Pioneer DEH-2920MP питане!!!

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
remax
Автомобил:
Двигател:

Pioneer DEH-2920MP питане!!!

Мнениеот remax » Съб 19 май 2007 17:18

Здравейте колеги, днес си кпутих въпросния модел и имам едно питане за този модел:
Настройвам си радиото, запаметявам станциите(при сложен ключ на запалването)и си свири. До тук добре, но като огася плеара и най-вече като извадя ключа от ключалката и го сложа обратно и пусна плеара , станции нанай си феродо :shock (в смисъл , че ги няма ).
Моля помагайте кой с каквото може :D .

ПП : иначе плеарчето е екстра

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 19 май 2007 17:26

Край,хвърляй го,не работи,продали са ти дефектен,китайски mhihi.

Шегувам се.Плеъра има 2 плюса - единия трябва да е постоянно захранен,за да не губи настройките.Някой пишман жичкаджия ти е го свързвал или ако си имал вече ISO букса не е била свързана подходящо.Отивай в някой монтажен център да ти го оправят.
Ако разбираш повече,може и сам.

Потребителски аватар
remax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот remax » Съб 19 май 2007 18:18

Би ли ми казал в общи линии как по точно да го вържа, имам познанията да си ги направа ам ама нз кое каде да вържа :oops:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 19 май 2007 19:51

Автомобилът ти със сигурност има един постоянен плюс (мисля,че е кафяв кабел,ама не съм сигурен!) и един плюс,който минава през контактния ключ (мисля,че беше кафяв с червена ивица).
Този,който минава през ключа (кафяв с червена ивица) трябва да съответсва и да се свързва с червения кабел на Пайнера.
Постоянния плюс мисля,че се свързваше с жълтия кабел на Пайнера.
Виж си ръководството за свързване,има го в кутията,там има схемичка кой цвят на кабелите на плеъра е постоянен плюс и кой е през ключа.Просто не си спомням цветовете,защото не съм се занимавал с това отдавна,иначе няма проблеми.
Най-добре вземи един мултицет и си измери кабелите на колата- кой е постоянен плюс и кой е този през ключа.
Не е никак сложно ама не мога да ти помогна повече :( .

Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Пон 28 май 2007 9:12

При мен двата плюса идващи откъм плейъра са свързани за постоянния плюс на колата. По тоя начин работи при всякакви положения и си помни настройките. Досега не съм забелязал да ми пада акумулатора и подобни неща. Знам, че не е правилен тоя начин но майстора така ми го върза и засега нямам никакви проблеми.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 28 май 2007 21:14

kiril_p написа:При мен двата плюса идващи откъм плейъра са свързани за постоянния плюс на колата. По тоя начин работи при всякакви положения и си помни настройките. Досега не съм забелязал да ми пада акумулатора и подобни неща. Знам, че не е правилен тоя начин но майстора така ми го върза и засега нямам никакви проблеми.

Не е неправилно.Между другото на VW постоянният плюс е с достатъчно сечение да поддържа спокойно CD,така че всичко е наред.
Аз нарочно исках да ми минава през ключа,за да може да се изключва като извадя ключа,че какъвто съм разсеян мога да го забравя включено (защото голфи спи в гараж и не му махам панела,иначе когато е навън си го свалям и плеъра си гасне).

Потребителски аватар
Slavyan
Автомобил:
Двигател:

Re: Pioneer DEH-2920MP питане!!!

Мнениеот Slavyan » Чет 14 апр 2011 18:39

И аз имам същия проблем, но странното е, че жълтия кабел, изглежда да си влиза в буксата точно срещу кафявия с червена лента, но все пак радиото не работи освен ако не съм на контакт и всеки път си губи всички настройки и станции, като извадя ключа.
Някой да има идея от какво може да е това? :banghead:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 14 апр 2011 18:49

Версия 1: Контактния ти ключ ти прави мизерии.
Версия 2: може би трябва да се обърне положението на двата захранващи кабела след евро буксата и преди самия плеър (Пионерите го имат това, за другите - не знам).
Ако е нещо друго - провери с мултицет кога и на кой кабел на инсталацията на автомобила имаш захранване и ще хванеш причината.

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Чет 14 апр 2011 22:21

Версия 3: напиши в търсачката "свързване на сд"
Разрови кабелите преди евробуксата предполагам че жълтия и червения са вързани заедно към идващия от колата +
Към този + остави само червения кабел на евробуксата, жълтия го махни оттам и го свържи някъде където има постоянно 12волта (ако нямаш такъв си пусни един от акумулатора)
А в случай, че жълтия и червения са вързани на два отделни кабела - размени свързването им
И Воалла-готов си :drunk

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”