Въпрос за обороти

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за обороти

Мнениеот gazar4eto_87 » Пон 18 апр 2011 8:20

Колеги въпроса ми е следния днес забелязах че като въртя волана на място оборотите за момент падат и веднага се нормализират под падане имам на предвид малко под 900 и в следващия миг веднага си се нормализират на малко над 900.Искам да попитам това нормално ли е или да търся проблем някъде досега ядове с хидравликата не съм имал.Колата е 1.8 20v adr мотор

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Въпрос за обороти

Мнениеот stefan4o » Пон 18 апр 2011 8:42

gazar4eto_87 написа:Колеги въпроса ми е следния днес забелязах че като въртя волана на място оборотите за момент падат и веднага се нормализират под падане имам на предвид малко под 900 и в следващия миг веднага си се нормализират на малко над 900.Искам да попитам това нормално ли е или да търся проблем някъде досега ядове с хидравликата не съм имал.Колата е 1.8 20v adr мотор

Би следвало, когато завъртиш докрай волана тогава това падане на оборотите да е най-отчетливо... или по-скоро само тогава да мръдват. Доколкото знам не е особено полезно за колите с хидравлика да се прави така (да се завърта волана до края на хода му), само че не се сещам за причината. Иначе всеки консуматор, който по някакъв начин товари ел. или силовата част на двигателя оказва влияние на оборотите на ПХ, просто понякога е толкоз минимално, че степ-моторът успява да ги коригира доста бързо без видимо изместване на стрелката на аналоговия уред.

Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за обороти

Мнениеот gazar4eto_87 » Пон 18 апр 2011 10:36

Мерси колеги и значи няма нищо толкова притеснително :beer

Върни се в “Passat”