Ръжда!Въпрос за боя и цената и?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Ръжда!Въпрос за боя и цената и?!

Мнениеот martin_072 » Съб 16 апр 2011 16:40

Здравейте колеги имам следния проблем карам Seat Ibiza 94г. и е тръгнала ражда тук там и мисля да я правя като взема пари та въпроса ми е примерно какво да направя за да намаля ръждата за на пред и колко ще изкара като я оправя?! и дали е по добре сега да я правя или да изчакам да излезе още мисълта ми е ако я оправя сега слет някои месец да не се покаже някъде другаде?! И някои ако знае магазин за авто бои и ако има представа колко ще струва боята(ще я видите в снимките) понеже ми казаха че е бая скъпа щото имала някакви кристали или ддз как точно се водят!
http://bezplatno.info/upload/images/klz1302964319r.jpg
http://bezplatno.info/upload/images/jdv1302964441s.jpg
http://bezplatno.info/upload/images/rgh1302964461b.jpg
http://bezplatno.info/upload/images/bwy1302964520e.jpg
Това е от както съм я купил и искам да го оправя понеже изобщо не ми харесва да я гледам така!
http://bezplatno.info/upload/images/rgh1302964692g.JPG

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: Ръжда!Въпрос за боя и цената и?!

Мнениеот Traytor » Съб 16 апр 2011 16:45

Това е най-редовното дето ти се е случило на теб... И да я правиш, до никъде няма да я изкараш тя боята чак е набъбнала от ръжда... значи работата е на дълбоко, вземи си два прага и вежда за задния калник и тенекиджия ще ти ги сложи това е единствената оправия, тръгне ли прага няма спиране! И аз ще я правя тая процедура че вече 2 години отлагам праговете и е плачевно! Колкото до боята, няма да е чак толкова скъпа сив металик преди 2 месеца като вземах 130гр. боя със лак към нея беше 28лв и това стигна за надран преден калник, предна врата, задна врата и част от задния калник на пасат комби...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 16 апр 2011 16:52

Здрасти пич! И аз имах и имам същият проблем, и ще ти кажа искрено нещата, няма да те лъжа! Та моя коптур е също 94 г само че е 3-та грешка (Голф) Та и аз правих ръждите по веждите на калниците, и някой на праговете! И майстора който я прави с кит ми каза че слага най-най- силният кит и няма да избие повече!
Вече 4-ти месец и пак на същото място почна да избива! Казвам ти го с цел да се предпазиш от даване на излишни пари!
При тебе положението е като при мен, само че в по-напреднал стадии! Ако искаш да го направиш както трябва, трябва да се реже и да се кърпи с ламарина, а повечето майстори ги мързи и направо шЛякат с кит! И няма и 1 година и пак същото мазало!
При тебе праговете поне левият от към шофьора си е пътник ( казвам го защото и аз съм като тебе, когато сложа крика и подгъва прага) после веждата където е ръждясала трябва да се закърпи с ламарина, там винаги плиска вода, и ако се сложи само кит пак ще загние! Иска си с ламарина)
Друго което може да направиш за да се избавиш от ръждата е нови калници, или поне пърчета от същите калници, самоче да са здрави! И си решаваш проблема!
Но си приготви минимум 400 лева за боя и майсторлък!
Желая ти късмет, и дано пребориш ръждата, шот не се предава! :да:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 16 апр 2011 17:09

Колега, няма лек за тази напаст. Само ще изхарчиш излишни пари и след няколко месеца, в най-добрия случай след следващата зима ще си в изходно положение. Лошото е, че ръждата тръгва отвътре навън и затова боята се подкожушва. По-добре си събирай парици за по-нова, вместо да ги наливаш тук.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Съб 16 апр 2011 17:15

Ljubon написа:По-добре си събирай парици за по-нова, вместо да ги наливаш тук.

Някак си хич не ми харесва тоя начин на мислене... И на мене всички ми викат продай голфа земи си по-нова... Къф е проблема да си налея парите в моята кола(нищо че е по-стара) Да си върви перфектно и да изглежда добре... За какво ми е по-нова... за да почна ремонти по двигателя отначало ли...
Според мен земи си прагове и вежда(или вежди не знам в какво състояние са ти останалите) да ти ги завари тенекиджия и мисля че @my heart is ice ми каза че е хубаво да се напълнят праговете с масло и забравяш за проблема... Никой не казва че ще е без пари но няма да е чак толкова страшно! По моргите има здрави прагове и ги дават на безценица ако имаш човек който да ги изреже и да ги свали...

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Съб 16 апр 2011 17:16

Аз тук в Пловдив си взех боя металик за 8.70лв. за 100 грама...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 16 апр 2011 17:24

Traytor написа:
Ljubon написа:По-добре си събирай парици за по-нова, вместо да ги наливаш тук.

Някак си хич не ми харесва тоя начин на мислене... И на мене всички ми викат продай голфа земи си по-нова... Къф е проблема да си налея парите в моята кола(нищо че е по-стара) Да си върви перфектно и да изглежда добре... За какво ми е по-нова... за да почна ремонти по двигателя отначало ли...
Според мен земи си прагове и вежда(или вежди не знам в какво състояние са ти останалите) да ти ги завари тенекиджия и мисля че @my heart is ice ми каза че е хубаво да се напълнят праговете с масло и забравяш за проблема... Никой не казва че ще е без пари но няма да е чак толкова страшно! По моргите има здрави прагове и ги дават на безценица ако имаш човек който да ги изреже и да ги свали...

