Детските игри от едно време

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Re: Детските игри от едно време

Мнениеот Петре » Сря 13 апр 2011 12:37

В училище играехме на КъР.
В квартала ни беше любимо в края на пролетта да нападнем някое черешово дърво :oops: .До ден днешен посещавам джанката на мой приятел.Тя просто е с размера на киви.
Понеже имаше много растителност,често си правехме някакви "мечове" и те така.
Почти всички спортуваха,нещо което е забравено в наши дни.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 13 апр 2011 12:57

dobrin написа:Вчера, или онзи ден, вече не помня точно, си мислех за игрите, които играехме преди ерата на компютри, телевизионни игри и други интерактивни забавления. И ето че днес, виждам тази тема, а и линка, който scuba е пуснал в нея. Та ми се иска да направим един такъв архив на игрите, които играехме едно време. Аз ще започна с това, което се сещам:

Фунийки, Ръбче, Стражари и Апаши, Криеница (Жмичка), Лимка (Билюри - стъклени топчета), Ножка.

Тук не включвам естествено постоянните игри на топка (каквото се сетите), карането на велосипеди на всякакви дистанции (включително и извън града), ходенето на риба (на Дунава), правенето на скривалища по дървета, в дупки по брега на Дунава и т.н.

Давайте, ваш ред е.

+

ластик,
дама начертана на асфалта с камъче си хвърляше реда,
балончета с веро и вода,
пръскане с шишета,
целувка :oops: ,

Потребителски аватар
fifcho
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1994
Контакти:

Мнениеот fifcho » Сря 13 апр 2011 13:17

Една от популярните игри от моето детство бяхме кръстили "Мъдилник" :) В играта участваха само момченца :) Намира се подходящ здрав и чепат прът. Набелязва се "жертвата", единия отива и го заговаря, а другия отзад пъха пръта между краката му след което и двамата вдигат нагоре.... спомням си че много болеше :):):)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 13 апр 2011 13:18

Джитбол.

и

Гъзета.

Това се сещам в момента...

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alexandar_yordanov » Сря 13 апр 2011 13:22

Аз пък много обичах, като си отида на село да си карам лагерницата... няма такъв кеф :P

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Сря 13 апр 2011 13:35

dobrin написа:
Фунийки, Ръбче, Стражари и Апаши, Криеница (Жмичка)

+ обикаляхме като гламави с колелетата квартала, футбол, народна топка

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 13 апр 2011 13:47

един поздрав

и още един интересен линк

viewtopic.php?f=60&t=43957

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 13 апр 2011 13:51

Варбона се доказа като стар дикел, какво изрови scare :stumm

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Сря 13 апр 2011 14:28

Къде ми са детските книжки .... :banana
Ей безумно много обичам да се връщам в детството, то не беше много отдавна де :lol:

Ние бяхме една групичка от 30тина дечурлига. Най-често играехме на стражари и апаши, на жмичка и асоциации. Федербал също много играехме, волейбол и всякакви спортове с топка.
Имаше и една игра, чието име не си спомням ... чертаехме с тебешир планети и си ги кръщавахме, и трябваше да познаеш до съседната планета с колко стъпки или скокове ще стигнеш. Примено 2 лъвски скока и 2 подскока, и ако познаеш и стигнеш с колкото си казал, част от планетата става твоя като съответно, всеки си мацаше с различен тебешир. Нещо такова беше :lol:
Играехме много и на развален телефон, позната е на всички ви предполагам :lol: Имаше и нещо, което по спомен наричахме "замръзванка" ... един вид гоненица и когато някой те настигне и те пипне замръзваш. Ама после как се отмразявахме не помня mhihi
Винаги когато сме играли на кър, имаше много контузени, ето сега си спомням защо имам толкова белези по краката :lol:

ПП. Тва с планетите обаче май не е точно така :lol: Ако някой си спомня как точно беше да припомни.

Ех... Искам отново да съм дете :lady_very_angry:

ПП2. Сетих се още една :lol:
Нямам си и на идея как се казваше, но един застава на място и започва да върти едно въже ниско долу, като останалите се нареждахме с кръг около него и който не успееше да прескочи въжето изгаряше. На всеки тур, въртяхме въжето все по-високо.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 13 апр 2011 15:08

Мачове от сутрин до вечер,а когато беше вече твърде тъмно за мач на мижиница scare
Имахме даже и отбор - Каменица Гагарин или нещо от сорта,доста здраво си тренирахме

Към края на 90-те или някъде 1999-2000г. излезна Делта Форс и всичко се промени,мачовете взеха да залязват с края на Световното 98-ма,всички започнахме да мелим освен на мрежа на Делтата и на джагите и Мустафата,предимно,че беше по-евтино,после Контрата 1.5 и Диаблото на разбиха и зомбираха тотално,всяка седмица на нощна за 5лв.някъде от 23 до 8ч. сутринта scare ,няколко часа Кънтър,няколко часа сеч на крави и прекарване на левъли с Амазонката и Барберияна,много вафли Боровец и една Кока-кола...после минахме и на НФС Хот Пърсуит 2,малко Куейк 3 Арена и още 2-3 златни игри...сега дойде и Фейсбучеца,абе пълна простащина е сега,а тези които цъкат ММОРПГ от сорта на УОУ са от зомбиленд направо :screwy...искам пак мачлета и обор mhihi

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Сря 13 апр 2011 15:14

Играехме на кър, играе се с 2 отбора по 5 човека на начертано с тебешир игрище. Идеята беше всеки отбор да стигне до другата страна на игрището без никой да бъде избутан извън очертанията от другия отбор. Такова бутане падаше, на един приятел без да искам му бях счупил ръката, така силно го бях изхвърлил от игрището. После ми беше много гадно :oops:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 13 апр 2011 16:13

Хахахахах.. а някой знае ли какво е "Билички" а?
Ха ся. Задача с повишена трудност! Бургазлии да си траят моля

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Сря 13 апр 2011 16:27

Ako "билички" e kaтo сирийчета :mrgreen: :mrgreen: значи е игра с топчета :) В Благоевград им викаха КОСКИ :) . Ами най-общо казано стъклени топчета (тия с шарките бяха най-готини) и целиш с твойто топче останалите. По едно време бях пълен с гуди (така май им викахме на готините топчета) :)

Няма да забравя как нашият квартал (Дървеница) не се обичаше с Младост и редовно си организирахме срещи и съответно бой. Всеки знаеше кой е по-лош от Младост примерно и не го закачаше :D :D :D
Останалите игри сте ги написали та да не се повтаряме :)

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 13 апр 2011 16:30

Exell написа:...Няма да забравя как нашият квартал (Дървеница) не се обичаше с Младост и редовно си организирахме срещи и съответно бой. Всеки знаеше кой е по-лош от Младост примерно и не го закачаше :D :D :D
Останалите игри сте ги написали та да не се повтаряме :)

опааа...много вярно нещо. Ако съм те ступвал ша прощаваш! А ако ти си ме ступвал, и аз ти прощавам. Одавна по спомени са заровени тези тмахавки!!!

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Сря 13 апр 2011 16:41

Боби mhihi mhihi mhihi mhihi всичко е забравено :) Кой бил бил , кой е*** е*** :)
Да напиша и за още една игра , има река в квартала и едно огромно дърво , което се беше надвесило до единият брях . Някой беше завързал кабел (дебел) за него и зимата търчахме там да се люляме (разбирайте движенията от тарзан) :) Често си падахме в реката , но пък беше весело , а и апреските бяха сила заедно с Дакщаинките :). Викахме му Тарзана :)

П.С.
Абе Боби , наще май бяха по-луди :) :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”