Паско угасна
-
- Автомобил:
- Двигател:
Паско угасна
Здравейте колеги!! Имам един проблем,ама не можах да намеря отговор чрез търсачката, за което се извинявам предварително, ако съществува такава тема. Проблемът е следния: прецака ми се имобилайзера след изтърване на ключовете
; като натисна копченцето на дистанционното едно светодиодче отчита че е изключен, а колата не ще за качи каквото и да било гориво, нито газ, нито бензин, все едно се опитвам да запаля без да съм изключил въпросния. Това го прави като ме дърпа някой, на място само си върти стартера и нищо. Та да ви питам: мога ли да си го махна сам тоя тъп имобилайзер, щото чух от нейде, че тия дето не са фабрични (слагат ги после с алармата) май не са толку сложни, предполагам задействат някакво реле дето отваря клапаните за газ/бензин. Колата е Пасат Б3, 1989г., мотора е EZ, карбуратор. Благодаря предварително и ви желая леко и безаварийно шофиране!!!

- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Паско угасна
Може и да греша ама съм чувал че ги хакват софтуерно , Лек ден 

Имаш реле ,което прекъсва или тока към бобината или захранването към ключа газ/бензин.
Първо с мултицет или пробна лампа разбери ,къде няма ток когато откаже.
Намери релето(около таблото с бушоните) и го махни.
Това ,ако става дума за "блокировка" на алармата
Първо с мултицет или пробна лампа разбери ,къде няма ток когато откаже.
Намери релето(около таблото с бушоните) и го махни.
Това ,ако става дума за "блокировка" на алармата
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
При мен това реле на имобилайзера се намира в основата на педалите, а самата аларма е при бушоните
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги, ще го чекна като се прибера от работа!!!
- Presian
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: BAG
Ако имаш нужда от дърпане до някой сервиз, до у вас или до някъде другаде в рамките на града (нямам винетка) може да разчиташ на мен на цената на 1 бира 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ех тая пуста бира, как хората събира.......(проблема се задълбочи лекинко, трябваше да сваля и карбуратора (нещо взе да тече бензинец и се наложи разглобяване + смяна на гарнитурки, О-пръстенчета и всякакви непредвидени интервенции)). Благодаря все пак за отзивчивостта, колега!