Колега тука си прав, че да вземеш "Нов Голф на Старо" си е жива набутвация! Правиш едно упражнение наново!
Всичко се парави, но се иска къдърем майстор и пари!
Аз гледах да мина с 400 лева, за Задна 5-та врата, 3-три вежди и 2 врати на половината! Е за тия пари даже си е аванта! Като се има на предвид че е вкл. и лака и боята! Не казвам че е лошо направена а ме е яд че не смених калниците! ВЪпреки че не бяха изгнили!
Това което ти казах за маслото ми го каза бояджията, каза когато сменя праговете с нови, и магарето, слагаш масло, дори и работено от двигатели, със спринцовка във праговете и във магарето и ще изкарат повече от колата! Човека няма идея да ме лъже!

Ljubon написа:Колега, няма лек за тази напаст. Само ще изхарчиш излишни пари и след няколко месеца, в най-добрия случай след следващата зима ще си в изходно положение. Лошото е, че ръждата тръгва отвътре навън и затова боята се подкожушва. По-добре си събирай парици за по-нова, вместо да ги наливаш тук.

Пич и ти си много прав, но мислиш ли че ако имах 15 бона заделени пари, ще се занимавам да правя коптура на 20 години, разбираш че веднага дотичвам до магазина и си взимам нова Дачия, и нека ми се смеят че карам консервена кутия (самоче нова) която е скарана с ръждата!

Нека не наводняваме темата на момчето, а да му помогнем с полезни неща. Ако има пари и той знае какво да си купи!

Та относно момчето, знаем че всички сме без пари, за това кърпиме коли!
Приятел праговете може да вземеш една четка, има ги в магазините за железария, сложи га на бормашина и изтъркай праговете с нея, после ако праговете нямат дупки ги намажи с БОДИ, струва 20 лева половин кило, или кило и нещо беше, с четка или с пистолет можеш да го направиш, аз го правих с четка! И след като намажеш праговете с боди изчакай да изсъхне добре и върху него черен шпрей за прагове и си готов!
ГОВОРИМ ДА ЗАКЪРПИШ ПОЛОЖЕНИЕТО! Докато събереш пари!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 16 апр 2011 17:31

Traytor написа: Къф е проблема да си налея парите в моята кола(нищо че е по-стара) Да си върви перфектно и да изглежда добре... За какво ми е по-нова...

Ако си я правиш сам, няма проблем. Но ако трябва да се плаща труд, доста скъпичко излиза. Особено ако се прави прилично. Калници, прагове, долната част на вратите, задния капак... Ами като изгние пода, седалката пропада. :banghead:
Боя, боядисване... А процесът с ръждата е лавинообразен. В по-късен етап разбираш, че усилията са били напразни. :012:

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Съб 16 апр 2011 17:37

Не и ако подмениш умиращата тенекия :wink:

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Съб 16 апр 2011 17:54

Колега, преди 5 дни правих същите забележки - прагове + вежди - 350 лв. всичко с работата, боя, кит, боди и там каквото е трябвало. Боята ми не е металик, а колата е Поло Класик. Разглеждал съм детайлите на магазин - праговете вървят по 75 лв. един, а веждите - 65 лв. на брой. Моят майстор предложи той да ги огъва (не буквално - ходи в някакъв цех) и резултатът е налице - по-ниска стойност на ремонта.
Иначе и аз съм на мнение, че няма измъкване от ръждата (по-скоро няма евтино такова, защото да се направи качествен ремонт на купето по начало излиза доста по-скъпо от стойността на колата). Прост зимата я мий по-честичко, та да не се задържа солта и така. Другото е живот и здраве, няма да векуваме с колите си я!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 17 апр 2011 18:59

Карай си колата и не се занимавай!Я огледай какви пари върви една такава!И аз имам калник,вежда..ако се вторача-за цялостна боя е...ами на 17-18г. е!Уличница!Както и да я карам-остава и още не повече от 1,2 години живот-все ще изкара.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Нед 17 апр 2011 19:16

Хем си прав, хем не си ... Вярно е, че остават реално още не повече от 2 години преди да се предаде на желанието, но пък може и да не изкара ламарината до тогава( всички сме виждали хлътнали пружини в бомбетата, скършени греди и влачещи се багажници). Сега, ако ще излезе около 400 лв. и мислиш да я караш до откат - има смисъл (то едни джанти са толкова пари, или пък ЦеДе). Ако ще се разделяш с колата преди да се пресели във Валхалла - тогава няма файда, по-добре я дай на накой да я приключи и тези 400 лв. си ги спести за "новата" кола (не че ще ти стигнат да додадеш за кой знае каква...)

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Вто 26 апр 2011 14:24

А ако сипя сега масло в праговете ще спрат ли да избиват такива и на други места мисълта ми е да забавя разпространението на ръждата на праговете нещо временно докато събера пари да ги сменя или да ги оправя.И друго на предните калници точно от долу има на няколко места където се е олюпила боята съвсем малки та ако ги намажа с боя ще предотвратя ли тръгването на ражда и по тях за сега нямат никва?! давайте идеи колеги

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 26 апр 2011 14:37

Малките ръжди можеш да обработиш с ръждопреобразувател и после коректор от боя и лак (знам обаче само в София къде има),но трябва да изкараш хубаво ръждата че иначе става по-зле.Специално калниците по ръбовете псоле може да им лепнеш прозрачно фолио за да не ги удрят камъчетата(тва важи за всички коли,а не само с ръжда).Иначе рпаговете са неспасяеми - най-вече внимаваи ако спукаш гума като сложиш крика да не ти падне колата!

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Вто 26 апр 2011 14:47

Колега казвам ти като вдигна предницата задницата се дига заедно с предницата и няма мърдане се едно е дигната по средата мисля че ако ги напълня няма да имам ядове!? още мнения?!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”