Голф 2 или Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gohojo
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 или Голф 3

Мнениеот gohojo » Пет 15 апр 2011 0:10

Първо, здравейте!
Нов съм във вашият форум но имам намерение да стана един от вас :)
Та по темата:
Искам да си купувам кола (първа ми е) и не разбирам достатъчно за да направя избора сам, за това се обръщам към вас с молба за помощ.
Съответната дилема е:

Голф 2
1989г.
1.6 двигател
70 - коня
обявата му е публикувана в този форум беше нещо от сорта Голф 2 4(5) врати, широки калници.

Другата кола която съм намерил е с 300 лв по - скъпа (заради музиката) иначе цената е също 1500, колата е:
Голф 3
1993
1.6 двигател
75 коня

П.С. Приемам всякакви мнения искам просто да се насоча към нещо и да се запозная с някой от вас до терапията :)

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: Голф 2 или Голф 3

Мнениеот Vento » Пет 15 апр 2011 5:45

Принципно големи разлики между Голф 2 и 3 няма. Предимно дизайна и малко по-високият комфорт на тройките. И двата модела са много здрави и надеждни, лесни за поддръжка и с евтини и масови части. Много майстори им разбират. Така че, която и кола да избереш - няма да сгрешиш.
Тези двигатели са много добри и надеждни, е - не са особено силни, но стават. Подходящи за газ. По-добре щеше да е да са 90 коня, но...

Имал съм над 10 лични VW в последните 15г., повечето Голф. Дори и сега имам 2ка, 3ка и Венто. Страхотни коли са като цело, много съм доволен.
Според мен огледай ги и двете внимателно с някой, който е добре запознат с Голфовете и си купи по-запазената кола. Или тази, която ти е по на сърце. Ремонти винаги ще има, гледай да са по-малко и по-евтини. УСПЕХ!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 15 апр 2011 7:25

Надявам се тези 2 теми да хвърлят яснота по въпроса:
viewtopic.php?f=5&t=30013&p=354322#p354322
viewtopic.php?t=13150

Има и още поне 1000 подобни ;)
viewtopic.php?f=5&t=255975

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 15 апр 2011 8:08

Поздралвелия за избора и добре дошйл ;)
Аз бих сколич на 3-ката. Ако можеш да пуснеш линкове да ги погледнем ще е добре.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 15 апр 2011 8:53

Въпрос на лични предпочитания е. И двата автоНобила са надеждни. Аз харесвам повече Г2 и сега имам тройка само заради жена ми, но я продавам и някой ден отново ще имам Г2. Г3 е по-лесно да намериш с климатик, ел.стъкла, АБС и др. дребни глезотийки. Но пък Г2 си е класика - няма по-хубаво от лъскава двойка. :да:

Потребителски аватар
gohojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gohojo » Пет 15 апр 2011 9:07

Благодаря за бързият отг. колиги. :bowdown
Голф 2 -ката е по - запазена, но 3 - ката сякаш ми допада повече. :)

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 15 апр 2011 21:53

Аз бих взел по-здравата.Иначе тройката е по-сигурния автомобил от двата,гледах краш тест с голф 2 и 3.
При двойката нещата не бяха никак розови,но все пак е мислена преди почти 30 години :wink: .Но като тенекия 3-ката обича да позагнива.Ходовата част им е еднаква и евтина чаркове из моргите бол.

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Пет 15 апр 2011 22:05

Г2 - категорично
това е един от последни модели в света създаден с НЕкомерсиална цел. И без много електроника.Ако можех и аз бих си взел класически дизел за градско на малко километри.

Потребителски аватар
eCy!
Автомобил: Golf
Двигател: BMN

Мнениеот eCy! » Пет 15 апр 2011 22:10

Избери по здравата, поддържана ли е добре няма да имаш проблеми... 3-ките имат слабостта да гният огледаи добре и 2те коли :да:

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 15 апр 2011 22:12

Тройката много повече ми харесва като визия.... но до там... Просто аз съм поредния който ти го казва много гние ламарината... мога да ти дам снимки за една зима като не е мита веднага след пътуването кво се случи... Според мен бичи си двойката, ако корави копелета са ;)

Потребителски аватар
gohojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gohojo » Пет 15 апр 2011 22:36

ОК, че е позагнила 3 - ката има малко раждица по предния десен калник малко по едната варата (защото е била чукната незнайно от кого...) имаше и малко покрай задната чистачка каточели. Момчето сега и сменя лагери тампони и центрова предницата... дажа ми я сас СД плеър ПИОНЕР и в багажника с кутия и супбуфер.
Искам да знам дали да се притеснявам от двигателя, защото един познат ми каза въобще да не гледам тази 3 - ка защото имало точно тези двигатели не били едни от наи - читавите. А, и ако може някои да ми сподели дали знае какъв е мотора (ABU или нещо подобно) за да го намеря в нета да разгледам характеристиките му.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 16 апр 2011 11:40

Г2 е избора :да:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 16 апр 2011 19:05

bnick написа:Г2 е избора :да:

И това мнениее на какво се базира !? :roll:

Иначе по темата...ABU е кода...през тази година няма други двигатели 1.6 монтирани в Голф :да: Доколкото знам са здрави стига да се поддържат...а относно купето на 3-ката направо нямам думи. Швабите са се изложили. Моята за 2 месеца каране и изби ръждата :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Persin » Съб 16 апр 2011 19:36

колега аз сам горд собственик на голф-2 1,6 мотор и сам много доволен,но в краина сметка ти си решаваш,успех в избора :да:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 16 апр 2011 19:49

Здрасти другар! Значи самият ти незнаеш какво да избереш, по-точно незнаеш какво искаш от колата която ще закупиш! По принцип автомобилите са създадени да служат на човека за предвижване, да ти върши работа и да си доволен от нея, също така да не влагаш сумати пари по нея!
Най-хубавата кола е Новата, казвам го защото знам че караш 5 години без да сменяш нищо, докато при старата кола, даваш едни пари, и после се почва наливането!
Та да си дойдем на темата, вземи тази кола която мислиш че можеш да я потдържаш без да се притесняваш дали ще ти останат пари за теб самият! Повечето Българи си закупуват коли за гЪзария, за да го видят и да кажат вижте ме колко съм напред, карам кола много скъпа мойте набори, немогат да ме догонят, а самият той не усъзнава че неможе да напълни резервоара на колата, кара я на резерва!
С тоя си пост искам да ти кажа, да си вземеш кола на твоите доходи!
2-ката и 3-ката имат горе доло едни части, но цените са различни!
Ако и 2-те са запазени горе доло, не казвам да са излезли от магазина!
Вземи тази която когато и се качиш ще я караш поне 1 година без да пипаш по нея нИщо! Кола която е стегната, пазена е от собственика!
Иначе ако вземем да се фалим тая е гнила оная е с поцинковано купе, само си чешеме пръстите. Няма кола която не загнива (говориме за класа на нашите Щайги) за по 2 до 5 до 10 хилядарки!
За това карай и не се притеснявай, но гледай да не вземеш някой бангия, че за 1500 лева няма да ти дадът нова кола :012:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”