Оказва се, че може. Трицилиндровите мотори могат да харчат малко, ако се карат леко и внимателно. Ако го понатиснеш, разходът скача МНОГО. Как ти звучи 6.5 извънградско? Моята Октавия 1.9 гори 6.5 извънградко, когато поддържам 160. Въпросното 1.4 също е карано с толкова.aylin78 написа:Колеги има безброй теми за 1,4тди и т.н.,но не може една кола с литраж 1,4 да гори колкото 1,9![]()
За ндеждност не мога да говоря - нямам впечатления.
Но 1.4ТДИ и 1.2бензин са твърде неприятни за каране мотори - и двата съм карал на Фабия и съм навъртял няколко хиляди. Особено не ми хареса ТДИ - на 2000об/мин няма никой - за изпреварване на 5-та изобщо не може да става въпрос. Къси скорости, бавно се развърта, сякаш има огромен маховик. Като се добави разходът като на 1.9ТДИ, шумът и вибрациите повече от 1.9 ... къде му е файдата?
Аз също бих го нарекъл недоразумение. Мотор за хора, които не оценяват факта, че си купуват колата за дълго време и едни спестени 1000лв от 20000 при покупката на нова кола после ще ги тормозят дъълго време.
За хората, които обясняват колко са хубави трицилиндровите мотори ще кажа две неща:
1. Не са карали кола с нормален брой цилиндри от същото поколение дълго време и не могат да оценят обективно предимствата и разликите.
2. Не желаят да признаят очевидните недостатъци за да не изглеждат прецакани в очите не другите. За съжаление познавам МНОГО такива хора.
С Веселин с удоволствие ще поспоря лично с неговата и моята кола налични и да тестваме. Възможно е накрая да си променя мнението и да се извиня тук.
За Велко - крайно неприятни за четене постове от човек недопускащ мнение различно от своето. Пожелавам ти да намериш някой ден мир със себе си и да не си толкова груб!