3 цилиндровите двигатели на VW

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Re: 3 цилиндровите двигатели на VW

Мнениеот golfer » Пон 11 апр 2011 15:16

Velko написа:
Alek написа:
Velko написа:
niks76 написа:по новото поло от твоето с по големия дизелов мотор е със същия разход за СФ-а издръжливостта е спорна ,според пробега за година :idea:

Спри наркотиците или смени дилъра :bishop

Колега, ще те помоля да не се държиш така с останалите колеги! Колегата niks76 е бил винаги изключително полезен и поне от малко уважение не беше нужно да пишеш това!

Как да се държа, след като за мен той пише неверни неща.Това да смени дилъра като неуважение ли го тълкувате? 7/100 разход в града и издържали по 150 хиляди километра :screwy Пълни дивотии при положение, че моята кола е поне на 300 000 ( нищо, че пише 118 ) и не е на скрап. Пишете за служебни коли и наблюдения, а не за личните ви автомобили.Всички знаем как се поддържат и карат служебни и чужди коли.

Да наречеш някого наркоман без да го познаваш е обида!
Имаш време да му се извиниш публично или отнасяш наказание според правилата на форума.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 11 апр 2011 16:14

Ако се е обидило момчето, извинявай!Но... има едно но.Ако ти видиш за своята кола коментари от този тип как ще реагираш? Особено когато знаеш, че някой от тях няма как да са истина ( не мога да кажа на черното - бяло ). Не съм имал предвид, че е наркоман и не съм го казвал в пряк текст.Всеки нормален знае, че това е лаф и се приема в преносен смисъл.Имах предвид, че някой от нещата които е написал не са верни - за разхода специално не е вярно. За това че издържали по 150 хиляди също.Има си и клип в темата където такова поло удря 600 хиляди.Не вярвам и на колегите от форума с такива двигатели да им е станало много приятно да ги оплюете така.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 11 апр 2011 17:51

Velko написа:...Ако ти видиш за своята кола коментари от този тип как ще реагираш? Особено когато знаеш, че някой от тях няма как да са истина ( не мога да кажа на черното - бяло )...

ахахахаха
точно за моята кола се носят легенди...пернишка голф двойка
mhihi mhihi mhihi

ок. мисля, че проблема на лична основа е решен.
:beer

Потребителски аватар
rizovski
Автомобил: VW Tiguan MK2
Двигател: CUAA 2018

Мнениеот rizovski » Пон 11 апр 2011 18:00

Карам колата от гаража вече около 60.000км. Впечатленията относно разхода са доста добри, гори около 4 в София, колата я карам само градско, зимата при -15,20 си пали без никакъв проблем и никога не е отказвала да запали. Разхода при много студено достига максимум 4.5.
Извънградско около 3.5. Подръжката е доста скъпа, обслужването също не е най-евтиният възможен вариант. Турбината е слабо място, при мен гръмна на 6,000 и от тогава като я смених вече 50.000 няма проблем, но сигурно горе долу толкова издържат. Не е най балансираният двигател, има си вибрации, масло при мен не съм виждал да гори. Общо взето трябва много да се внимава при закупуването на кола с такъв двигател.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 11 апр 2011 19:55

веселин написа:Калпаво било турбото - пълни глупости .... ти си сложи масло 505.01 в това количество което ти е по специфика от VAG - запали да тропне на място две минути - леко с оборотите докато позагрее - след гонитба пак изчакай две минути да си спадне налягането в топлия охлюв и тогава спирай двигателяВъобще всичко опира до грижовното стопанисване - дизелов двигател и обслужващите го елементи - турбина , интеркулер - не се плашат от каране а от мърлявщина
Имам познати със служебни трицилиндрови дизелови Фабии - ами те на 60 хил. се разтропаха - ами да ти се Саше - ако автомобилът е "гледан" както трябва - не би трябвало да има проблеми !!!

nikoo 1 - ела да се качиш във Фабията и да ми кажеш какво трепери на празен ход - педали ли - волан ли ..... TDI-PD - BNM - 70 к.с :beer

Ето това беше букварчето от което четох като новобранец "дизелист".....Веселине, винаги съм чел с удоволствие постовете ти..и продължявям да ги четА!...И пак да си спомним фразата,че автомобила издържа толкова колкото искат конструкторите му!....И собственикът му!!! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 11 апр 2011 20:35

Velko написа:Ако се е обидило момчето, извинявай!Но... има едно но.Ако ти видиш за своята кола коментари от този тип как ще реагираш? Особено когато знаеш, че някой от тях няма как да са истина ( не мога да кажа на черното - бяло ). Не съм имал предвид, че е наркоман и не съм го казвал в пряк текст.Всеки нормален знае, че това е лаф и се приема в преносен смисъл.Имах предвид, че някой от нещата които е написал не са верни - за разхода специално не е вярно. За това че издържали по 150 хиляди също.Има си и клип в темата където такова поло удря 600 хиляди.Не вярвам и на колегите от форума с такива двигатели да им е станало много приятно да ги оплюете така.

