Телефон VW Passat B6

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
edi edi
Автомобил:
Двигател:

Телефон VW Passat B6

Мнениеот edi edi » Сря 13 апр 2011 17:59

Здравейте колеги! Наскоро станах собственик на един Passat B6 2.0 Tdi DSG. Интересува ме как да си вържа телефона към колата (ако въобще има). Интересно е, че на волана има копче за телефон (една слушалка), но при натискане няма никаква индикация. Интересува ме също за какво служат копчетата на волана от дясната страна, защото и при тяхното натискане няма никаква промяна.
Предварително благодаря,
Поздрави!

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Re: Телефон VW Passat B6

Мнениеот Ivo_ » Сря 13 апр 2011 20:57

Здравей,
Честито за колата! Уточни дали колата е с подготовка и каква за телефон?

Единия начин да свържеш телефона е да имаш фабрична подготовка за телефон. Единия вариант е да имаш монтирана от дясно почти до централната конзола малка поставка за телефон. Сама по себе си тя не е поставка, а основа. За да се монтира на нея телефон ти трябва преходна поставка според модела на телефона.
Втория вариант е на тази същата поставка да се монтира блутуут, като вариантите са с чувствителен дисплей и без. Това са фабрични устройства и се продават в Порше и е-бей.
Третия вариант е самата кола да е с блутуут подготовка. Тогава би трябвало само да сдвоиш двете устройства.
Виждал съм и четвърти вариант при който от лявото чекмедже до копчето за аварийните излиза клавиатура. Това мисля че се води някакъв вид адванс подготовка, но не съм сигурен дали комуникира с телефона по блутуут или телефона се поставя в подлакътника.

Копчетата на волана няма как да работят без да е свързан телефон по който и да е начин.

Потребителски аватар
edi edi
Автомобил:
Двигател:

Re: Телефон VW Passat B6

Мнениеот edi edi » Чет 14 апр 2011 9:33

:) Благодаря ти колега! И аз се чудих дали има подготовка, но от всички изброени неща от теб има само място в подлакътника видимо за телефон (отделна секция) , но без никакви отделни модули , нито букси. Търсих от телефона си блутут на колата , но и там не излезе нищо. Другото нещо е, че на радиото (RCD 300) най-горния десен бутон при първото натискане ми изписваше Телефон, но от менюто така и не можах да намеря опции за него.Не е болка за умиране, но просто ми беше интересно, дали колата има подготовка, а аз просто да не мога да се възползвам от нея. Благодаря отново!
Поздрави!

Върни се в “Passat”