Пичови, каде се хвърлихте? Говорим за Hertz DSK-165, който е със сравнително висока чувствителност и както всички компоненти от dieci серията (без събовете) уж са мислени от италянците да работят предимно на плеър. Аз съм с говорители от ENERGY серията вързани на плеър Алпин 4х16W (Толкова пише в книжката при сигнал 20Hz-20kHz и THD<1% иначе на панела пише 4х45W ) и съм сравнително доволен от резултата.
Имал съм диечита 16,5 от коаксиалните, свиреха супер на цеде, още по-супер на външен усилвател. Само ще се повторя, че "силата", която се усеща от говорителите, основно се усеща от ниските честоти, а във лош обем тези ниски честоти никакви ги няма. Ако е Голф 3, в предна врата, без доработки = мъка. Туй то. Мир.
Скърцането от какво е.Да не е механично от нещо по самата врата.Като цяло изолации се слагат и има саществена разлика.1 звукоизолира от външни шумове.Т.е. в купето ти е по-тихо отпреди,при движение.2 ако си забелязал,на кола без изолация като удари баса и трака на ламарина.В зависимост от изолацията намалява или премахва металическите звукове и резонацията на вратата при определена честота възпройзвеждана от говорителят...