Кой от двата лаптопа?!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Re: Кой от давата лаптопа?!

Мнениеот escrime » Сря 13 апр 2011 9:39

Специално в процесорите е пренебрежителна разликата.

Няма какво да ти намирисва... реалните им цени са още по-ниско, но нали по нашенско сме големци и ни цакат както намерят за добре. Нито Dell-а, нито Sony, нито HP струва толкова, за колкото се продават тук.

Иначе не сме имали върнати (да чукам на дръвце) от тия HP-та. Пръчка като пръчка. В тоя клас няма какво друго да е.

П.П.: Нито съм на процент от продажби, нито съм промит мозък. Говорим си за алтернативи просто...

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 13 апр 2011 10:31

OK, за процесора просто отбелязвам, за да сме точни. Има и разни други дребни разлики спрямо Dell-a, ама са незначителни. А относно връщането, предполагам знаеш, че специално лаптопите се развалят след гаранционния период :wink:. И в повечето случаи става една дълга, широка и скъпа...
Което ме навежда на една друга мисъл - колега dinko_bonev, защо не поразгледаш за т.нар. малки компютърчета (Mini-ITX) - мисля, че са достатъчно компактни, за да си ги завреш зад (по-големия от на лаптоп) LCD монитор, примерно... Мъъничко са по-слаби от тези лаптопи, ама има разни AMD Fusion предложения, дето и HD филми си пускат без проблеми, с по-бързи харддискове и т.н. Като пари също ще излезе по-евтино. Поддръжката му е много по-лесна и ако се развали нещо ще смениш само него. Като цена, такова дъно е около 260 лв, за лаптоп най-евтиното май е толкоз. На всичкото отгоре харчат и по-малко ток от нормален компютър:)

П.п. escrime - За процента нищо не съм казал, разбирам, че искаш да помогнеш, браво за което. Аз пък изобщо нямам общо с продавачи, просто имам малко опит с поправка/профилактика на такива техники и ги споделям, който иска да ги приема. Надявам се, не си го приел за заяждане.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 13 апр 2011 10:42

:да: :respect

И на мен са ми минавали лаптопи през ръцете. До една определена цена за мен лично всичките са един дол дренки. Все сбиртоци в различна опаковка. Има някои изключения и дребни разлики, но аз до сега не съм оставал особено впечатлен в този ценови клас. Да не говорим, че на практика цените би трябвало да са доста по-ниски.

Това на страна, наистина има интересни компактни предложения, които могат да се комбинират с едно LCD или пък да се закачат директно към телевизор. С чипсет Nvidia Ion и процесор Atom си върви без проблем видео 1080p, може да се направи и с пасивно охлаждане.

Май доста оспамихме темата на човека... :oops:

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Сря 13 апр 2011 10:48

Май, май... ама дано сме му полезни. Още малко спам - AMD Hudson (Fusion) обикновено са двуядрени с мощничък Radeon и HDMI-та и мисля, че като цяло са по-мощни от Nvidia/Intel/Atom (на толкова бавно нещо не бях работил от 99-та :wink:). Пак да кажа: не се заяждам. Даже се замислям за едно такова чудо вкъщи... :wink:

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 13 апр 2011 11:28

Колеги, само да спомена, че завода на DELL намиращ се в Ирландия беше затворен 2009г. и преместен в Полша.Не казвам,че сглобката там е по-лоша, защото още не съм пипал тамошно производство.По темата Dell-ла по си заслужава парите.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Сря 13 апр 2011 11:34

Беше тя в Полша... там пак беше добре, сега са китай и тайван....

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 13 апр 2011 13:11

Traytor написа:Беше тя в Полша... там пак беше добре, сега са китай и тайван....

scare Тея всичко завзеха.Икономиката им се развива, а ние тука само ядем и с.рем.

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Сря 13 апр 2011 16:56

pvm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pvm » Сря 13 апр 2011 22:39

Олеле.... взел си истински боклук...
Горещ процесор, гореща видео карта и в много случаи затворени отвори на долния капак за поемане на въздух от вентилатора, дано поне те са ти изрязани иначе лаптопа е мъртъв след изтичане на гаранцията.

За 1100лв можеше да вземеш нещо подобно:
Лаптоп ACER Aspire 5742G-383G64Mnkk 15.6" CineCrystal (1366x768) TFT, Core i3 Mobile 380M, DDR3 SDRAM 3GB, DVD Super Multi, GeForce GT 420M 1GB, Wi-Fi, 640GB HDD, Стерео говорители, Web Cam, HDMI, 6 cells, Linpus Linux, Черен

Интересно защо хората се хвърлят на горещи лаптопи, след като ще се ползва за филми и музика, но всеки си знае :), пък и това е риска да купиш от големите вериги- няма кой да те насочи към подходящия за теб модел.

