Едно Поло от Франкфурт

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Едно Поло от Франкфурт

Мнениеот muns61 » Съб 16 апр 2011 20:12

Синът на мой приятел преди години учеше във Франкфурт и купи от свой преподавател въпросната кола. Уж поддържана в квалитетен сервиз, ама още отначало не я харесах. След 3 години и 22 000 км в България, на момчето му писна да долива масло и я докара за смяна на гумички на клапаните. Досега е карана тук с Тотал 10W40.
Ето какво намерих под капака на клапаните:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

А когато сменях ремъка преди, имах чувството, че е оригиналният, толкова бе напукан.
А сега кажете, германците добри стопани ли са? Колко време не е сменяно маслото на тази колица в немско?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: Едно Поло от Франкфурт

Мнениеот Pichaga » Съб 16 апр 2011 20:17

правилния раздел!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 16 апр 2011 20:21

Темата не е за Поло, а общо за колите от Европа. Ако не е това раздела, преместете я, моля!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 16 апр 2011 20:27

[quote="muns61"][/quote]
Колега, няма смисъл да ти обяснявам че колата именно зависи за неиното състояние от стопанина! Кво значение има дали е Италянец, Негериец или Сърбин! Ако е попаднала на човек който не мисли грам за нея, това не означава че всички са като него, при покупката на кола си е късмет, неможеш да я разглобиш цялата и чак тогава да решиш дали да я купиш!
Но няма непоправими неща, нека си га кара със здраве момчето! :да:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 16 апр 2011 21:12

muns61 написа:...
А сега кажете, германците добри стопани ли са? Колко време не е сменяно маслото на тази колица в немско?

Хе,ако мислиш ,че във Frankfurt am M(ohamed) са останали германци :Mr Green Fun Като гледам и за трите години в България май не е сменявано?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 17 апр 2011 9:48

Точно от германец е купена колата. Преподавател в университет, стар егрен и много педантичен. То момчето много се радваше, че е взета от свестен човек!
Инак в България масло се сменя редовно, лично съм го правил. Кой знае какво е било преди под капака!
Ето и клипче:
http://vbox7.com/play:d21e69cf

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 17 апр 2011 20:34

Има значение и от това с какво масло е карано.
Питай golfer след 25 (или повече) смени на маслото какъв му беше двигателя вътре... даже някъде във форума имаше снимки.
Най-лесният начин за проверка, който е сравнително евтин е:
В старото масло се наливат 500мл. нафта, колата работи на празен ход 10 мин. и след това се източва маслото като се прави преглед какво излиза.
Ако няма много мърсотия - значи може да се счита, че е горе-долу добре.
Въпреки, че някои джамбази слагат добавка в маслото преди продажбата на колата и след смяната следва оле-мале.. :banghead: :banghead: :banghead:
Наскоро даже имаше такъв случай, справка - Технически за Голф. :idea:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 17 апр 2011 20:53

muns61 написа:Точно от германец е купена колата. Преподавател в университет, стар егрен и много педантичен. То момчето много се радваше, че е взета от свестен човек!
Инак в България масло се сменя редовно, лично съм го правил. Кой знае какво е било преди под капака!
Ето и клипче:

Само тези неща който одебелих ми стигат за да знам къв човек е ! Такива хора, за себе си не дават пари камо ли за колата си! И аз се прецаках да си купя кола в БГ от дядка който е на 70 години! Е какво очакваш от такъв човек, той зима няква пенсия и искаш да потдържа кола, абсурд! Както е станало при вашият случай!
Даскъл и ерген направо ужас, аз не познавам даскал да потдържа кола, повечето карат докато може и шуткат на коша! НЕКА НИКОЙ НЕ СЕ ЗАСЯГА, говоря примерно!
Но в тоя случай неможе да се каже че масово всички коли са така, но ако споделиш за какви пари е купена колата, ще съм благодарен :да:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 17 апр 2011 21:02

my heart iS iCe написа:
muns61 написа:Точно от германец е купена колата. Преподавател в университет, стар егрен и много педантичен. То момчето много се радваше, че е взета от свестен човек!
Ето и клипче:

Само тези неща който одебелих ми стигат за да знам къв човек е ! Такива хора, за себе си не дават пари камо ли за колата си! И аз се прецаках да си купя кола в БГ от дядка който е на 70 години! Е какво очакваш от такъв човек, той зима няква пенсия и искаш да потдържа кола, абсурд! Както е станало при вашият случай!
Даскъл и ерген направо ужас, аз не познавам даскал да потдържа кола, повечето карат докато може и шуткат на коша! НЕКА НИКОЙ НЕ СЕ ЗАСЯГА, говоря примерно!
Но в тоя случай неможе да се каже че масово всички коли са така, но ако споделиш за какви пари е купена колата, ще съм благодарен :да:

:неграмотно :неграмотно :неграмотно

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 17 апр 2011 21:07

my heart iS iCe написа:
Ето и клипче:

Колега my heart iS iCe,ти какво работиш?
И да знаеш,че преподавателите в университети в Германия са така платени,че да нямат никакъв проблем с поддръжката на колата си! ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”