Как се модифицира кола за инвалид?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как се модифицира кола за инвалид?
Здравейте! Преди няколко години претърпях инцидент, след който се наложи левия ми крак да бъде ампутиран. Искам да попитам ако някой евентуално знае, как и къде се прави модификация на автомобил? Каквато и информация да ми дадете ще съм ви супер благодарен!
- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
Re: Как се модифицира кола за инвалид?
Здравей Кико и добре дошъл във форума!
Доколкото съм запознат, този вид коли се поръчват при диларите и оторизираните магазини за продажба на нови коли,като се и получава някаква отстъпка

Колега, здравей! По принцип в инвалидните коли функциите на педалите се преместват чрез лостове на таблото, т.е. за да се управляват с ръце при положение, че с крака е невъзможно. Навремето имахме съсед със ЗАЗ с такива ръчки, но отдавна замина в неббитието колицата, та няма как да видя поне механизмите (въпреки, че надали ще станат за съвременна кола, но все пак начина ще е подобен).
Извинявам се за недискретния въпрос, но няма как да го задам иначе, кой крак е пострадал? Респективно дали ще е нужно да се изкарва газта или спирачка и съединител.
Има вариант да се търси, да речем, автоматик и да се изкара само едно управление - или газта или спирачката.
Извинявам се за недискретния въпрос, но няма как да го задам иначе, кой крак е пострадал? Респективно дали ще е нужно да се изкарва газта или спирачка и съединител.
Има вариант да се търси, да речем, автоматик и да се изкара само едно управление - или газта или спирачката.
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
щом в левият крак е проблема автоматик ти е достатъчно,единствената екстра която може да ти направят е вратата зад теб да се направи да се отваря с плъзгане като на бус,маршрутка и т.н по този начин можеш да пребереш лесно количка или патерица след като си вече седнал.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Приспособявания на леки автомобили на ХУ се правят в предприятие ТЕХНОТЕК, ул. "Неделчо Бончев" №10, София 1528 (до Аерогарата), тел.973-92-17, 973-91-82.
От сърце желая успех на колегата!
От сърце желая успех на колегата!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега, аз карам с такъв механизъм вече пета година. Аз си го правих , като го видях от момче със моят проблем. Свикнах много бързо и за сега нямам проблеми. С поставянето на един щифт в ограденото с червено колата може да се кара и от човек с два крака. Ако с още нещо мога да ти бъда полезен пиши на лични.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви много на всички за отговорите! Сега ще видя какво да правя, че много ми се кара 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”