Табло Passat TDI 1995 г.
Табло Passat TDI 1995 г.
Колеги имам VW Passat TDI 1995 г. Имам проблем със смяна на крушките на таблото. Може ли някой да даде съвет как се сваля таблото?
-
- Автомобил: Passat 9 Elegance
- Двигател:
Re: Табло Passat TDI 1995 г.
Махаш въздоховодите от ляво и средата-с тънка отверка леко от ляво и дясно.Под тях има по един винт.Като ги отвиеш дръпваш леко пластмасата и търсиш още два винта.Елементарно е няма нищо да счупиш.Самото табло е свързано с два винта от двете страни.Издърпваш го и махаш буксата от ляво се намира.Сваляш сменяш и обратно.Преди месец сменях на комшията че неговото половината не работеше.
Благодаря! То било лесно В сервиз ми искаха 50 лв.Имах малък проблем с жилото на километражаБих дал съвет за свето диода на дългите светлини.След като го търсих цял ден по магазини и сервизи и не намерих-"по български или направих си сам" един свето диот 3v със едно съпротивление свърши перфефектна работалСега трябва да реша проблема с реостата на вентилатора затрява много на максимална скорост.Моля помогнете!
-
- Автомобил: Passat 9 Elegance
- Двигател:
За жилото не ти писах защото мислех че си с електронно табло.По другия въпрос не мога да помогна.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
За реостата (всъщност е просто ключ с 5 положения) има доста теми - единственото спасение за да не се скапе безвъзвратно е да сложиш релета и то не само на последната степен,ами и на останалите 3.За целта си теглиш един дебел кабел от копчето (и сега там си стига дебел,просто го пращаш до вентилатора) и си слагаш 4 релета при самия вентилатор.Там си имаш маса,ще си имаш дебел + от копчето (който си минава през заводския предпазител за вентилатора) и ще си навържеш управлението на релетата към 4-те степени на копчето.Като изпълниш това,забравяш за проблеми с копчето на вентилатора за винаги