Здравеите, имам голф 4 тди 110 коня, смених предните и задните наклатките, предните ги сложих много лесно, обаче задните понеже нямах подходя алат да завия клипчето и да сложа новите наклатки малко имровизирах със чук, само од лявата страна, а на дясната задна нестана ни с чук и се отказах и си останаха старите наклатки. Обезвъздуших системата и мислех всичко е наред, обаче когато запалих колата педала на спирачката омекна и почва да пропада до край, при бързо натискане 3, 4 пъти тя става твърда и хваща високо но със натискане тя си бавно потъва до край до ламарината. Закарах я на майстор да каже какво сам преебал, и той веднага каза щом сам ползвал чук сам прецакал задния спирачен механизам. разглоби го целия и казе няма му нищо работи си идеално и той ги обезвъздуши по негова си система но няма6е промяна тя си потъваше до край. И каза че ми е заминала спирачната помпата. Аз купих нова спирачната помпата сложих я и няма6е никаква промяна. И незнам какво може да е.
Преди да почна да сменям наклатките педала не се спускаше повече од 1 cm хващаше на връхъ и спираше идеално незнам защо се нахванах та си преебах колата
Ако може някои да ми помогне, ще черпа.

Golf MK4 TDI Потъване на педала на спирачката до край
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Потъване на педала на спирачката до край - Голф 4 тди помощ
За да не си дочупиш колата и да не даваш пари на вятъра, отиди в качествен сервиз за да я оправят.Защо в сервиза в който си ходил явно не могат да се справят 

- al_volante
- Автомобил: golf 3
- Двигател: afn 1996
и как майстора разбра че на апарата му няма нищо?според мен си го пре**ал с чука,а погледнахте ли другия апарат,който не си успял да го прибереш дали не е от него?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:

От какъв зор биете апаратите с чук? Има си тема,че апарата се навива с инструмент или други пособия и се прибира така навътре.А ако не иска да се навива,значи са му за смяна гуминетките и трябва да се почисти целия,след което почти на ръка си се навива...ама за какво трябва...земи един чук и бой колко може...пък евентуално може и да се прибере

Отиди в нормален сервиз,да ги разглобят и ремонтират,като сменят,каквото си почупил и нещата ще са ок.Ако си се постарал достатъчно,ще трябва да смениш апаратите. Преди да сменяш накладки следващия път,ако все още не възнамеряваш да отидеш и да дадеш 10лв в сервиз за услугата,прочети как се прави.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Майстора незнам колко е добър, за пръв път ходя при него, той най напред погледна този които го бях удрял със чук, извади буталото из него и видя че няма нищо счупено, аз до кадо сам удрял то се е завивало бавно и така сам успял да го прибера, резбата си беше здрава вътре в апарата, отново го сложи и апарата си работеше наклатките стискаха диска много силно, след това мина на дригия апарат махна старите наклатки прибра буталото със ключ и сложи новите и од тази страна също работеше стискаше много силно. Когато двигатела не работи педла е твърд и хваща високо и не потъва, и много хубаво се вижда как задните апарати стискат диска и отпуска. Обаче когато запала двигатела когато натисна педала и почва да пропада бавно, натискам 2, 3-ти и то пак педала става твърд но бавничко си потъва, примерно не го натискам 1 минута когато натиска то пропада до средата од стедата има някакво съпротивление но пак си потъва до ламарината. Утре ще я карам на майстор при един познат дано си ми помогне защото ще взема да я запала.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
когато колата работи имаш по-високо налягане към апаратите заради сервото.Най-вероятно си прецакал гумичката на задния апарат,но не основната,а тази,която е отдолу в края на резбата.Разглобява се всичко и се преглежда из основи! Най-добре е така и така си разглобил,да смениш всичките гумички,к-та не е никак скъп.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Днеска я закарах на майстор, този ми каза че може да е АВС заминал!! И че е много скъп. Дано си не е до него, оставих му я да я разгледа и да установи какво е!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Майстора се играл със колата два дена и нищо не направил, вчера ми се обади и каза аз немого да ти помогна карай некаде другаде, разглобявал всичко и вика всиюко е функционално, предполага че в АБС-а някои гумички са се преврътяли. На таблото не ми излиза че абс-а не работи а и когато натисна педала силно педала поскача од доле което според мене абс-а работи. Нищо не ми е ясно незнам какво да права каде да я карам и дали за тази болка има лечение, ако знае и има нчкакъва идея да пише за помощ. Не ми е ясно как функционира системата в задните спирачни апарати, според мене там трябва да е проблема неможе да е останало фукнкционално на толко удрания със чук. Пишете ако имате идея !!!
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Идеята ти я споделих няколко пъти.Ако не можеш да намериш човек в района ти,който да ти свърши работа,намери си два апарата от кола на части и ги смени при някои от твоите майстори.
Ако идеята ти е сам да си отвориш и ремонтираш апаратите - няма как да стане без познания как става и къде да търсиш проблема,както и инструменти за тази работа.

Ако идеята ти е сам да си отвориш и ремонтираш апаратите - няма как да стане без познания как става и къде да търсиш проблема,както и инструменти за тази работа.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Потъване на педала на спирачката до край - Голф 4 тди по
Колеги виждам, че темичката е доста стара, но ще се опитам да я съживя. Така имам следния проблем педала на спирачката ми потъва, обаче странното, е че започва да потъва когато спра с абс, след като потъне натискам пак да се вкл абс-а и педала се оправя.И така го прави няколко пъти докато един хубав слънчев ден след натискане на педала малко по грубичко (изрязан участък от пътя) и си потъна и така и остана.Мислех, че е спир. помпа, но като угася колата и напомпам педала си остава горе.И все си мисля, че е нещо свързано с абс-а. Помагайте, че е ужасен този педал. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”