Помощ за голф 4

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
NikShtain GTI
Автомобил:
Двигател:

Помощ за голф 4

Мнениеот NikShtain GTI » Съб 16 апр 2011 22:00

Здравейте колеги.Оказа се,че моят голф 4 1,6 SR не става за нищо.Тази вечер бях жалко наказан от Пежо 306 1,4.И се почувствах много зле :weep: .Моля ви помогнете.Неможе така дайте някоя и друга идея какво да правя.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Помощ за голф 4

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 16 апр 2011 22:03

продаваш го и си купуваш 1.8Т или 2.0 или 1.9 ТДИ

Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf777 » Съб 16 апр 2011 22:04

продаваш го и си вземаш по мощен,имаше 1 сив г4 1.8Т около 320коня.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 16 апр 2011 22:18

В мойте очи става само за едно - да го продадеш и да си купиш друга кола с по-сериозен мотор. Или да смениш мотора.
Пластмасови смукателни тръби у турбо не вървят. Поне в мойте представи не вървят. Плюс това и ако искаш всичко да е изпипано, ще е арно да се бръкнеш с поне 3-4 хил. лв.
И да се опиташ да ги полираш, то е пластмаса...
Скоростната кутия е пословична със своите слаби нитове на диференциала, така че ако го подсилваш мотора, ще е разумно да се подменят предварително.
Та мисълта ми е че най-простото и най-безсмислено нещо е да сложиш спортен филтър, но то и дросел клапата не му е сила на тоя мотор.... А и ефекта не е поразителен.
Чип - то тия 8 клапана и с чип и без чип, няма да литнат.
Не казвам че не е възможно да се подсили мотора, но ще е въпрос на финанси, обезмислящи цялата интервенция.
И да не кажете че съм песимист, ще кажа че и аз карам голф с такъв мотор.

Потребителски аватар
NikShtain GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NikShtain GTI » Нед 17 апр 2011 1:14

Незнам колега.Явно аз просто немога да случа на кола.Взех Хонда изстрадала,БМВ взех и то горкото по нанагорнище само 1-ва и тук там 2-ра.Сега взех голф,уж добра зделка то се оказа е*аси майката 7500 (като не бройм консумативите) аз тези пари немога да му взема.Със сегашния тунинг (затъмнени задни стъкла,проня тип R32 и още няколко подобрения) говорим най-грубо да успея да му взема 6 .Но дори и да успея после трябва да доплащам за 1,8Т.Този голф просто ми уби всичките спестявания.Аз дадох кола и доплатих 3.Аз бях предвидил да вложа още 500.За консумативи и прочие.А се оказа,че станаха 2 и 500.Не съм на 0 колеги.Аз съм на - заради тази кола.И е*ати ламята - 10 на бензин.То предишната ми даваше 9 на газ.Въпреки,че беше доста зле с 10лв изминавах към 70-80км.А сега с 10лв. изминавам около 40-45км. А ако тръгна и газовата да правя от +770лв до +1150лв. И ще трябва да го карам поне 5-6 години.За да върне що годе някакви пари.

ioshi_s_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ioshi_s_golf » Нед 17 апр 2011 2:46

NikShtain GTI написа:Незнам колега.Явно аз просто немога да случа на кола.Взех Хонда изстрадала,БМВ взех и то горкото по нанагорнище само 1-ва и тук там 2-ра.Сега взех голф,уж добра зделка то се оказа е*аси майката 7500 (като не бройм консумативите) аз тези пари немога да му взема.Със сегашния тунинг (затъмнени задни стъкла,проня тип R32 и още няколко подобрения) говорим най-грубо да успея да му взема 6 .Но дори и да успея после трябва да доплащам за 1,8Т.Този голф просто ми уби всичките спестявания.Аз дадох кола и доплатих 3.Аз бях предвидил да вложа още 500.За консумативи и прочие.А се оказа,че станаха 2 и 500.Не съм на 0 колеги.Аз съм на - заради тази кола.И е*ати ламята - 10 на бензин.То предишната ми даваше 9 на газ.Въпреки,че беше доста зле с 10лв изминавах към 70-80км.А сега с 10лв. изминавам около 40-45км. А ако тръгна и газовата да правя от +770лв до +1150лв. И ще трябва да го карам поне 5-6 години.За да върне що годе някакви пари.

Колега имам няколко въпроса към теб
1. Провери ли колко харчи тая кола с тоя мотор
2. Сравни ли ги с по мощните мотори.
3. И защо всички си мислят, че като зимат коли с слаб мотор ще им харчат малко. От опит казвам на дълго със една и съща скорост по-мощния мотор харчи по малко от колкото по-слабия. Има едно Но зависи с каква скорост караш.
4. Преди да купиш кола ясно ли ти е за какво ще я ползваш.
Ако ме питаш никога не бих си купил 1.6 101 мъртвеца.
5. След като проверя колко харчи 1.6 и да речеме 1.8т следващото нещо е проверяваш колко е данака на колите, застраховки, обслужване и т.н.
Теглиш една черта на края и си казваш вярно 1.8т е малко по скъпа за подръжка но реално доставя много повече кеф от колкото 1.6. И докато с 1.8т за да качиш конете е много по лесно от колкото на 1.6. Защото в края на сметка от начало ще ти прави кеф тоя 1.6 особенно ако се качваш от някоя 75 коня кола. Но ще ти се струва бавна след време. Дано не се сърдиш, че те питам тия неща.
Поздрави :)

Потребителски аватар
NikShtain GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NikShtain GTI » Нед 17 апр 2011 3:39

1. Дава ми 10 разход.
2. Еми сравнявам го със стария голф 3 1,6 101 коня.Много по мощен е.А моя е мъртвец
3. Еми аз исках сериозен мотор ама уви.Нямаше пари
4. Тука за града да си движа спокойно.За малко пари беше идеята но...
5. Значи на мен ми казваха,че 1,4 не стават.Но се оказа че и от 1,6 нищо не става.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 17 апр 2011 7:47

ioshi_s_golf написа:Ако ме питаш никога не бих си купил 1.6 101 мъртвеца.

