Проблем скорости Г4 1,9 AHF
- LeVsk1_FoReVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем скорости Г4 1,9 AHF
Здравейте,колеги. Тъй като обиколих редица "майстори" и вече се чудя какво да правя, и реших да пусна една тема да видя дали пък вие няма да помогнете. Значи проблемът е следния - понякога доста трудно включвам скоростите. Например трета и пета понякога влизат гладко,но понякога включвам с триста зора.Пък ако реша да върна от четвърта трета или от трета втора...абсурд. Понякога като включвам задна или някоя друга скорост се чува леко хъркане. Смених маслото на скоростите,пооправи се малко,но пак е кофти. Ходих при един "майстор" и той ми каза,че бил избирачът на скоростите и че трябвало да се смени. Попитах го за съединителя, той се качи,направи едно кръгче и каза,че съединителя си е ок и няма проблем отделял си както трябва и всичко ток. След това отидох при друг,който уж бил "доктор" на скоростите на фоклсвагените и той ми обяснява,че съм бил за смяна на съединител и аз като му споменах за избирача на скорости той каза,че и там трябвало някакво си лагерче да се смени и със съединителя всичко щяло да стане ток. Та някой ако може да помогне, че се чудя какво да правя и дали има смисъл да набивам 450 лева за съединител и да се окаже,че не е било от него а има някакви други джаджи за смяна.
Re: Проблем скорости Г4 1,9 AHF
Като си взех колата имах точно същия проблем. 1-ва, 3-та и 5-та понякога влизаха с много, ама много зор, а от 3-та ако исках да вкарам 4-та, влизаше 2-ра. Абе пълен ужас. На селектора на скоростите има едни втулки и една пружинка. При мен втулките бяха разбити а пружинката направо счупена. В Авто хит в Стара Загора по спомен ми обявиха цена за въпросния селектор от около 700 лева плюс 150 лв за работа и смяна на маслото в скоростите, но аз го намерих от морга за 90 лв, а в Авто хита само го смениха. Имай предвид, че не се намират много лесно. При мен падна голямо търсене, тъй като моя модел бил някакъв специален. Раздвижи самия селектор и провери за луфтове при движението му наляво-надясно и нагоре-надолу. Ако има значи проблема е в него. При мен се клатеше като дърт пияница. Моята кола все пак е Голф 3, но не вярвам да има кой знае каква разлика точно в тази част. По-лекия вариант е жилата просто да искат регулиране. Дано съм бил полезен.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Погледни тази тема и линка ,който съм дал!Ако не се справиш сам,мога да съдействам някой уикенд!
viewtopic.php?f=24&t=256133&start=15

viewtopic.php?f=24&t=256133&start=15
- LeVsk1_FoReVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, въпросното дето е дадено в темата
вторият "майстор" уж го е сменил,но каза че имало още нещо,дето трябвало да се сменя(някакво лагерче на избирача) и при лоста още накакъв механизъм.
Не може ли просто да ми кажете човек в София, който се занимава с тези работи и е го е правин ла някой колега да отида и да го погледне,че много сложно ми изглежда да разглабям..накрая ще остане едно бурканче с болчета и пак ще има "това остана"

Не може ли просто да ми кажете човек в София, който се занимава с тези работи и е го е правин ла някой колега да отида и да го погледне,че много сложно ми изглежда да разглабям..накрая ще остане едно бурканче с болчета и пак ще има "това остана"

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Съжалявам,но аз съм чак в Перник!

- LeVsk1_FoReVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Има луфтове в селектора, обаче не знам какво точно трябва да сменя. Айде някой колега от София ако ги е сменявал да каже къде да отида и аз да ги сменя, че вече не се издържа така 

Ами при мен преди около 2 години в Стара загора не се наеха да пипат там на друго място освен в Ауто Хит демек във фирмен сервиз. Може и ти да пробваш в такъв. Поне ще ти даигностицират правилно проблема.
Пак казвам на мен там за работа не ми взеха много пари.

- LeVsk1_FoReVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемът е решен благодарение на колегата vasko__2. Изказвам хиляди благодарностти ,много е гоуем! Разглобихме избирача, занесохме го на стругар, наби му нова втулка и сега включва като нов. Отново мерси на колегата, и ще има черпавки

Върни се в “Дизелови агрегати”