Относно дискусията за DELL, от десетки продадени от мен, досега нямам пращан за сервиз, което не е така с Acer, Asus Toshiba, да не говорим пък за НР (само пробук важи)

П.С.
Предвиди му една подложка с вентилатори на лаптопа за идните жеги, че почне ли да прегрява резултата е като с двигателите :)

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 13 апр 2011 23:36

pvm малко офф, но да попитам.Хардовете ли горяха на HP-тата?

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Сря 13 апр 2011 23:42

не е като да имат сериен дефект с хардовете, но една от сериите на HP имаха проблем с клавиатурата...

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 14 апр 2011 6:56

На HP има някои модели, на които поради недобро запояване/охлаждане (с Intel/Nvidia са м/у другото...) им се прецаква видеокартата, примерно... Toshiba също имат подобен проблем (двама познати изгоряха с едни Satellitе-чета). Хардове може да се прецакат по всяко време и във всеки лаптоп.
На колегата честито! Недей да се впечатляваш от разни коментари. За тези пари не е лоша машината. Но наистина си вземи подложка, или поне го ползвай в/у стъкло или дърво, не в/у платове разни. Това важи за всички лаптопи, не го казвам защото "тоя грее" (което м/у другото важи за AMD, ама за по-старите модели). Ако имаш интерес, пиши ми на ЛС да ти кажа за един модел добри поставки, които ползвам и препоръчвам на приятели, да не правя реклама.

П.п. Най-обичам някой като си купи нещо, как после все се намира друг да му каже какъв боклук си бил взел... Не е приятно хич.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 14 апр 2011 10:53

slimmer написа:Аз съм за Sony, за разлика от другите хора. Може да е малко по-слабо като параметри, ама със сигурност е по-добре направено от Dell. Имал съм щастието да оправям няколко Dell-а и от тогава са ми в черния списък като лаптопи.
Другото голямо ЗА - оригинален Windows. Колкото и смешно да звучи за България, ще си спестиш доста проблеми при реинсталации и подобни.
Клавиатурата също му е по-добра.
(м/у другото за 100 лв отгоре цък същия модел с параметри почти като на Dell-а, ама с плюсовете на Sony; моля, не го считайте за реклама, гледам да помогна просто)
Поразгледай и за Acer/Asus/Lenovo, по-добри са от Dell като изработка (особено на Lenovo бизнес моделите са доста дуракоустойчиви). В крайна сметка изборът си е твой де...

Успех и дълги години да си го ползваш, каквото и да си вземеш!

:063: :063: :063:
Големи глупости изписа mhihi
Не знам къде си работил, ама това за ор'гиналния winboze изтепа рибата :063:
А па acer, че били по-добри от dell mhihi mhihi mhihi
Виж - за едно съм съгласен. на Леново бизнес класа са по-добри mhihi То и мерцедес slk е по-добър от гоуф 2ка mhihi

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 14 апр 2011 11:09

ISRalien: оставям ти изказването без коментар, просто е излишен. Само ще кажа, че всичко, което пиша, го пиша от личен опит (профилактика на подобни техники/ремонт доколкото мога) и не работя/не съм работил за фирми, занимаващи се с търговия с комп. техника.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Чет 14 апр 2011 11:11

ISRalien написа:
slimmer написа:Аз съм за Sony, за разлика от другите хора. Може да е малко по-слабо като параметри, ама със сигурност е по-добре направено от Dell. Имал съм щастието да оправям няколко Dell-а и от тогава са ми в черния списък като лаптопи.
Другото голямо ЗА - оригинален Windows. Колкото и смешно да звучи за България, ще си спестиш доста проблеми при реинсталации и подобни.
Клавиатурата също му е по-добра.
(м/у другото за 100 лв отгоре цък същия модел с параметри почти като на Dell-а, ама с плюсовете на Sony; моля, не го считайте за реклама, гледам да помогна просто)
Поразгледай и за Acer/Asus/Lenovo, по-добри са от Dell като изработка (особено на Lenovo бизнес моделите са доста дуракоустойчиви). В крайна сметка изборът си е твой де...

Успех и дълги години да си го ползваш, каквото и да си вземеш!

:063: :063: :063:
Големи глупости изписа mhihi
Не знам къде си работил, ама това за ор'гиналния winboze изтепа рибата :063:
А па acer, че били по-добри от dell mhihi mhihi mhihi
Виж - за едно съм съгласен. на Леново бизнес класа са по-добри mhihi То и мерцедес slk е по-добър от гоуф 2ка mhihi

А и интересно как сравнява DEll за 1000 лева с Леново бизнес клас.Ако видиш бизнес моделите на DELL ще разбереш защо са толкова предпочитани.За другите ти писания - без коментар.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”