охладителната система се надува

Техническа и сервизна информация за Passat
Ri4ardRai
Автомобил:
Двигател:

охладителната система се надува

Мнениеот Ri4ardRai » Вто 12 апр 2011 16:51

с пасат B3 91 г.на метан сам и оня ден ми пръсна малкото радиаторче като отворя капачката на разшерителния съд за антифриза ми тече вода питах няколко човека и секи казва че или е гарнитура или е от изпаритела как мога да разбера

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: охладителната система се надува

Мнениеот zfa159 » Вто 12 апр 2011 20:38

може и да е от капачката.Пробвай първо с нея,поне е 5-6 лв и няма да се набуташ жестоко.Иначе за да разбереш - затваряш крановете на метана така,че да не стига метан до изпарителя и караш на бензин.Ако го няма проблема - изпарителя.Ако го има - не е той.
:beer

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Вто 12 апр 2011 20:49

За гарнитурата - тест за изгорели газове в казанчето.

Иначе, може и да поекспериментираш. Не съм пробвал, но виж с едно яко фенерче, челото на буталото в ГМТ. Ако някое свети като ново - гарнитура. А с един ендоскоп, не ми се мисли - направо и клапаните ще ги скиваш как са... :mrgreen:

Ri4ardRai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ri4ardRai » Сря 13 апр 2011 12:25

zfa159 написа:може и да е от капачката.Пробвай първо с нея,поне е 5-6 лв и няма да се набуташ жестоко.Иначе за да разбереш - затваряш крановете на метана така,че да не стига метан до изпарителя и караш на бензин.Ако го няма проблема - изпарителя.Ако го има - не е той.
:beer

не е от капачката смених я само на загоряло положение надува водата

prozzz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prozzz » Сря 13 апр 2011 13:33

Гарнитура имаш заминала на старата ми кола Голф 3 същата работа беше просто и е дошло времето :да:

Потребителски аватар
swir4o
Автомобил: VW Passat Variant Pacific
Двигател: 1.8 ADZ

Мнениеот swir4o » Сря 13 апр 2011 14:45

Има вероятност да е от метана. Първо покарай колата само на бензин и виж дали надува. Провери си и нивото на маслото. Ако е повишено, значи със сигурност е гарнитура. Колата грее ли? Дай повече инфо, за да помогнем...

Ri4ardRai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ri4ardRai » Чет 14 апр 2011 12:56

swir4o написа:Има вероятност да е от метана. Първо покарай колата само на бензин и виж дали надува. Провери си и нивото на маслото. Ако е повишено, значи със сигурност е гарнитура. Колата грее ли? Дай повече инфо, за да помогнем...

ами тя си държи 85/90 градуса там се включва перката и савсем нормално нямам време ся да е покарам на бензин сабота и неделя като почивам ще е пробвам на бензин и ще ви кажа

начи да ви кажа установих си проблема просто като се спука радиаторчето аз сложих тръбата за парното отново в двигателя затова е надувала а на радиаторчето просто му е дошло времето сега откакто си смених радиаторчето с ново колата си върви без проблем. Благодаря ви все пак за предложенията :beer

Върни се в “Passat”