Волана стои извит наляво

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
estrela
Автомобил:
Двигател:

Волана стои извит наляво

Мнениеот estrela » Съб 16 апр 2011 21:20

Здравейте колеги,
след смяна преди 2 седмици на зимните с летни гуми(сложих предните отзад и обратно) забелязах, че волана на Полото(1.4 MPI, 2000 г.) стои извит наляво, когато карам направо. За добиване на по-ясна представа - когато колата е спряла и искам да заключа волата го закривявам леко наляво, докато щракне. Е, по същият този начин стои и когато колата се движи направо. Понеже това ме дразни и напряга (дясната ми ръка изтръпва да бута волана все наляво) отидох веднага на реглаж в Диана с оплакване, че освен, че волана е накриво и колата тегли надясно. Там казаха, че всичко е наред, измериха налягането, предната дясна гума беше на 2.6, но я оправиха до 2.2. Стендаджията предложи, щом колата тегли надясно, да се размени дясната предна гума на джантата - така и направихме. Проблема обаче си остана. Вярно е, че карам главно по Околовръсното и то имало наклон надясно, но със зимните гуми нямах този проблем. Днес смених мястото на гумите - върнах предните отзад и задните отпред, но волана упорито си седи накриво в ляво.
Има ли вариант да има нещо разместено отдолу по колата? Наскоро сменях предни амортисьори, но пък си беше всичко наред? Вече се притеснявам проблема да не е нещо по кормилната част. Тъй като не разбирам ви моля да ми препоръчате какво да правя? И евентуално, ако се налага да отида отново на реглаж, къде най-прецизно биха ми го направили? Гумите са купени заедно с колата, в Диана ми казаха, че са от 2007 година, предните са видимо изхабени и затова ги сложих отзад... Уви, нещата станаха по-лоши...
Благодаря на отзовалите се :bowdown

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Волана стои извит наляво

Мнениеот bobocamaro » Съб 16 апр 2011 22:12

estrela написа: къде най-прецизно биха ми го направили?

http://www.heed-auto.com/index.php?opti ... &Itemid=73
тук колега е читавия стенд. Но ако гумите са "накриво" износени и това няма да помогне. Ако е така, пак е виновна геометрията на окачването.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”