Капак на клапаните за AAZ тече и не спира.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Капак на клапаните за AAZ тече и не спира.
Моя проблем с течащия болт се оправи с гумена шайба за 20 стотинки, избрах я по дебела сложих я върху оригиналното гумено уплътнение и сега няма и капка...
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Сега, забравих да си напиша какво се случи при мен. Смених филтърчето на маслените пари (правят го само Mann Filter като OEM част и е скъпичко ама ги прежалих парите - около 80лв беше). Старото беше пукнато и затова се отказах да го чистя.
Сега резултата - гарнитурата отдавна не тече защото при последната смяна я сполетя силикон. Преди смяната филтърчето теча продължаваше от болтовете защото майсторчето там беше забравил да сложи силикон. След смяната на въпросния филтър теча почти спря, но пак изпуска по малко явно защото веднъж пробило без почистване на маслото м/у гумените шайби и капака няма да спре (аз направо ще ги сменя).
Сега резултата - гарнитурата отдавна не тече защото при последната смяна я сполетя силикон. Преди смяната филтърчето теча продължаваше от болтовете защото майсторчето там беше забравил да сложи силикон. След смяната на въпросния филтър теча почти спря, но пак изпуска по малко явно защото веднъж пробило без почистване на маслото м/у гумените шайби и капака няма да спре (аз направо ще ги сменя).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ради ,за това пластмасовото на капака ли говориш,комай да е само с 3 дупки-нещо като маслоотделител,вътре елемент филтров няма.Защото и аз един ден си завирах пръстите из него.
И моята гарнитура просълзява след каране на по-дълъг път,нищо фрапиращо-щом се бърше със салфетка,ама ще и видя проблема някой ден.Що ми трябваше да си хвърля оргиналната..
И моята гарнитура просълзява след каране на по-дълъг път,нищо фрапиращо-щом се бърше със салфетка,ама ще и видя проблема някой ден.Що ми трябваше да си хвърля оргиналната..

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Емо спор няма ,че от оригинала по -хубаво няма обаче всичко си има както начало така и край ...,така че трябва да се сменят гарнитурите какво да се прави.Аз смених моята с Виктор рейнц мисля ,че струваше 35 лева и сложих малко червен силикон ...вече 2 години никакво масло от гарнитура и болтове
. Сепаратора съм го чистил профилактично с течна газ за горене и малко нафта ...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Хвърлих я ей така,без причина,като сменях ремъци си бях купил нова(към 28лв.).После си взех от 32..същия хобот,та мазах и аз.И едни шайбички подлагах под гайките(там също е сненено гуменото и няма капка).Теча тръгва от "луничката",просто там е разликата най-вече.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
emo-gar написа:Ради ,за това пластмасовото на капака ли говориш,комай да е само с 3 дупки-нещо като маслоотделител,вътре елемент филтров няма.Защото и аз един ден си завирах пръстите из него.
Не е точно филтър (макар, че има и такава функция), а нещо което събира картерни газове и маслени пари и ги праща обратно във въздуховода. Има една медна спирала вътре, по която се налепват гадости и с времето се запушва. Оправя се с киснене в обезмаслител, но моето беше счупено и трябваше да го сменя.
Върни се в “Дизелови агрегати”