Б3 гасне в движение, след което не пали

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Б3 гасне в движение, след което не пали

Мнениеот momcho_bg » Пон 11 апр 2011 19:24

Здравейте!
За пореден път се нуждая от професионалния съвет на гордите собственици на фолксваген.
Имам следния проблем: колата е Б3, 1,8ми с монтирана газова уредба "Ловато" от около 6 години и 60 хил.км. Сутрин при първоначално запалване на двигателя на бензин/или на газ/ няма никакъв проблем. Оставам двигателя около 1 минута на бензин за да позагрее след което минавам на газ. Потеглям и след около 50-100 метра при опит да превключа на по-висока или по-ниска скорост оборотите рязко падат и колата направо изгасва. Правя опити да запаля двигателя, но чак след около 3-4 минути дълго и напразно въртене на стартера /и на бензин и на газ/колата запалва само на газ и то с помпане на педала на газта и то с много "чудене" при това.Ако след това трудно палене отпусна педала на газта оборотите отново падат и пак се повтаря същото. След като двигателя позагрее с постоянно натиснат крак на газта /"мексикански темпомат"/ проблема с изгасването в движение изчезва.
Досега ходих при "майстор", който ми направи рестарт на компа при всяко палене. Явно това не помага. Той предположи също, че може да е и от изпарителя на газовата.
Други ме съветват, че проблема е в бобината, трети пък в кабелите или бушоните. Вече и аз не знам какво по-напред да проверявам и да подменям.
Моля ако някои е имал подобен проблем да ме насочи към най-вероятната причина за проблема!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Б3 гасне в движение, след което не пали

Мнениеот velinsl » Пон 11 апр 2011 19:56

До колокото разбирам проблема го прави на газ - или филтър на газотава или регулиране не нещо по изпарителя. Ако съм разбрал правилно само "газаджия" може да ти реши проблема. Свещите също са вариант, ама почвам да загадая вече.
Правил ли си нещо по въпроса?
momcho_bg написа:Здравейте!
....След като двигателя позагрее с постоянно натиснат крак на газта /"мексикански темпомат"/ проблема с изгасването в движение изчезва.

В Търново вярно си е голяма мъка да караш с такъв темпомат.

Потребителски аватар
momcho_bg
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Пон 11 апр 2011 20:19

След като изгасне, както съм описал в първоначалното си съобщение, няма никакво палене на бензин. Цял ден да въртя стартера, на бензин въобще не пали. Пали само на газ и то с помпане педала на газта след дълъг "размисъл".

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пон 11 апр 2011 20:44

да не се смесват бензин и газ ,тоест да се бъзика клапана за превключване

Потребителски аватар
momcho_bg
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Пон 11 апр 2011 20:56

:banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 11 апр 2011 21:55

momcho_bg написа:След като изгасне, както съм описал в първоначалното си съобщение, няма никакво палене на бензин...

Става дума да си сменял свещи или някой газаджия дае правил нещо или ти. За да отхвърлим част от погрешните предположения.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 12 апр 2011 8:29

Най - вероятно мембраните на изпарителя са станали за смяна и като минеш на газ на студен мотор гасне, а като загасне студена кола на газ, задавянето е 1000 процентово и колкото повече помпаш педала и минаваш от газ на бензин и от бензин на газ толкова повече давиш. Аз съм си свалял свещите в такъв момент, цилиндрите и четирите бяха пълни догоре.

П.С Задавена кола се пали с натиснат до ламарината педал за газта, не се "помпа"

Потребителски аватар
Stefaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefaka » Вто 12 апр 2011 9:20

Колега и аз бях с почти същият проблем също с б3 1,8 ми при мен също гаснеше по същият начин, но си палеше след това на газ ( нямам бензин без бензинова помпа бях) и оборотите ми бяха нестабилни. при мен проблема се реши след като сменихме изпаритела и тампона под моното.
Но и така не разбрах кой беше точно виновника в проблема.
Успех в намирането на проблема. Знам колко е гадно да гасне постояно.

Потребителски аватар
momcho_bg
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Вто 12 апр 2011 9:59

Благодаря на отзовалите се колеги. Свещи, кабели и дистрибуторна капачка с палец скоро съм подменял.
Възможно ли е проблема да е от бобината, тъй като четох доста теми за това? За вървенето на газ след като загрее колата няма никакъв проблем и ми е странно дали ако изпарителя е заминал това няма да се проявява и тогава...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 12 апр 2011 10:54

Като им заминат мембраните или не пали на студено или не върви на топло. Абе да ти кажа дори и да не са те проблем след като си минал 60 хиляди с тоя изпарител, вътре е мазало. Ето едната мембрана от моите след да речем около 6-70 хиляди
Изображение Изображение Изображение
Другата се беше поудървила но едно тукашно майсторче каза че си е направо кукуряк била. Симптомите при мен - лошо вървене, много малко мощност и висок разход на гориво. 17-18 на 100 градско и 10-11 дълго.
Та мисълта ми е, че дори и да не са мембраните проблемни, нищо не губиш от смяната им. Все пак се консултирай с някой дето се занимава с тая работа.

Потребителски аватар
momcho_bg
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Вто 12 апр 2011 18:35

Благодаря за съветите пичове
Вдругиден ще сменя мембраните на изпарителя, пък ще видим какво ще излезе.

Потребителски аватар
momcho_bg
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Нед 17 апр 2011 15:31

След манипулации с компютъра...НИЩО
След смяна на мембрана на изпарителя...ПАК НИЩО, съпроводено с облак газ в купето
Много странно! Почвам да се разочаровам от "любимата" марка...
Все пак, някои може ли да ми препоръча ДОБЪР сервиз за подобни газови идиотщини като моята във Велико Търново?
Ако продължавам със същия дух да ходя по "майстори" и положението да се влошава, вместо обратното си мисля, че май по-добре щеше да е да направя една пълна преинсталация на нова газова уредба?!?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 18 апр 2011 7:46

Като ходиш при майстори по газта, някой сеща ли се да провери състоянието на клапана за газта.!? Дай контакт, превключи на газ и извади плюсовата клема от газовия клапан и я допирай за оммент. Виж дали самия клапан бие отчетливо. Друг вариант е да се бъзика превключвателя, да пуска две горива едновременон примерно или да не пуска нито едно. Въпроса е че трябва да се пробва.
П.С Какъв е тоя облак газ в купето!?

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 18 апр 2011 9:36

КОлегата Одаджийски е бил безкрайно изчерпателен.
Все едно ти меша газ и бензин ми звучи това. Не съм разбирач, но докато четях все това ми идваше на ум.
А с това помпане дето описваш е цяло чудо, че воупще палиш. Сменил ли си филтърчето на газовия клапан, чел
съм, че когато има много боклук, не затваря хубаво газта или се бави и пуска по малко, което пък води до давене при повторно палене.

Облак газ в купето звучи опасно. Да не хвърля от някъде газ. Ша се запалиш ей.
ТРъбите за газта не минават през купето!! Огледай изпарителя, не заледявали някъде? Клапан, снадки и т.н виж ги.

Потребителски аватар
momcho_bg
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Пон 18 апр 2011 20:58

Кранчето на газта е спряно засега!След около 400 км. на бензин видях, че става дума за друга бира :) Ако продължават проблемите с газовата ще минавам на дизел!

Върни се в “Passat”