HELP... o.O демпферна шайба

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Re: HELP... o.O демпферна шайба

Мнениеот zdrash » Съб 16 апр 2011 23:55

emo-gar написа:
=TDI= написа:моя колянов вал го челосаха + нов жлеб за шайбата, но вала беше свален.
Любопитен съм, подобно на колегата отновно инструмента за изправяне на челото на вала на място.

Вот такой:
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=79754

Дааа ... да видим какво пише малко по долу:
Не надо эйфории по поводу фрезы для колена...
Инструмент и приспособы фирмы ДТП никогда не отличался точностью и прочностью.
Базирование по резьбе точности не добавляет , а болтание фрезы на направляющей - вообще сводит данное приспособление до ранга " сделать на продажу".

После подобной обработки , биение демпфера останется , хотя конечно и не в таких пределах как до " того".

за неразбиращите:
не изпадайте в еуфория - инструментите и приспособленията на фирмата ДТП никога не са се отличавали с точност и здравина.
Базирането по резбата не е точно и драскането с фрезата по челото пречислява даденото приспособление до типа - направи за продажба.
След подобна обработка, биенето на демпферната шайба остава, макар разбира се и не чак толкова колкото преди.
А и за канала за шпонката нищо не казват :)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: HELP... o.O демпферна шайба

Мнениеот emo-gar » Нед 17 апр 2011 17:02

От "старата школа" съм и разбирам руски без помощ на преводач,абсолютно съм съгласен с горе-написаното.Само че,човека иска нещо "за на място"!А между другото в линка има доста инфо и снимки -как да се направи "истински".
Де'а и смотаната шайба..!Ма на'л сме сиромаси,все ще караме до основен ремонт.Като в оная песен сме-.."бедността все ми пречи,бедността ми тежи,като руска Ютия върху мене лежи.."

Върни се в “Дизелови агрегати”