ти отдавна си взел своето решение,и то е бмв е39 .За всички коли които си изброил си написал по нещо което не ти харесва,освен за бавареца.Единственото нещо което още чакащ е някой категорично да ти каже да вземеш бмв-то .Така е нали?:D Сега по темата 5-цата си е 5-ца.Няма място за сравнение с пасата (дано не ме изритат от форума с това изказване)Качеството на материалите в купето на петицата е по висока, возията е по комфортна, 6 цилиндровите двг. на бмв няма какво да ги обсъждаме просто са железни.Другото което е бмв-то е с верига ,а не с ремък.По отношение на разхода няма бензинова кола над 1.6 да гори под 10 в града .Тия дето ми разправят че карат коли по 1.8 и нагоре и им гори 10 в града лъжат . Такъв разход може ако караш като бабичка и всички те псуват. Стакова каране до 2000 обр и с бмв-то ше гориш 10 .Не мисля че разкод 1-1.5л на 100км м/у пасат, голф -бмв ще те разори.Вярно 520ката е малко мудничка сравнение с по големите двг. но 5-цата не е кола за дръпки, там е наблегнато на друго(да се чустваш като президент)Между еднакво запазени и добре поддържани пасат б5 и бмв е39 аз ще взема 5-цата.Смятам че ти отговорих на въпроса който търсеше.Късмет и дано да не ме наругаят 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”