Зравейте!!! Имам въпрос на който,ще успея да намеря отговор в този форум.
При включване на ваг-кома и отиване в менюто за показване на двигателя.Изисках информация за количаството
впръскано гориво, за всеки цилиндър - за първите три цилиндъра нямаше проблем,но на 4-тия цилиндър нямаше никакви показания.
Въпроса ми е това нормално ли е или имам проблем с дюзата.
Двигателя ми е 1.9 ТДИ 90 к.с 1Z
Мога да допълня, че не съм усетил колата да работи на 3-ри цилиндъра, разхода ми смесено е около 5.5л/100 км.
Предварително благодаря за отговорите !!!

ВАГ-Ком - Показание на цилиндрите за впръскано гориво
Re: ВАГ-Ком - Показание на цилиндрите за впръскано гориво
Това е нормално. Аз съм с AHU и пак има само 3 цилиндъра.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, че ми отговори толкова бързо.
спокойно ще си си карам колата.
Поздрави на теб, и целия форум и още веднъж благодаря за помощта.

Поздрави на теб, и целия форум и още веднъж благодаря за помощта.
Ако говориш за 13ти канал, то той показва не впръскваното гориво, а компенсираното подавано гориво спрямо 3ти.
В първата клетка показва 4ти цилиндър, във втората - втори а в третата за първи. Съответно ако стойността в дадената клетка е в +, то този цилиндър е по-слаб от 3ти и обратното. Ако е в рамките на -1.5 mg/H...+1.5 mg/H, се смята за допустимо отклонение. Ако показанията във всички клетки са много в + или много в -, то цилиндър 3 е много силен или много слаб.
В първата клетка показва 4ти цилиндър, във втората - втори а в третата за първи. Съответно ако стойността в дадената клетка е в +, то този цилиндър е по-слаб от 3ти и обратното. Ако е в рамките на -1.5 mg/H...+1.5 mg/H, се смята за допустимо отклонение. Ако показанията във всички клетки са много в + или много в -, то цилиндър 3 е много силен или много слаб.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря "nicoldy" за изчерпателния отговор.
И аз се замислих, понеже знам че имам само една "умна" дюза как компютъра знае колко колечиство гориво е впръскано в всеки цилиндър по отделно. Като прочетох твоя коментар,
се замислих и вероятно е така, това настина са отклоненията на 3-те цилиндъра спрямо четвъртия.
Отново изказвам благодарност на хората от форума
Понеже ме гризе любопитство - видях че имам данни от барометър - дали ще можете да ми кажете дали това е калибрираната стойност или отчита стойност моментна?

И аз се замислих, понеже знам че имам само една "умна" дюза как компютъра знае колко колечиство гориво е впръскано в всеки цилиндър по отделно. Като прочетох твоя коментар,

Отново изказвам благодарност на хората от форума

Понеже ме гризе любопитство - видях че имам данни от барометър - дали ще можете да ми кажете дали това е калибрираната стойност или отчита стойност моментна?

Върни се в “Дизелови агрегати”