Сваляне брава 5/3 врата Голф4
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Сваляне брава 5/3 врата Голф4
Колеги не намирам тема във форума ,а и в интернет . Спешно ми трябва информация ,ако някой я е свалял , защото направих опит и в крайна сметка успях да я извадя ,но след като разглобих част от патрона ,а не вярвам ,че това е начина , а и малко я шчупих

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сваляне брава 5/3 врата Голф4
Сваля се целия патрон(откопчавашго от жълтия тел) и после бравата излиза лесно -поне до това заключение стигнах аз.
- achodemo
van4ooo написа:Сваля се целия патрон(откопчавашго от жълтия тел) и после бравата излиза лесно -поне до това заключение стигнах аз.
Не ми стана ясно като извадя скобата патрона на къде трябва да излезе навън или навътре ?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Навътре към багажника.
- achodemo
van4ooo написа:Сваля се целия патрон(откопчавашго от жълтия тел) и после бравата излиза лесно -поне до това заключение стигнах аз.
Кажи ми само как откопча скобата за да извадиш патрона , като тя е на такова място ,че невиждам как и с какво да бръкна за да я издърпам
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Така е за немците е работа за 5 мин, а за нас цял ден ядове 
- achodemo
Sashko_Trg написа:Така е за немците е работа за 5 мин, а за нас цял ден ядове
ти правил ли си го ?
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Не съм го правил все още но съм гледал как става
обаче човека който го правеше знаеше как става и го направи бързо и аз неможах да загрея как стана 
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
На развита брава я откопчах скобата.Извадия леко навън и я огледаи да ти се изясни за какво става въпрос и с една отверка от тук от там и си готов.А защо ще я сваляш-клеясал патрон?
- achodemo
van4ooo написа:На развита брава я откопчах скобата.Извадия леко навън и я огледаи да ти се изясни за какво става въпрос и с една отверка от тук от там и си готов.А защо ще я сваляш-клеясал патрон?
Както се казва каквото сам си направиш никой друг не може да ти го направи . Нищо и нямаше на бравата ,но тъй като свалях кората за да прававя профилактика на механизма на чистачката и след като свърших с нея реших да почистя и смажа механизма на бравата и да почистя уплътнението . Само че не бях запознат със демонтажа и. Развих трите болта отвътре които я държат видях този шплент които държи патрона ,но ми се стори ,че няма начин да се извади когато бравата е във вратата .След като видях ,че неможе да излезе цялата разглобих механизма след патрона и излезе ,но след това не успях да го зглобя на място във вратата . След доста псувни накрая го събрах ,но не работи както трябва нещо , в смисъл заключва вратата ,но после не връща палеца на място така ,че да може да се отвори при издърпване на дръжката отвън .
Пак ще се занимавам да я свалям ,но днес нямах време , и затова питах за някой който е запознат.
- achodemo
Справих се. Оказа се ,че като съм пръснал механизма съм загубил много важен елемент от него ,а именно една сачма 3,5мм без която не може да работи системата. Благодаря на всички .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”