Айде нема нужда чак да изпадаш в категоризации. Тоя мотор не е мъртвец, но е мотор който е мислен да те заведе от т.А до т.Б със що годе прилична динамика. Тва не е съзтезателен мотор. Разхода му е като на всички бензинови мотори на Голф, градско жули яко /10-11 зависи кой кара/ и извънградско може да падне до 6,5 примерно. Сега ако започнат приказки как някой си карал с 8-9 градско, ще падне смях. То и моя борд показва толкова, но ако го засичам по резервоара нещата изглеждат по друг начин. Но разликата от големите му братя е че за да започне да върви му трябват обороти над 3500, а това значително покачва разхода.
Относно това Пежо дето е взело автора, кво те боли, да си кара френската недомислица и да се радва че те изпредварил....

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Нед 17 апр 2011 8:02

Ами колега, какво да ти кажа...
Мотор 1.8Т от моргата 1000лв, за трансплантация не знам колко ще ти вземат... но предполагам ще се върже всичко към 8-9 000лв.
Иначе за 10 000лв, знам 2 бегачки, които би могъл да караш, ама с това 101кс ще ти дойдат силнички и двете :lol:

Сега сериозно, няма голямо значение, колко ти върви колата! Карай си я със здраве и да ти върши работа!
Е вярно, че 9-10 бензин е доста за такъв мотор според мен, ама какво да се прави. Много зависи и как се кара автомобила. Аз съм свалял около 1л/100км само с трикове, които съм чел, че свалят разхода..

novpirat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novpirat » Нед 17 апр 2011 8:17

Колега, кажи ги тези трикове!? :D

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Нед 17 апр 2011 8:23

Ем, аз си държа колата в ниски обороти (до 2000), карам повече на моторна спирачка. Гледам да не подавам безмислено газ на колата - смисъл, като виждам, че трябва да се спира примерно след 500м, не давам газ и да почна да спирам от 100м, ами почвам да си редя предавките надолу и си спирам от далече и такива работи. Ако се задълбочаваме, чел съм някъде и на какво налягане трябва да са ти гумите и др. такива глупости, ама не съм им обръщал много внимание. За мене вършат работа, които не иска да не вярва.. :mrgreen:

Потребителски аватар
benzino
Автомобил: VW Polo 86c
Двигател: mix

Мнениеот benzino » Нед 17 апр 2011 9:51

sk. написа:...Мотор 1.8Т от моргата 1000лв...

Ех, колко хубаво... Ама стига да беше така mhihi Под 2 хилки надали ще се намери окомплектован мотор за трансплантация...

Към автора на темата. Колега, по-нагоре ти дадоха няколко варианта за засилване, от които най-добрия е смяна на мотора. Обаче като гледам и разхода те притеснява... Търсиш ли мощност, високия разход е неизбежен. А има и още един вариант - спираш да обръщаш внимание на светофарните състезателчета и хем няма да се разочароваш, че няква си малолитражка те е духнала, хем разхода ти ше си е в нормата, а и няма да имаш главоболия. :да:

vidolov
Автомобил: golf2 vr6T 4Motion
Двигател:

Мнениеот vidolov » Нед 17 апр 2011 10:33

benzino написа:
sk. написа:...Мотор 1.8Т от моргата 1000лв...

Ех, колко хубаво... Ама стига да беше така mhihi Под 2 хилки надали ще се намери окомплектован мотор за трансплантация...

Към автора на темата. Колега, по-нагоре ти дадоха няколко варианта за засилване, от които най-добрия е смяна на мотора. Обаче като гледам и разхода те притеснява... Търсиш ли мощност, високия разход е неизбежен. А има и още един вариант - спираш да обръщаш внимание на светофарните състезателчета и хем няма да се разочароваш, че няква си малолитражка те е духнала, хем разхода ти ше си е в нормата, а и няма да имаш главоболия. :да:

миналия ден един приятел си купи окомплектован мотор 1.8Т за 1000лв със кутия,инсталация,съединения....апсолиутно всичко за трансплантация!цените доста спаднаха заради безпаричието което гони всички

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Нед 17 апр 2011 10:55

NikShtain GTI написа:Здравейте колеги.Оказа се,че моят голф 4 1,6 SR не става за нищо.Тази вечер бях жалко наказан от Пежо 306 1,4.И се почувствах много зле :weep: .Моля ви помогнете.Неможе така дайте някоя и друга идея какво да правя.

Не пипай ежедневката .
Купуваш друга и правиш .

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 17 апр 2011 11:24

golf777 написа:продаваш го и си вземаш по мощен,имаше 1 сив г4 1.8Т около 320коня.

и му слагаш лепенка на багажника 1.6 :да: :да:

Върни се в “Силов тунинг”