Километражи

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Trimontcium
Автомобил: А6
Двигател: AWT

Re: Километражи

Мнениеот Trimontcium » Нед 17 апр 2011 22:39

Traytor написа:Добре, какво стана с клипчето? Нали щеше да снимаш...

Утре като го разглобя пак...

Потребителски аватар
Trimontcium

Мнениеот Trimontcium » Чет 21 апр 2011 18:25

http://vbox7.com/play:1a2049a2 Ето го моя проблем...

Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот 1,9TDI » Чет 21 апр 2011 21:44

колега пробвай да завъртиш стрелката по часовниковата стрелка и да подмине 1/1 и когато се върне да е в резервата на червените черти. после местиш още малко да отиде на първата черта и би трябвало да се оправи. поне километража е на този принцип. възможно е и стрелката на горивото да е така след като няма чоп който да го спира

Потребителски аватар
Trimontcium

Мнениеот Trimontcium » Чет 21 апр 2011 22:27

Как да се върне, принудително или на самоход?

Потребителски аватар
1,9TDI

Мнениеот 1,9TDI » Чет 21 апр 2011 22:42

Ами и принудително да я върнеш не трябва стрелката да слиза под първата, черта. То се усеща като стрелката се спре.

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Пет 22 апр 2011 13:29

въпрос: В какъв размер трябва да изкарам километража ( поло 96г. ) благодаря предварително

Потребителски аватар
Trimontcium

Мнениеот Trimontcium » Пет 22 апр 2011 18:17

1,9TDI написа:Ами и принудително да я върнеш не трябва стрелката да слиза под първата, черта. То се усеща като стрелката се спре.

Проблема е че спира там където е в момента... незнам как да завъртя стрелката с приложен натиск или опън и едновременно завъртане за да преместя ограничителя да се спира до последната бяла...

Потребителски аватар
1,9TDI

Мнениеот 1,9TDI » Нед 24 апр 2011 12:16

Колега това което исках да ти обесня със стрелките го направих с тази за колиометража. При теб трябва да са на същия принцип. Опитай така както съм показал в клипчето и предполагам, че ще се оправи проблема при теб

ето и клипа, но има една малка подоробност при километража. Предварително завъртях стрелката да видя до къде отива и тогава я славлих. Разликата след монтажа беше 3 км/ч.

Потребителски аватар
Trimontcium

Мнениеот Trimontcium » Чет 28 апр 2011 12:24

Моя километраж е различен... няма ограничители на стрелките, и немога да завъртя стрелката на горивото защото опира в корпуса... пак ще снимам да ви покажа

Потребителски аватар
1,9TDI

Мнениеот 1,9TDI » Чет 28 апр 2011 13:48

Колега има и друг вариянт. Махаш стрелката слагаш таблото на колата завърташ и връщаш ключа и си слагаш стрелката. Така ще показва малко по вярно, от колкото в момента.

Потребителски аватар
megaturbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот megaturbo » Чет 28 апр 2011 14:51

само,да вметна по лесния начин. стрелката в изходящо положение опряна на ограничителя се повдига съвсеееем леко да го подмине посока обратна на часовника ,след това се вдига таблото за да се види каде ще спре,бележи се някаде и след това се слага в това положение.....пак съвсееем леко да подмине ограничителя посока часовника и готово. След това показва вярно. На 2 табла го правих безпроблемно :) Дано съм помогнал :)

Потребителски аватар
pacho_11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacho_11 » Чет 28 апр 2011 20:59

Ето и нещо от мен! Карбонов километраж Голф3

Изображение

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Нед 08 май 2011 17:48

дайте нещо интересно в реални размери за гол3 2е 20-240 с мфа :bowdown

Потребителски аватар
Toni_Kazi4ane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toni_Kazi4ane » Нед 29 май 2011 21:43

Интересна тема.. като гледам всеки иска циферблати.. и нищо по съществено. Ще е много хубаво ако някой сподели малко опит, малко снимки от вече преработени километражи. Темата е изключително голяма, хубаво ще да е да се разчисти малко. Всичко ОК но не мога да изчета цялата тема и не открих никъде препоръки след като си избереме/ направиме циферблати на какво да ги принтирваме!? Обикновена хартия или нещо по така, малко по подробно за монтажа. Най ми е чудно изрязването на циферблата за Г3 от към дисплеите как се прави за да не става цигания и да не се вижда долната основа на циферблата. Също проблема при по старите километражи с ограничителите в началата на циферблатите при тях как се процедира за да се намести по лесно :beer
То и аз писах някакъв роман сега, та не знам дали ще бъда удовлетворен :Mr Green Fun

Потребителски аватар
1,9TDI

Мнениеот 1,9TDI » Нед 29 май 2011 22:11

Toni_Kazi4ane написа: Темата е изключително голяма, хубаво ще да е да се разчисти малко.
:да:

Аз моите ги правих на самозалепващо фолио. Отидох в Офис 1 и си ги изкарах. На моите циферблати има чопче което ги спира и малко трдуно ми беше да докарам точното му място за да стане както трябва да стои като оригинално. Естествено не стана както трябва. Изрязването около дисплеите при този на километража стана..... направ си оставих ръцете там. На оборотомера стана по-добре, но макар и добре изрязано остава едно пространство в края на фолиото което не покрива циферблата или с две думи е във въздуха, и ме дразнеше как стои. После го разлепих. Малко oдрасках циферблата и се наложи с черен маркер да мина местата които без да исках одрах. На черна основа бяло фолио....... :roll: Сега като ми остане време мисля да направя нещо черно на което да не се виждат много много кусурите. Така, ако не си сигурен, че не стои добре особено на г3/венто (на другите незнам как е циферблата) не си струва да си губиш времето според мен. И ако не ти харесва гледай да не стои много много това фолио, че после може да имаш големи поражения на циферблатите

Последна промяна от 1,9TDI на Вто 14 юни 2011 22:58, променено общо 1 път.

Върни се в “Направи си сам!”