при положение че в годинките имаме някаква разлика и благодаря за комплимента ,ама твоята кола не е критерии за името на темата-там не пише поло и то твоето :idea:
никой никого не плюе-говори се за коли ,а не за хора.все пак това е парче желязо и се троши,колкото и да не ви се верва

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 11 апр 2011 21:17

Както и да е.Аз си казах преките впечатления от колата ми която не е критерий за темата - 3 цилиндров дизелов двигател от VAG групата :banghead: Те не се покриват изцяло с твоите и затова се получи така.Прощавай.

Потребителски аватар
VW POLO 1.4 TDI
Автомобил: VW POLO 1.4TDI HIGHLINE
Двигател: AMF 105p.s.

Мнениеот VW POLO 1.4 TDI » Чет 14 апр 2011 12:15

Да се включа и аз в темата от 3 месеца карам такъв трицилиндров мотор и по конкретно VW POLO 1.4 TDIминал съм 3500км до сега никога не ми е давало 7л/100км разход,незнам как го смятате този разход 7л това е абсурд за този двигател,на дълго съм го засичал пълен- пълен резервоар поне 3 пъти, с пробег от 100км дава разход 3,8,и с 45л нафта минавам 1250км извън градско ,градско по същия начин 4,6л /100км по книжка му дават максимален разход 5,5л на 100км.

Относно подръжката не е от ефтините пълно обсужване от-до с качествени части 550лв без маслото

п.п казвам всичко това от собствен опит,не че съм чул от някъде или някой ми го е казал.

Поздрави на всички!!! :да:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 15 апр 2011 16:31

При моделите където се предлагат 1,4 и 1,9 ТДИ разхода е близък. Адски е важно да се сравнява един и същ модел с различните модификации... защото едни 150-200кг разлика между Поло и Голф сещате се как се отразяват :beer Сега попитах колегата до мен който доста покара руумстър 1,4ТДИ - 1300кг. С 2ма души и малко багаж твърди че разхода никога не го е смъквал под 8 в СФ. Причините според него - само за да тръгнеш иска над половината газ да му се даде. Затова е напълно нормално когато моторизацията на същата кола е 1,9ТДИ разликата в разхода да е 0,5 максимум 1л - което си не си струва честно казано :012:

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Пет 15 апр 2011 17:06

Колеги има безброй теми за 1,4тди и т.н.,но не може една кола с литраж 1,4 да гори колкото 1,9 :talk: този обем трябва да се пълни с гориво а не с въздух :063: за да се движи.Както някой почват да се изхвърлят и ми говорят за кола с 2.5 или 3.0 литрови д.агрегати дето горели по 7 :roll: (хайсиктир разбишли)4е такива неща 4ета тук за сега,а колегата велко мисля 4е е прав за мненията.Баща ми кара поло 1.4 тди и не се е оплака за сега 4е гори много напротив обратното,а той си е пенсионер 4овек-знаете колко много пари4ки зимат по-голямата 4аст от бг.пенсионерите :mrgreen: Село град вътре вън-каза ми 4е горяло 4,ако ме е излъгал жив и здрав да ми е :beer

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 15 апр 2011 18:38

градско всеки по голям мотор си гори повечко ,но извънградското е съвсем друга бира .без "айсиктир оттука -анадънмо ?" на градско с включени консуматори (клима)полупълна кола с трицилиндровия мотор си хапва почти колкото баткото 1.9

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 15 апр 2011 20:24

Пръчка страшна но хората не искат да си го признаят

Последна промяна от Sunny на Пет 15 апр 2011 21:51, променено общо 1 път.
Причина: По-безсмислено мнение скоро не бях виждал. Нее необходимо да драскаш навсякъде. Ако нямаш какво да кажеш, по добре не пиши!. Получаваш официално предупреждение за спам

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 15 апр 2011 23:04

Когато избирах най новата си кола,гледах и три цилиндровите ТДИ.Не бих се колебал да си купя такъв,но не искам дизелова кола с турбо.Затова се спрях на изпитания SDI 1.9 :wink: Колкото за пробега мисля че,ще изкарат много повече от 150000км.Тоя мотор не е направен за гонки според мен.Ако се кара правилно има живот колкото всяка друга кола.Имат една гадна верига която балансира двигателя дето трябва да се сменя по някое време,но според мен автомобил с такъв мотор си е супер!

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Съб 16 апр 2011 0:08

Тези форажумелки с каква скорост изънградско горят 3? :roll:
Карал съм почти всички 3цилиндрови моторетки на VAG и за мен си остават пълно недоразумение.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 17 апр 2011 7:38

Ludiq написа:Тези форажумелки с каква скорост изънградско горят 3? :roll:
Карал съм почти всички 3цилиндрови моторетки на VAG и за мен си остават пълно недоразумение.

В какъв смисъл недоразумение?
VAG не са открили топлата вода с трицилиндровите двигатели
Ако въобще пък нищо нямаше да излезе - едва ли щяха да бъдат пуснати в производство !!!
Саше - ориентира ли се вече в избора?
До тук мненията сочат по-скоро да не избираш три цилиндъра!!!
Лудия - ако мина през Стара Загора - можем да тестваме мойта сенокосачка,фуражмелка - както искаш така и казвай
може ли да направи 3 литра

Според мен - при неизменни условия - равен път с галене на педала - 70 км/ч на пета може и да направим три литра - в името на експеримента!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”