Проблеми с голф 4?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
HaPySheH
Автомобил:
Двигател:

Проблеми с голф 4?

Мнениеот HaPySheH » Сря 13 апр 2011 21:53

Здравейте!
1. Крам голф 4 1.6 ср и багажника нейска да ми се заключва!Можеби колата е била удряна?Пробвам с централното нейска пробвам с ключа става?От какво може да е това и къде да търся повредата!

2.Другия проблем е при предните стъклата..Стигат до едно положение и се връщат обратно!Проблема е при уплатненията..Дайте ми идея какво да правя с тях лятото е доста кофти така?Благодаря предварително на всички помогнали ми! :)

Потребителски аватар
AsCoLeXuS
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблеми с голф 4?

Мнениеот AsCoLeXuS » Сря 13 апр 2011 23:26

HaPySheH написа:Здравейте!
1. Крам голф 4 1.6 ср и багажника нейска да ми се заключва!Можеби колата е била удряна?Пробвам с централното нейска пробвам с ключа става?От какво може да е това и къде да търся повредата!

2.Другия проблем е при предните стъклата..Стигат до едно положение и се връщат обратно!Проблема е при уплатненията..Дайте ми идея какво да правя с тях лятото е доста кофти така?Благодаря предварително на всички помогнали ми! :)

1. Виж механизама дали няма нещо изкривено и моторчето на централното да се мъчи заради това, ако не провери маркучето на въздуха което отива към багажника дали не е прекъснато и да не стига въздух до там.

2. Имах Същия проблем с моя като ми се размърда някое оплатнение примерно сега като ги свалях за да си залепя фолио на предните и не бяха нагласени добре ( при мен след 2 дни се нагласи само) вдигах си моя прозорец догоре и той веднага след това се сваляше сам ако си сигурен, че от това ти е проблема нагласи оплатненията виж дали някаде не са се подганали и да запречват самия процеп в който минава стъклото.

Потребителски аватар
madwifi
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: 1.9D AEF

Мнениеот madwifi » Чет 14 апр 2011 10:28

1. При голф 4 централното не е вакуумно, така че това с въздуха отпада. Трябва да се разглоби багажника и да се види. Най-вероятно ел. машинката се е скапала.

2. Втория проблем най-вероятно се дължи на спукани водачи на стъклата. И при мен беше така. Като има малко съпротивление пречещо на стъклото, стъклото се връща назад. Това е вид защита. Оригиналните водачи са едни пластмасови и след време се пукат и така се нарушава геометрията. И при малко съпротивление стъклата не могат да се вдигнат. Може да се заменят с метални но трябва да се разглобят вратите и филма е голям. Особенно ако си от клуба "пречат ми ръцете"

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Чет 14 апр 2011 13:08

1. Ако въобще не приема команда от дистанционното, а само с ключ работи, най-вероятно е прекъснат кабел/обикновенно в гумените маншони свързващи багажника с купето/. Друг вариант самата букса на бравата да е нещо разместена. Трети - всичко описано преди и след моето мнение :)

2.Предполагам са водачите, колегата преди мен е описал проблема :)

HaPySheH
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HaPySheH » Съб 16 апр 2011 13:41

Самите уплътнения на предните прозорциа са някак си разръфани от вътре на вълнички са?като намажа тези уплатнения с вода или с тест за миене на чинии
прозорците се вдигат до горе без проблем!Какво да правя с тея уплатнения?

Flatmo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flatmo » Съб 16 апр 2011 21:38

За т.1 залагам на прекъснат кабел в снопа между покрива и вратата на багажника!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”