Въпрос за Голф 4
- sali-juventus
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за Голф 4
Ако си сменя двигатела от 1.4 16V на 1.6 16V, ще трябвали да се смени скоростна кутия и други неща ....?
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за Голф 4
Виж кода на СК, но принцнипно са същите, т.е. няма проблем да си запазиш скоростната кутия.
ПП. Каква е целта на трансплантацията? Помисли дали няма да е по-добре директно да си купиш нов Г4 с по-голям мотор, а да продадеш този, който имаш в момента.
ПП. Каква е целта на трансплантацията? Помисли дали няма да е по-добре директно да си купиш нов Г4 с по-голям мотор, а да продадеш този, който имаш в момента.
- sali-juventus
- Автомобил:
- Двигател:
колата гори доста масло и си мислех дали сяма на двигател няма да ми излезне по-евтино, от това да сменя цигменти ... ала бала ...?
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
sali-juventus написа:колата гори доста масло и си мислех дали сяма на двигател няма да ми излезне по-евтино, от това да сменя цигменти ... ала бала ...?
разбира се, че не...
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
teddy написа:sali-juventus написа:колата гори доста масло и си мислех дали сяма на двигател няма да ми излезне по-евтино, от това да сменя цигменти ... ала бала ...?
разбира се, че не...
Oсобенно в момента в който се окаже, че проклетото 1.6 от гробницата също гори масло примерно......
- sali-juventus
- Автомобил:
- Двигател:
6669 написа:teddy написа:sali-juventus написа:колата гори доста масло и си мислех дали сяма на двигател няма да ми излезне по-евтино, от това да сменя цигменти ... ала бала ...?
разбира се, че не...
Oсобенно в момента в който се окаже, че проклетото 1.6 от гробницата също гори масло примерно......
хммм, не бях се сетил за тоя вариант! еми май остава варианта да сменя цигменти, гумички .... а някой знае ли на какви пари излиза тази цялата какафония
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
работата е 150-200 лева, частите в някой магазин, но грубо се върти около 500 лева
- zdraveli
- Автомобил: 1.9 tdi 105 hp
- Двигател: BKC -2004
- Контакти:
колега само ще направиш занятие,,не си струва да слагаш този мотор 1.6...
в ника такъв мотркъв случаи и те горят много масло..бегаи от такъв мотор
по добре си намери от 1.8-125кс
по добре си намери от 1.8-125кс

- gigavanko
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="zdraveli"]колега само ще направиш занятие,,не си струва да слагаш този мотор 1.6...
Интересно твърдение, надявам се, че си имал и карал поне две коли с такъв мотор, че да направиш това заключение, а НЕ си го чул от братовчед на приятел. Дано ме разбереш правилно не се заяждам с теб.
Сега конкретно по-тема, момчето е задал хубав въпрос, за това дали скоростните кутии и някои други части са съвместими между двете модификации. Въпрос, който може да се окаже полезен при покупка на части втора употреба.
Определено ремонта на собствения ти двигател би бил по-добър и по-евтин вариант, според мен.
Интересно твърдение, надявам се, че си имал и карал поне две коли с такъв мотор, че да направиш това заключение, а НЕ си го чул от братовчед на приятел. Дано ме разбереш правилно не се заяждам с теб.
Сега конкретно по-тема, момчето е задал хубав въпрос, за това дали скоростните кутии и някои други части са съвместими между двете модификации. Въпрос, който може да се окаже полезен при покупка на части втора употреба.
Определено ремонта на собствения ти двигател би бил по-добър и по-евтин вариант, според мен.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Напълно подкрепям колегата над мен, не е редно да се заклеймяват мотори ей така просто. Във форума има не една или две теми със спорове на тема 1.6 какъв е и защо е такъв. Има си предимства, има си и недостатъци, като всичко друго на света.
Въпреки това, ако се купува мотор от ударена кола в морга, той в общия случай не може да се тества и не се знае в какво състояние е. Т.е. самата покупка на какъвто и да е мотор втора ръка е малко рискована. Затова по-добре колегата да си направи основен ремонт на неговия двигател и да си знае, че има здрав мотор за напред. Иначе СК доколкото знам са съвместими.
Въпреки това, ако се купува мотор от ударена кола в морга, той в общия случай не може да се тества и не се знае в какво състояние е. Т.е. самата покупка на какъвто и да е мотор втора ръка е малко рискована. Затова по-добре колегата да си направи основен ремонт на неговия двигател и да си знае, че има здрав мотор за напред. Иначе СК доколкото знам са съвместими.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”