На какво да се кара вече Газ или Бензин?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: На какво да се кара вече Газ или Бензин?

Мнениеот velinsl » Пон 11 апр 2011 21:21

Въпреки, че съм с моно с отделни бордове, ламбда-симулатори, стимулатори и др. глупости. Навсякъде където съм писал че с газ върви като бензин - ЛЪГАЛ СЪМ. Тия дни покарах на бенц, грехота, ама... направо си е друг вървежа - не дава да я барнеш, а само 90 коня(никога не съм я карал толкова дълго на бенц и се усети). НЕ знам какво ли ще е да взема едно ТДИ, баси. Бензина си бензин, каквото и де си говори.
Ако работя за 1тон бенц месечно може ще мина изцяло на това гориво.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 11 апр 2011 21:36

:lol: :lol: :lol: :applause: :applause:
Еййй, един да каже, че е сбъркал. :beer
Има разлика определено, не е баш толко колкото ти се е сторило, според мен.
Но разликата в цената си е сериозна и аз бих преглътнал вървежа.
А за заплата 1т. бензин, ще сменя и колата и жената :drunk

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 11 апр 2011 22:52

Ами колеги, като малко от малко се позамислим, то двигателите са си проектирани за работа на зебин. Пропан-бутанът или метанът са алтернативни горива. Иначе съм чел някъде, че имало и заводски проектиран движок на метан, или пропан-бутан. Тогава и вървежа бил точно без ралика със зебина. Пределно ясно, че графиките за пропан-бутана и метана са други, поради ред причини, които няма да изброявам сега. Само забележете, че газовите инжекциони успяват до голяма степен да се доближат до зебиновите, а ако се коригира и запалването с ТАП и разликите със зебина намаляват още повече, ако се намери начин да се увеличи и степента на сгъстяване и би трябвало съвсем да изчезнат...

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Пон 11 апр 2011 22:54

аз съм на бенз....100метра(много са)и ...ряз на газьочка...а в последно време ...само на газьочка!!!

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Вто 12 апр 2011 7:35

Колеги много се усеща вече, че времето е по-топло! Сега сутрин точно 2 мин. работа докато изкарам колата от гаража и ГИ-то прехвърля от бензин на газ :да: Супер доволен съм защото хем средния ми разход падна, хем разходите за бензин станаха по-малко!!! Аз за енти поред път призовавам темата да бъде заключена, защото е тотално безмислена и ако допреди половин година имаше бегло съмнение на какво да се кара, сега просто няма никакво съмнение и заради това всичко тук е изчерпано :lock:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 12 апр 2011 18:10

Днес 380км с газ за точно 30 лв! Тоест разход от 6,8 литра газ! Извънградско каране! Мотора е 100 коня,1.9 петак! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 12 апр 2011 18:15

Заредени 35лв. газ, изминати 285км. От които 100 км извънградско, останалото е градско каране. Доволно е :mrgreen:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 12 апр 2011 18:51

lion_heart002 написа:Днес 380км с газ за точно 30 лв! Тоест разход от 6,8 литра газ! Извънградско каране! Мотора е 100 коня,1.9 петак! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

къв точно е тоя матор ве колега? 1900см3 на 5 цилиндъра ли?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 12 апр 2011 20:06

velinsl написа:Въпреки, че съм с моно с отделни бордове, ламбда-симулатори, стимулатори и др. глупости. Навсякъде където съм писал че с газ върви като бензин - ЛЪГАЛ СЪМ. Тия дни покарах на бенц, грехота, ама... направо си е друг вървежа - не дава да я барнеш, а само 90 коня(никога не съм я карал толкова дълго на бенц и се усети). [b]НЕ знам какво ли ще е да взема едно ТДИ, баси[/b]. Бензина си бензин, каквото и де си говори.

Ами ще разбереш какво е кеф!!!! :да: :да: :да:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 12 апр 2011 20:59

Бензин 2.40 лв.
Газ 1.18 лв.
На кое ли е по-изгодно :stll think:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 12 апр 2011 21:50

1921 кубика,100 коня,пет цилиндъра на купето на старата стотица. С много дълги скорости(2000 оборота на пета/100км/час)та оттам и този невероятен разход! Често сменям въздушния филтър и така... Супер доволен съм,предполагам даже може още да свали,ама нямам нерви за такова каране... Виж в града към 10 газ харчи,ама там няма как... Като искам да уточня,че на газ върви повече от на бензин,факт! Малко по-голямо предварение на делкото и охлабени кранчета на газта! И харчи толкова малко,просто защото като е настроена така човек не изпитва нужда непрекъснато да е настъпил педала на газта а го пипа едвам-едвам. Преди бяха позатворени кранчетата и не вървеше,за сметка на това пък харчеше повече...

:да:

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Сря 13 апр 2011 18:22

joker написа:
velinsl написа:Въпреки, че съм с моно с отделни бордове, ламбда-симулатори, стимулатори и др. глупости. Навсякъде където съм писал че с газ върви като бензин - ЛЪГАЛ СЪМ. Тия дни покарах на бенц, грехота, ама... направо си е друг вървежа - не дава да я барнеш, а само 90 коня(никога не съм я карал толкова дълго на бенц и се усети). [b]НЕ знам какво ли ще е да взема едно ТДИ, баси[/b]. Бензина си бензин, каквото и де си говори.

Страх, страх - турбини, маховици, помпи. Не, че не искам.

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Чет 14 апр 2011 16:49

joker написа:

И какво е скъпа поддръжка.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 14 апр 2011 20:52

shpeki написа:
joker написа:

И какво е скъпа поддръжка.

Остави тези старогръцки легенди и митове!Каквато е и на турбинирания бензин....сама дето ще даваш далеч по-малко пари за гориво!Но...удоволствие безплатно няма....

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пет 15 апр 2011 22:11

joker написа:Остави тези старогръцки легенди и митове!Каквато е и на турбинирания бензин....сама дето ще даваш далеч по-малко пари за гориво!Но...удоволствие безплатно няма....

За новите бензинки съм съгласен, почти.
Обаче в сравнение с моя АБС(моноинжекция) с ангренаж Гейтс за 9лв и 32 ролка(имаш и ти такъв)...

Иначе да имам пари не ми трябва газ, не ми трябва метан или дизел. Бензин в резервоара и газ до дупка и това е.

Върни се в “Автогазови уредби”